Bookmarks

  Όπως έγινε γνωστό από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με σχετικό δελτίο τύπου, υπενθυμίζεται στα σωματεία της δύναμης της ότι η καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή της ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018. Από 1/1/2019 σε καμία περίπτωση δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα (πρωταθλήματος, Κυπέλλου και φιλικό παιχνίδι) ποδοσφαιριστής, εάν προηγουμένως δεν έχει καταθέσει στο διαιτητή την ατομική κάρτα υγείας.  

   

  Αυτά αναφέρονται στο σχετικό δελτίο της Ε.Π.Σ. Καβάλας στο οποίο να σημειώσουμε ότι αναφέρονται όλες οι τελευταίες δραστηριότητες της τοπικής ένωσης.

   

  Το δελτίο τύπου της Ε.Π.Σ. Καβάλας

  Αναλυτικότερα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

  -«1. Υπενθυμίζουμε στα σωματεία μας, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή της ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018. Από 1/1/2019 σε καμία περίπτωση δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα (πρωταθλήματος, Κυπέλλου και φιλικό παιχνίδι) ποδοσφαιριστής, εάν προηγουμένως δεν έχει καταθέσει στο διαιτητή την ατομική κάρτα υγείας. Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή των παραγόντων, αλλά και των ποδοσφαιριστών, ώστε να προμηθευτούν την κάρτα υγείας έως και τις 31/12/2018.

  2. Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης των σωματείων μας, αναφορικά με τις δημόσιες διαμαρτυρίες των ομάδων για τη διαιτησία, επισημαίνει τα παρακάτω:

  Κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως οι δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις για διαιτητές, που πιθανώς να ευνόησαν ή να αδίκησαν κάποιο σωματείο, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στις προσπάθειες όλων μας για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας. Αντιθέτως, ενισχύουν την καχυποψία, την αντιπαλότητα, προκαλούν αχρείαστες εντάσεις και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος πάνω απ’ όλα είναι τρόπος ζωής, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

  Είναι δεδομένο πως τα διαιτητικά λάθη δεν πρόκειται να εξαλειφθούν απόλυτα, όπως βέβαια και τα λάθη των ποδοσφαιριστών, αλλά και των προπονητών. Και αυτό διότι όλοι τους είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη στη δουλειά τους, όπως συμβαίνει σε όλους μας. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι τα λάθη αυτά δεν γίνονται εσκεμμένα, με πρόθεση να βοηθήσουν ή να αδικήσουν κάποια ομάδα.

  Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που κάποιο σωματείο εκτιμά πως ένας διαιτητής ή ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής ενήργησε εις βάρος του με πρόθεση, υπάρχουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα, στα οποία μπορεί να απευθυνθεί και αυτά θα κρίνουν την υπόθεση και θα λάβουν μέτρα. Σε αντίθεση περίπτωση, αν ένα σωματείο, ένας παράγοντας, ή ένα φυσικό πρόσωπο, που λειτουργεί για λογαριασμό ενός σωματείου, επιλέξει να προβεί σε δημόσια κρίση για τους διαιτητές με δηλώσεις, ανακοινώσεις κλπ., η Πειθαρχική Επιτροπή υποχρεούται να εφαρμόσει τις βαρύτατες ποινές που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ.

  3. Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία μας, τους παράγοντες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φιλάθλους, ότι κατά τον ιατρικό έλεγχο για την έκδοση ατομικής κάρτας υγείας του ποδοσφαιριστή Ταουλάν Ντομί του σωματείου ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, βρέθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στην καρδιά του. Η διοίκηση της ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κινήθηκε άμεσα και έχει ήδη δρομολογηθεί χειρουργική επέμβαση  για το νεαρό ποδοσφαιριστή, σε νοσοκομείο των Αθηνών στις 18/12/2018.

  Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας αποφάσισε να δοθεί ένα μέρος από τις εισπράξεις όλων των τελικών του Κυπέλλου Κατηγοριών για την ενίσχυση του ποδοσφαιριστή, ώστε να ανακουφισθεί η οικογένεια του από το οικονομικό βάρος της επέμβασης. Επίσης, παρακαλεί όποιον επιθυμεί να βοηθήσει τον Ταουλάν Ντομί, να έρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση  της ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, κ. Φίλιππο Καλαϊτζή, για περισσότερες λεπτομέρειες.

  Πρόθεση μας είναι με τις πράξεις μας να κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η ποδοσφαιρική οικογένεια της Καβάλας είναι πάντοτε παρούσα και αλληλέγγυα σε κάθε μέλος της που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση.

  4. Ενημερώνουμε τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής, ότι υποχρεούνται στους εντός έδρας αγώνες τους, αν δεν παρουσιασθεί διαιτητής, να ασκεί καθήκοντα διαιτητή το πρόσωπο που έχουν υποδείξει. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τον ΚΑΠ και ως εκ τούτου είναι αντικανονικό ένας αγώνας τμημάτων υποδομής να διεξάγεται χωρίς διαιτητή. Παρακαλούμε όλα τα σωματεία να συμμορφωθούν με την υπόδειξη της Επιτροπής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Ένωσης.

  5. Καλείται σε απολογία την Τρίτη 18/12/2018 στις 18:00 μ.μ. ο παράγοντας του σωματείου ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ, κ. Γιώργος Ιωσηφίδης.

  6. Ορίστηκαν τα γήπεδα των τεσσάρων τελικών του Κυπέλλου Κατηγοριών και είναι τα παρακάτω ανά κατηγορία:

  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Α’

  ΓΗΠΕΔΟ

  ΩΡΑ

  ΟΜΑΔΕΣ

  ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ

  29/12/2018, ώρα 14:30 μ.μ.

  ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ

  ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

   

   

  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Β1’

  ΓΗΠΕΔΟ

  ΩΡΑ

  ΟΜΑΔΕΣ

  ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ

  30/12/2018, ώρα 14:30 μ.μ.

  ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

  Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗ

   

  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Β2’

  ΓΗΠΕΔΟ

  ΩΡΑ

  ΟΜΑΔΕΣ

  ΠΟΤΟΥ

  09/03/2019, ώρα 14:00 μ.μ.

  ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

  ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

   

  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Β3’

  ΓΗΠΕΔΟ

  ΩΡΑ

  ΟΜΑΔΕΣ

  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

  06/01/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

  Α.Ο. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

  ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

   

  7. Τιμωρείται ο παράγοντας του σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, κ. Κάζος Δημήτριος, με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα μήνα.

  8. Μετά την υπ’ αριθμόν 68/2018 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ακυρώνεται η ποινή που επιβλήθηκε στο σωματείο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ (αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και κατακύρωση του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας με σκορ 3-0).

  Ως εκ τούτου, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στο σωματείο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ, επαναφέρει το πραγματικό σκορ του αγώνα (1-4) και επιστρέφει τους 3 βαθμούς στο σωματείο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ».

   

  Comments are closed.