Bookmarks

  Δελτίο τύπου με σκοπό να εκφράσουν δημόσια την δική τους τοποθέτηση σχετικά με το θέμα της μεταγραφής των τεσσάρων αθλητριών στο δυναμικό τους, εξέδωσαν οι Πάνθηρες Καβάλας.

   

   Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει.

  «Σχετικά με την δημόσια συζήτηση που γίνεται για την πρόσφατη ένταξη τεσσάρων νέων αθλητριών στους ηΠάνθηρες, καταθέτουμε την παρακάτω άποψη:

  Ο λόγος ύπαρξης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων είναι η αγάπη για τον αθλητισμό και κεντρικός σκοπός τους η ανάπτυξη νέων αθλητών και φιλάθλων. Για ένα ομαδικό άθλημα όπως το μπάσκετ, η πραγμάτωση των σκοπών του έρχεται μέσα από την ύπαρξη ενός αθλητικού προγράμματος που φέρνει νέα παιδιά στα γήπεδα, παράγει ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες και δημιουργεί ισχυρές ομάδες.

  Έχοντας αυτές τις αρχές, οι Πάνθηρες ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το μπάσκετ γυναικών, το οποίο στην Καβάλα έχει ισχυρές βάσεις. Καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του μπορεί να παίξει η συνεργασία ανάμεσα στα τοπικά σωματεία που το καλλιεργούν γιατί μέσω τις συνεργασίας (ανάμεσα σε άλλα οφέλη) μπορούν να συγκροτούνται ανταγωνιστικές ομάδες που θα φέρνουν νέες εμπειρίες και διακρίσεις στις αθλήτριες και στο ίδιο το άθλημα.

  Σε αυτά τα πλαίσια, τόσο μέσα στο 2020 αλλά και στο παρελθόν, έχουμε κάνει επανειλημμένα προσπάθειες ακόμη και για συγχωνεύσεις των γυναικείων τμημάτων με τα άλλα σωματεία της πόλης ενώ έχουμε δώσει την δυνατότητα σε αθλήτριες μας να αγωνιστούν τόσο στην Ε.Κ Καβάλας όσο και στον Αστέρα Καβάλας. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έξι αθλήτριες από τους Πάνθηρες, μετακινήθηκαν στην Ε.Κ Καβάλας (η μια αθλήτρια αυτό το καλοκαίρι) ενώ επίσης αυτό το καλοκαίρι δυο αθλήτριες των Πανθήρων εντάχθηκαν στον Αστέρα Καβάλας.

  Όταν πριν μερικούς μήνες κατακτήσαμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε στην Α2’ Εθνική Κατηγορία Γυναικών θεωρήσαμε λογικό, αναγκαίο και υποχρέωση να επιδιώξουμε η ομάδα μας να ενισχυθεί με Καβαλιώτισσες αθλήτριες, με στόχο να εκπροσωπήσουμε καλύτερα το Καβαλιώτικο γυναικείο μπάσκετ και ταυτόχρονα αθλήτριες της πόλης μας να βελτιωθούν και να αναδειχθούν.

  Έτσι από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού προχωρήσαμε σε επαφές με την Ε.Κ Καβάλας και τον Αστέρα Καβάλας με αίτημα αθλήτριες τους να ενταχθούν στον σύλλογο μας με μεταγραφές προσωρινής διάρκειας.

  Παρά τις προσπάθειες, το αρχικό συναινετικό κλίμα και τις ανάλογες δεσμεύσεις, μέχρι σήμερα δεν συμφωνήθηκε καμία μεταγραφή. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν το αίτημα τεσσάρων αθλητριών της «Ένωσης» και των γονέων τους οι μεταγραφές τους προς την ομάδα μας να ολοκληρωθούν μέσω των διαδικασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) όπως και έγινε.

  Εμείς, σε καμία περίπτωση, δεν θέλουμε να είναι αυτός ο τρόπος επίλυσης των διαφορών, ένας τρόπος που έχει πολλαπλό κόστος, αγωνιστικό, οικονομικό και διοικητικό. Όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τον δρόμο στην σταδιοδρομία νέων αθλητριών όταν αυτές διεκδικούν κάτι εντελώς λογικό, νόμιμο και ωφέλιμο για όλους. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν κάναμε και ούτε θα το κάνουμε.

  Τέλος, δηλώνουμε ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες προκύπτουν, είμαστε προσηλωμένοι στην ανάγκη συνεργασιών των γυναικείων τμημάτων των σωματείων της Καβάλας. Γιατί το γυναικείο μπάσκετ της Καβάλας έχει όλες τις δυνατότητες, έχει αθλήτριες και προπονητές ώστε να καταφέρει να «ανεβεί» ψηλότερα. Αυτό θα το επιδιώξουμε, όσα εμπόδια και αν υπάρξουν.»

   

   

  Comments are closed.