Bookmarks

    Σε ένα πρωτάθλημα πολύ συναρπαστικό όπως είναι αυτό του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας που μπορεί να μην έκρυβε μέχρι τώρα πολλές ανατροπές, ωστόσο  χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληρες αγωνιστικές  και σε ανύποπτο κυριολεκτικά χρόνο να έρθουν τα πάνω κάτω.

     

    Ο μέχρι τότε πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Νέστος Χρυσούπολης πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας, έδωσε την «σκυτάλη» στον Α.Ο.Κ. , ήρθαν τα πάνω κάτω αλλά το σίγουρο είναι ότι μόλις τρεις στροφές που έχουν απομείνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος όλα είναι ανοιχτά αφού επί της ουσίας δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα η οποία θα κόψει πρώτη το νήμα. Γενικά εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο φετινός 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας που συνοδεύεται από ένα πρωτάθλημα πολύ συναρπαστικό, είναι ένας όμιλος 3 ταχυτήτων. Από την μία ο Α.Ο.Κ. και ο Νέστος Χρυσούπολης, δύο ομάδες που από την αρχή ξεκαθάρισαν τους στόχους της ανόδου και διεκδικούν ακόμη και οι δύο τον μεγάλο στόχο και από την άλλη όλες οι υπόλοιπες ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στον 1ο όμιλο.  Κάποιες από αυτές όπως είναι για παράδειγμα ο Αετός Ορφανού μπορεί οι παράγοντες του να είχαν στην πίσω πλευρά του μυαλού τους  την πιθανή άνοδο αλλά αυτή δεν τους βγήκε εξασφάλισαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την παραμονή στην κατηγορία και μάλιστα από πολύ νωρίς. Η τρίτη κατηγορία των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχει να κάνει με εκείνες οι οποίες πολύ δύσκολα θα απέφευγαν τον υποβιβασμό λόγω των πολλών αγωνιστικών  αδυναμιών τους αλλά και εκείνες οι οποίες θα το παλέψουν μέχρι το τέλος. Μία από αυτές τις ομάδες είναι βέβαια και ο Κεραυνός Πέρνης  από τον οποίο από ένα λάθος που έγινε, ανθρώπινο ενδεχομένως, αφαιρεθήκαν έξι βαθμοί από το πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια λοιπόν από τις συνολικά 4 ομάδες που συμμετέχουν στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, αν εξαιρέσουμε τον Αετό Ορφανού που βαθμολογικά είναι αδιάφορος οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, Α.Ο.Κ., Νέστος Χρυσούπολης και Κεραυνός Πέρνης είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένες να το παλέψουν μέχρι το τέλος  για να πετύχουν στον αρχικό τους στόχο.

     

    Στην μάχη της ανόδου

    Σε ότι έχει να κάνει με τη μάχη της ανόδου, ο Α.Ο.Κ. που προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα με έναν βαθμό διαφορά από το Νέστο έχει να δώσει τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δύο από αυτά είναι μακριά από το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το ένα εντός έδρας. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη  που αναζητεί το απόλυτο την ερχόμενη Κυριακή για την 24η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Καλαμπακίου Δράμας, την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στην αυλαία του πρωταθλήματος ο Α.Ο.Κ. θα ταξιδέψει στην Ξάνθη για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα της Ασπίδας. Από την άλλη πλευρά ο δεύτερος της βαθμολογίας Νέστος Χρυσούπολης για την 24η αγωνιστική θα αγωνιστεί εντός έδρας με τον ΠΑΟ Κοσμίου, την προτελευταία αγωνιστική θα αγωνιστεί στο Σιδηρόκαστρο με τον τοπικό Εθνικό και στην αυλαία του πρωταθλήματος θα υποδεχθεί τον Αετό Ορφανού.

     

    Στη μάχη του υποβιβασμού

    Σε ότι έχει να κάνει με τη μάχη του υποβιβασμού ο Κεραυνός Πέρνης που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να παραμείνει στην Γ΄ Εθνική, για την 24η αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή θα έχει δύσκολο έργο στο Κιλκίς κόντρα στον τοπικό Αλέξανδρό ενώ την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο παιχνίδι της χρονιάς θα υποδεχθεί την ΑΕ Καλαμπακίου. Τέλος η αυλαία του πρωταθλήματος βρίσκει την ομάδα της Πέρνης να αγωνίζεται στην Αλεξανδρούπολη κόντρα στον τοπικό Εθνικό.

    Το σίγουρο είναι ότι τόσο σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση ανόδου όσο και με την αντίστοιχη του υποβιβασμού η μάχη θα παιχθεί μέχρι το τέλος και σίγουρα το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι πάρα πολύ μεγάλο στις 3 αγωνιστικές που έχουν απομείνει.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής, 25ης και 26ης αγωνιστικής με το οποίο ολοκληρώνεται το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχει ως εξής:

     

    24η αγωνιστική
    Ορφέας Ξάνθης-Απόλλων Παραλιμνίου
    Εθνικός Αλεξ,λης-Ασπίδα Ξάνθης
    Νέστος Χρυσούπολης-ΠΑΟ Κοσμίου
    ΑΕ Καλαμπακίου-ΑΟ Καβάλα
    Πανσερραϊκός-Εθνικός Σιδηροκάσοτρου
    Αλέξανδρος Κιλκίς-Κεραυνός Πέρνης
    Αετός Ορφανού-Άρης Αβάτου

     

    25η αγωνιστική
    Απόλλων Παραλιμνίου-Ασπίδα Ξάνθης
    ΠΑΟ Κοσμίου-Ορφέας Ξάνθης
    ΑΟ Καβάλα-Εθνικός Αλεξ.λης
    Εθνικός Σιδηροκάστρου-Νέστος Χρυσούπολης
    Κεραυνός Πέρνης-ΑΕ Καλαμπακίου
    Αετός Ορφανού-Πανσερραϊκός
    Άρης Αβάτου-Αλέξανδρος Κιλκίς

     

    26η αγωνιστική
    ΠΑΟ Κοσμίου-Απόλλων Παραλιμνίου
    Ασπίδα Ξάνθης-ΑΟ Καβάλας
    Ορφέας Ξάνθης-Εθνικός Σιδηροκάστρου
    Εθνικός Αλεξ.λης-Κεραυνός Πέρνης
    Νέστος Χρυσούπολης-Αετός Ορφανού
    ΑΕ Καλαμπακίου-Άρης Αβάτου
    Αλέξανδρος Κιλκίς-Πανσερραϊκός

     

    Γ’ Εθνική-1ος όμιλος

    Η  βαθμολογία-23η αγωνιστική

    1. ΑΟ Καβάλα 57 (57-7)
    —————————–
    2. Νέστος Χρυσούπολης 56 (43-13)
    —————————–
    3. Πανσερραϊκός 39 (36-23)
    4. Απόλλων Παραλιμνίου 38 (30-19)
    5. Αετός Ορφανού 36 (40-30)
    6. Άρης Αβάτου 35 (24-20)
    7. Αλέξανδρος Κιλκίς 35 (24-15)
    8. Ορφέας Ξάνθης 32 (26-24)
    9. Κεραυνός Πέρνης 30 (24-22) *
    —————————–
    10. ΑΕ Καλαμπακίου 25 (16-25)
    11. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21 (22-43)
    12. Ασπίδα Ξάνθης 17 (16-52)
    13. ΠΑΟΚ Κοσμίου 13 (20-50)
    14. Εθνικός Σιδηροκάστρου 13 (12-45)
    *** O Κεραυνός Πέρνης έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμού

    Comments are closed.