Bookmarks

     

    Στους αγώνες κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σωματεία της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και τα σωματεία της League και της Α΄ κατηγορίας των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, προαιρετικά δε οι ερασιτεχνικές ομάδες σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ. Αυτό ισχύει και για το φετινό θεσμό του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με τα σωματεία τα οποία ανήκουν στη δύναμή τους να είναι υποχρεωμένα μέχρι τις 27 Ιουλίου να υποβάλλουν στην τοπική Ένωση τη δήλωση συμμετοχής τους, σε ειδικό έντυπο το οποίο χορηγείται από την διοργανώτρια αρχή.

     

    Ειδικότερα για τη συμμετοχή των σωματείων Β΄ και Γ΄ κατηγορίας των τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.

    Β) Τα πιο πάνω σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι την 27/7/2012 στην Ένωση δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας και που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο των 80 (ογδόντα) ευρώ. Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφυλάξεις αποδοχή των διατάξεων του Κ.Α.Π. και των όρων της προκήρυξης της Ε.Π.Σ. Καβάλας για την 1η φάση και της 2ης φάσης που διοργανώνεται από την Ε.Π.Ο.. Δηλώσεις συμμετοχής που υποβάλλονται εκπρόθεσμα μπορούν να γίνουν δεκτές και θεωρούνται ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, εφόσον μέχρι την υποβολή τους δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων από την Ε.Π.Σ. Καβάλας.

    Γ) Στη δήλωση αυτή είναι ανάγκη να γνωστοποιηθούν και τα χρώματα του σωματείου σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π..

    Δ) Τέλος στην ίδια δήλωση είναι ανάγκη να γνωστοποιηθεί το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων του πιο πάνω πρωταθλήματος.

     

    Α) Οι αγώνες της 1ης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας από 25/8/2012 μέχρι 15/3/2013.

    Β) Οι αγώνες της 2ης φάσης διοργανώνονται από την Ε.Π.Ο. από 1/4/2013 μέχρι πέρατος της ποδοσφαιρικής περιόδου και πάντως σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κ.Α.Π..

     

    3) Τρόπος τέλεσης των αγώνων κυπέλλου Ελλάδος ερασιτεχνών

    Α) Οι αγώνες της α΄ φάσης κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καβάλας θα διεξαχθούν σε ομίλους των 3-4 ομάδων έκαστος. Οι αγώνες θα είναι ενός γύρου (μονοί) με έδρα αυτή που θα βγει από την κλήρωση. Με εξαίρεση τις ομάδες της Β΄ και Γ΄ κατηγορίας οι οποίες ακόμη και αν η κλήρωση τις βγάλει φιλοξενούμενες θα είναι γηπεδούχες (λόγω έλλειψης αγωνιστικής δυναμικότητας). Μετά το πέρας των αγώνων την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς ανά όμιλο.

    Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά α) το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, β) η συνολική διαφορά τερμάτων, γ) η καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες. Σε περίπτωση που και πάλι δεν αναδειχθεί προκρινόμενη ομάδα θα ακολουθήσει αγώνας μπαράζ βάση του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.. Μετά την α΄ φάση οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία της παραγράφου 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. (από τη β΄ φάση και μετά).

     

    Η ημιτελική φάση θα διεξάγεται σε διπλούς αγώνες (εντός-εκτός έδρας)

    Μόνο στη φάση αυτή:

    α) όλα τα σωματεία θα έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι και πέντε (5) αντικαταστάσεις ποδοσφαιριστών. Απαγορευμένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε από τους ποδοσφαιριστές που αντικαταστάθηκαν στον ίδιο αγώνα,

    β) Ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών πανελλαδικά που διοργανώνει η Ε.Π.Ο.,

    γ) Ο τελικός για την ανάδειξη του κυπελλούχου της Ε.Π.Σ. Καβάλας (1η φάση) οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός Ελλάδας ερασιτεχνών από την Ε.Π.Ο. (2η φάση) διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα που ορίζει κατά την κρίση της η διοργανώτρια, δ) Η διεξαγωγή των αγώνων της 2ης φάσης ρυθμίζεται από το άρθρο 38 του Κ.Α.Π., ε) Κατά τη διεξαγωγή των αγώνων της β΄ φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών οι ποινές των ποδοσφαιριστών, για τα μεν σωματεία που ανήκουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας θα κοινοποιούνται στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία, όπως προκύπτουν από τα φύλλα αγώνα χωρίς να ελέγχεται προηγούμενο ποινολόγιο (υπεύθυνοι για την εκάστοτε πραγματική ποινή των ποδοσφαιριστών θα είναι τα ενδιαφερόμενα σωματεία και Ενώσεις), για δε τα σωματεία που ανήκουν σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. οι ποινές της φάσης αυτής θα είναι σε συνέχεια και συνάρτηση του ποινολογίου του πρωταθλήματος.

    One Response to “Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου στην Ε.Π.Σ. Καβάλας οι δηλώσεις των σωματείων για το φετινό θεσμό του κυπέλλου”