Bookmarks

     

    Λίγες μέρες ακόμη αναμένεται να καθυστερήσει η δημοσιοποίηση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς πρέπει να εγκριθεί στην τελική της μορφή από το συμβούλιο της ΕΠΟ. Μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ερχόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (13/7), μια ημέρα πριν από την κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση της (με θέμα την αποβολή από τις τάξεις της των Ενώσεων, Ηρακλείου και Κιλκίς, που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της διοίκησης Γ. Σαρρή).

     

    Το συμβούλιο αυτό, αναμένεται να εγκρίνει την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και την ίδια μέρα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ενώ θα σταλεί στις Ενώσεις και τα σωματεία. Το ζήτημα είναι τυπικό, αλλά σοβαρό, καθώς στην Ομοσπονδία θέλουν να είναι προσεκτικοί και νομότυποι στις κινήσεις τους, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο πρωτάθλημα. Εξάλλου, τα βασικά σημεία της προκήρυξης έχουν γίνει γνωστά στις ομάδες, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν στον σχεδιασμό τους. Από τη στιγμή που οι ομάδες θα πάρουν στα χέρια τους τη νέα προκήρυξη, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, με τη διορία να λήγει στις 23 Ιουλίου. Ενώ, υπενθυμίζεται, για τις 22 Σεπτεμβρίου, έχει καθοριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια, και ανάλογα με τις εξελίξεις στη Football League (ποιοί θα έχουν τελικά δικαίωμα συμμετοχής), η επιτροπή Γ” Εθνικής θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων. Στη Football League, για τη δομή του πρωταθλήματος 2013-2014, κατά την άτυπη Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουλίου, τα λεγόμενα του προέδρου της Λίγκας, Σπύρου Καλογιάννη έριξαν περισσότερη «σκόνη» στο ήδη θολό τοπίο.
    * Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής πάντως δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των ομάδων που θα δηλώσουν αδυναμία να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Αν σ’ αυτές προσθέσουμε και μερικές ομάδες που κι από μόνες τους «βλέπουν» τη Γ’ Εθνική ως «πλυντήριο» χρεών, για να απαλλαγούν από αυτά (π.χ. Λάρισα, Θρασύβουλος, που ήδη το σκέφτονται σοβαρά), τότε το σενάριο να μην συμπληρωθεί το παζλ των 28 ομάδων, που ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί.
    -Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που στο τέλος του μήνα οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League είναι λιγότερες από 28;
    -Τα σενάρια και οι προτάσεις σ” αυτή την περίπτωση είναι δύο:
    1. Ένας όμιλος με 18-20 ομάδες εφόσον οι «απώλειες» ομάδων είναι πάνω από εφτά.
    2. Δύο όμιλοι των 12 ομάδων, εφόσον οι «απώλειες» είναι λίγες, με τους 4 πρώτους του κάθε ομίλου να διεξάγουν ένα μίνι πρωτάθλημα των 8 ομάδων που θα αρχίσει το Μάρτιο. Η βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας που θα συμμετάσχει στα playoff των 8 θα δίνει και το ανάλογο bonus. Η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι της άτυπης συνεδρίασης της Football League συγκεντρώνοντας, μάλιστα, αρκετούς υποστηρικτές.

    11 Responses to “Ο Πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης τονίζει: «Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των ομάδων που θα δηλώσουν αδυναμία να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα»”