xerox
xerox

Κοινή δήλωση μέσω επιστολής που απευθύνεται προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) απέστειλαν από κοινού ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης καλώντας την να μην ορίσει τα μπαράζ για την παραμονή στη Super League 1 στο τέλος Αυγούστου, όπως έντονα φημολογείται τον τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα της Ξάνθης τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης που κατέλαβε την 2η θέση στη Super League 2, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στις αρχές Αυγούστου και δεν θέλει να αλλάξει αυτός ο προγραμματισμός.

Για το λόγο αυτό τόσο ο Χρήστος Μέτιος  όσο και ο Μανώλης Τσέπελης καλούν την ΕΠΟ να σεβαστεί τις ίδιες της τις αποφάσεις, προχωρώντας σε άλλες επιλογές που θεωρούνται παράνομες και παράτυπες.

 

Η επιστολή

Αναλυτικά η κοινή δήλωση-επιστολή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και του Δημάρχου Ξάνθης προς την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζοντας όλους τους Θρακιώτες και τους Ξανθιώτες σας καλούμε να απόσχετε από μία τέτοια μεθόδευση, που θα αναγκάσει την τοπική μας κοινωνία να αντιδράσει»

«Κύριοι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο θεσμικός μας ρόλος ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως Δημάρχου Ξάνθης, μας επιβάλλει να αφουγκραζόμαστε την τοπική μας κοινωνία σε όλες της τις δραστηριότητες.

Για μας, στη Θράκη συνολικά η παρουσία και δραστηριοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ, στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, σημαίνει πολλά περισσότερα από τη λειτουργία μιας οποιασδήποτε άλλης ΠΑΕ, για λόγους που είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε και κατανοείτε και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε.

Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον μας, προσωπικά αλλά και όλου του κόσμου που εκφράζεται στην περίπτωση αυτή, μέσα από εμάς και την επιστολή μας αυτή, επιτείνεται από το γεγονός ότι η ομάδα αυτή διακρίνεται τόσο αγωνιστικά όσο και εξωγηπεδικά για το ήθος και το χαρακτήρα που επιδεικνύει δεκαετίες τώρα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να σεβαστείτε τα αυτονόητα.

Δεν ζητάμε χαριστικές συμπεριφορές, ούτε κρίνουμε αυτή τη στιγμή την τακτική και τα γεγονότα που οδήγησαν την ομάδα μας στην σημερινή μας κατάσταση.

Απαιτούμε όμως να σεβαστείτε τις ίδιες τις δικές σας αποφάσεις.

Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε συνέπεια από όλους για το καλό του αθλήματος του ποδοσφαίρου και εσείς ως κορυφαίο όργανο να αναιρείτε τον ίδιο σας τον θεσμικό ρόλο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με απόφασή της, και τη σύμφωνη γνώμη της UEFA, έθεσε τα δεδομένα της διεξαγωγής και εξέλιξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων και διευκρίνισε με σαφήνεια τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία των αγώνων μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της SuperLeague 1 και της 2ης ομάδας της SuperLeague 2 την 2α Αυγούστου 2020.

Με βάση την απόφαση αυτή η ομάδα της Θράκης καθόρισε και τον τερματισμό των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών της.

Φημολογείται (και επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι έχουμε φτάσει ήδη στις 31 Ιουλίου 2020 και από το Σάββατο 18 Ιουλίου που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες PLAY-OUT δεν έχει διεξαχθεί κανένας αγώνας των μπαράζ) ότι πρόκειται να αποφασίσετε την μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων μπαράζ στο τέλος του Αυγούστου.

Μια τέτοια απόφαση, παράνομη και παράτυπη κατά την κοινή αντίληψη εφόσον ληφθεί, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το Θρακιώτικο Ποδόσφαιρο, όπως εκφράζεται με αγωνιστική αξιοσύνη σήμερα, και θα επιβεβαιώσει φήμες τις οποίες μέχρι σήμερα αρνηθήκαμε να υιοθετήσουμε.

Εκφράζοντας όλους τους Θρακιώτες και τους Ξανθιώτες σας καλούμε να απόσχετε από μία τέτοια μεθόδευση, που θα αναγκάσει την τοπική μας κοινωνία να αντιδράσει».

 

 

Comments are closed.