Bookmarks

     

    Τις γραπτές διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη περιμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague, μετά τις προφορικές διαβεβαιώσεις οι οποίες δόθηκαν σήμερα Τρίτη (28/8) κατά τη διάρκεια του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, εκεί όπου επί τάπητος τέθηκε το θέμα της επιστολής της Ε.Π.Ο. και της αντίστοιχης εισήγησης της Football League περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014. Σύμφωνα με πληροφορίες μας και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague, δόθηκαν από πλευράς του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, τόσο προς τον Πρόεδρο της Superleague Γιάννη Μώραλη ως και προς τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι διαβεβαιώσεις για χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω του ΟΠΑΠ κάτι το οποίο αυτόματα σήμαινε ότι θα άναβε το «πράσινο φως» για την ένταξη των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

     

    Η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague ήταν μαραθώνια και επί τάπητος συζητήθηκαν πολλά θέματα, κατατέθηκαν πολλές απόψεις από όλες τις πλευρές και επικράτησε εκείνη η οποία είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις για χρηματοδότηση, από πλευράς του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη θα πρέπει να γίνουν προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague εγγράφως. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι όποια και αν ήταν η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη αυτό να το πράξει σήμερα (28/8), αυτό δε θα μπορούσε να γίνει λόγω του ότι ο ίδιος βρίσκονταν στο Άγιο Όρος και η επιστροφή του στη συμπρωτεύουσα είχε προγραμματιστεί για σήμερα (28/8) το βράδυ. Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω το σίγουρο είναι ότι οι έστω και προφορικές δεσμεύσεις από πλευράς του Γιάννη Ιωαννίδη φαίνεται ότι «ρίχνουν φως στο τούνελ» και διευκολύνουν σε μέγιστο βαθμό την όλη διαδικασία και κυρίως ενθαρρύνουν με μέγιστο τρόπο αφενός τη λήψη άμεσης απόφασης από τη Superleague για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων αφετέρου δε διάπλατα ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League τη νέα περίοδο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague προέκυψε απόρριψη του σχεδίου της Ε.Π.Ο. για τις τρεις ΠΑΕ που αγωνιούν, για το σήμερα αλλά και για το αύριό τους. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας έχει εξευρεθεί εκείνη η φόρμουλα η οποία θα διαλευκάνει τα πράγματα και άμεσα πιθανόν αύριο Τετάρτη (29/8) η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών των πρωταθλημάτων την περίοδο 2013-2014.

     

    Χαμόγελα αισιοδοξίας στην ΠΑΕ Καβάλα

    Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο της Καβαλιώτικης ΠΑΕ όπως και σε εκείνα του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με βάση τα όσα διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague δικαιολογημένα είναι τα χαμόγελα αισιοδοξίας που υπάρχουν για την τροπή που πήραν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της σημερινής (28/8) έκτακτης συνεδρίασης της Superleague. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μεγαλομετόχου Γιώργου Τσοκτουρίδη τα πάντα φαίνεται πως βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα χρόνου πότε θα υπάρξει η μερική αποκατάσταση της ΠΑΕ Καβάλα και η τοποθέτησή της στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

     

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσοκτουρίδη

    Νωρίς το μεσημέρι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα έκανε δηλώσεις και αναφερόμενος στην τροπή της όλης υπόθεσης χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Ήμασταν από την αρχή αισιόδοξοι στην Καβάλα. Έπρεπε να αποτακασταθεί η αδικία. Αυτό υποστηρίζαμε κι εμείς και οι άνθρωποι του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού Βόλου και αγώνας μας τελικά θα στεφθεί με επιτυχία. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα μας αντιμετώπισαν με κατανόηση και η αίσθηση μου είναι πως καταλάβανε πως έγινε λάθος με αυτές τις ομάδες και θα βρουν την καλύτερη λύση για την εν’ μέρη αποκατάστασή μας, στην Football League. Το θέμα είναι ότι σήμερα (28/8) θα υπάρχει μια τέτοια απόφαση η οποία θα μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις».

    -Σε ερώτηση αν η Καβάλα έχει ποδοσφαιρικό υλικό και αν είναι έτοιμη να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Football League, ο μεγαλομέτοχος της Καβαλιώτικης ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης δήλωσε:

    -«Δεν έτοιμο καθώς περιμέναμε την απόφαση, ενώ τόνισε πως θα ζητήσουν οι ομάδες παράταση μετεγγραφών που λογικά θα την πάρουν από την ΕΠΟ. Το σημαντικό για εμάς είναι να δικαιωθεί η πόλη, να δικαιωθεί ο αγώνας μας, αυτός μας ενδιαφέρει, αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν είναι απαραίτητο να πρωταγωνιστήσουμε στην Β Εθνική. Να νιώσουν οι συμπολίτες μου ότι υπήρχε μια κίνηση δικαίωσης από πλευράς πολιτείας, ΕΠΟ και Λίγκας, αναγνωρίζοντας το λάθος της περασμένης χρονιάς. Με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε, θα οργανωθούμε και να κάνουμε κι εμείς τον αγώνα μας προκειμένου να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα της Football League».

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη

    Μετά το τέλος της προγραμματισμένης έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    «Πριν από την συνεδρίαση ακούσαμε τους εκπροσώπους της Καβάλας του Βόλου και του Ηρακλή. Είχαμε την υποχρέωση να τους ακούσουμε, σεβόμενοι τη μάχη που δίνουν για τις ομάδες και τις πόλεις τους. Εκτιμώντας ότι έχει υπάρξει μια αδικία γι’ αυτές τις ομάδες πήραμε την απόφαση να μην κλείσουμε την πόρτα της αναδιάρθρωσης και να μπούμε σε μια διαδικασία άμεσης συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό και τους αφορά. Αν δούμε ότι η προϋποθέσεις που απαιτούν στην συζήτηση αυτή καλύπτουν τις ανάγκες του αθλήματος, της Σούπερ Λίγκ και των ομάδων τότε δεν έχουμε αντίρρηση να προχωρήσουμε στην αναδιάρθωση».
    Ο κ. Μώραλης δήλωσε πως άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις με την Football League την ΕΠΟ και την Πολιτεία και πιστεύει πως όλα θα πάρουν τον δρόμο τους καθώς αφού θέλουν όλες οι πλευρές να μπουν στον διάλογο και θέλουν να δώσουν λύση αυτή θα δοθεί το συντομότερο δυνατό.

     

    Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Superleague

    Το Δ.Σ. της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

     

    1/ Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η Super League θα εξετάσει την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά. Επιθυμία της Super League είναι να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών η σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

     

    2/ Το ΔΣ της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα) να διευκρινίσει ότι αποκλειστικός δικαιούχος των τηλεοπτικών στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League είναι ο όμιλος FORTHNET, ο οποίος μόνος δικαιούται να τα διαθέτει κατά παράγωγο τρόπο σε τρίτους σταθμούς.

     

    3/ Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Super League αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει οικονομικά τις οικογένειες των Ζ. Λυκουρίνου και Γ. Αλεξίου, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

    3 Responses to “Superleague: “Θα εξετάσoυμε την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά””