Bookmarks

  Η ΕΟΚ προχώρησε στην επικύρωση των βαθμολογιών. Έτσι ανακοίνωσε τις πρωταθλήτριες ομάδες, μεταξύ αυτών και αυτή του Ολυμπιακού στην Α1 Γυναικών την ώρα που η Ένωση ανεβαίνει στην Α2 ανδρών και οι Πάνθηρες στην Α2 γυναικών.

   

  Η Ομοσπονδία κατέστησε σαφές ότι από την Α2 στη Basket League, προβιβάστηκαν Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέωνς, με την ΕΟΚ να τονίζει πως «σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο».

  Η ΕΟΚ δεν ανακοίνωσε υποβιβασμούς ομάδων αλλά τη διαμόρφωση των νέων κατηγοριών.

   

  Αναλυτικά:

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας. Αναλυτικά οι αποφάσεις:

  Επικύρωση βαθμολογίας Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών όπως κατέληξε στις 9/03

  ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
  ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ
  ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ
  ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
  ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
  ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
  ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
  ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ
  ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ
  ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
  ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
  ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

  Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

  Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

  Επικύρωση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

   

  1ος Όμιλος 2ος Όμιλος

  ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

  ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ

  ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

  ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

  ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΕΠΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΩΝ

  ΟΦΗ ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

  ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

  ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

  ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  ΓΣ ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

  ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΧΑΝΘ

  ΑΣ ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

  ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΓΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

  ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ ΝΦ ΣΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

  ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ ΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

  Η Επιτροπή εισηγείται και σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ο πρώτος και ο δεύτερος του 1ου και ο πρώτος και ο δεύτερος του 2ου Ομίλου: ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ αντίστοιχα ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

   

  Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

  Επικύρωση της βαθμολογίας της Γ’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

  ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟΦΕΑ ΝΦ ΝΧ
  ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
  ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΟΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ
  ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓ. ΡΑΦ
  ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΝΟΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
  ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82 ΑΣ ΠΕΡΑ
  ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ
  ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ
  ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ
  ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
  14.ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  Η Επιτροπή εισηγείται οι έξη (6) πρώτοι του 1ου και 2ου Ομίλου: ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟ, ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΡΗΣ ΓΝΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΦΑΟΖ, ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ , ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ, ΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αντίστοιχα ανέρχονται στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

  Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

  Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021:

  ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
  ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
  ΣΚ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
  ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΜΕΝΤ
  ΑΜ ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
  ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΕΚΑ
  ΓΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
  ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ
  ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΣΑΑ ΖΕΦΥΡΟΣ 02
  ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΑΣ ΕΥΑΓ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

  Η Επιτροπή εισηγείται οι πέντε (5) πρώτοι του 3ου και 4ου Ομίλου: ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΣΚ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΜ ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΜΕΝΤ, ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ αντίστοιχα ανέρχονται στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

  Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

   

  Eπικύρωση της βαθμολογίας της Α1’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
  AO ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
  ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
  ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
  ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  ΑΣ ΠΑΟΚ
  ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  ΑΟ ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
  ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

  Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία.

  ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

  Επικύρωση της βαθμολογίας της Α2’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

   

  1ος ΟΜΙΛΟΣ 2ος ΟΜΙΛΟΣ

  ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕ ΣΥΚΕΩΝ
  ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
  ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
  ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
  ΓΑΣ ΕΥΝΙΚΟΣ ΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν. ΡΥΣΙΟΥ
  ΑΦΜΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  ΑΣ ΑΙΓΕΑΣ ΧΙΟΥ ΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
  ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ
  ΑΟ ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΕΝΤ
  ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

   

  Η Επιτροπή εισηγείται ο πρώτος του 1ου και ο πρώτος του 2ου Ομίλου: ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕ ΣΥΚΕΩΝ αντίστοιχα ανέρχονται στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2’ Εθνικής κατηγορίας δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

  Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

   

  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020 – 2021.

  η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών ενιαία θα αποτελείται από 18 ομάδες,
  η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 50 Σωματεία – 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.
  η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.

  Comments are closed.