Bookmarks

  Επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απέστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, στην οποία κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση της για παρωδία, για την στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης.

   

  Ταυτόχρονα ο Χαράλαμπος Ευσταθιάδης κατηγορεί για το ότι τα μέλη της Διοίκησης δεν επιθυμούσαν να ανοίξουν διάλογο, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ούτε να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. για μία ακόμη φορά δεν είπε την αλήθεια.

   

  Η επιστολή του Χαράλαμπου Ευσταθιάδη

  Αναλυτικά στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης αναφέρει τα εξής:

  -«Στην πρόσφατη Γ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας, παρακολουθήσαμε όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στο χώρο του ενωσιακού γηπέδου, μία παρωδία. Γίναμε μάρτυρες μιας διοίκησης που δεν είχε απαντήσεις για κανέναν, αλλά ήθελε να προσφέρει, όπως πάντα, άρτο και θεάματα με βραβεύσεις που δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν και ειδικά στα σωματεία.

  Δεν θα αναφερθώ στον κ. Κωνσταντινίδη, έναν εκ των παλαιότερων Προέδρων της Ε.Π.Σ.Κ., γιατί από όσο τον γνωρίζω είναι ένας πραγματικός άνθρωπος και έχει καταφέρει αρκετά πράγματα για το τοπικό ποδόσφαιρο. Όμως, για την περίπτωση του κ. Παπαδόπουλου, αισθάνομαι πως οφείλω να παρατηρήσω τόσο ότι τον τίμησαν άνθρωποι που επεδίωξαν την απομάκρυνσή του από την Ε.Π.Σ.Κ. όσο και το γεγονός πως ο ίδιος είχε το θράσος να αναφερθεί στο γήπεδο «στολίδι», ενώ γνωρίζει καλά πως εκείνος είναι ο κύριος υπαίτιος της σημερινής κατάστασής του. Όλοι γνωρίζουν πως επί των ημερών του κ. Παπαδόπουλου, ενός Προέδρου που δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν, λήφθηκε η απόφαση δημιουργίας του ενωσιακού γηπέδου και το σχέδιο ήταν πραγματικά μεγαλεπήβολο, καθώς περιελάμβανε γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ, δεύτερο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, δεύτερο γήπεδο 5χ5, διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ και φυσικά κερκίδες. Τίποτα από όλα αυτά, όμως δεν υλοποιήθηκε, παρόλο που είχε αναλάβει και ο ίδιος την υπεργολαβία του έργου. Αντιθέτως, ως Ε.Π.Σ.Κ. εισπράξαμε το ειρωνικό σχόλιο της Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. περί  υπερβολικών εκβραχώσεων του γηπέδου της Καβάλας. Δηλαδή, πρόκειται για ένα γήπεδο, το οποίο κόστισε πολύ περισσότερο από τον αρχικό του προϋπολογισμό και δεν πλησίασε καν τις αρχικές του προδιαγραφές. Φτάνει να σκεφτεί κανείς πως εξ αρχής σε αυτό το γήπεδο τοποθετήθηκε καμένος χλοοτάπητας, για τον οποίο η Ε.Π.Ο. αποζημιώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, δίχως όμως να αλλαχθεί ποτέ ο κατεστραμμένος. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, αν ο κ. Παπαδόπουλος είχε αξιοποιήσει σωστά  τόσο τη χρηματοδότηση της Ε.Π.Ο. όσο και τις χορηγίες που ελήφθησαν από τους τότε βουλευτές, τότε όντως σήμερα θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα «γήπεδο στολίδι».

  Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια συγκεκριμένα στο πρόσωπο του υπαλλήλου της Ε.Π.Σ.Κ., ο οποίος όμως είναι αυτός που συνέλεξε επιβαρυντικά στοιχεία για τον τέως Πρόεδρο και προσπαθούσε να τον αποπέμψει από την Ε.Π.Σ.Κ.. Στοιχεία που αφορούσαν μέχρι και το σημερινό μέλος του Δ.Σ. και επίσης πρώην Πρόεδρο, τον κ. Σουφλέρη, τον οποίο και άφησε ως αντικαταστάτη του όταν πλέον υποχρεώθηκε να αποχωρήσει.

  Από την άλλη πλευρά, στη Γ.Σ., η οποία αποτελεί το κατεξοχήν όργανο συζήτησης και επίλυσης θεμάτων, βιώσαμε το άκρως αντίθετο. Τα μέλη της Διοίκησης δεν επιθυμούσαν να ανοίξουν διάλογο, ούτε να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. για μία ακόμη φορά δεν είπε την αλήθεια ούτε για την έκθεση του ΣΟΛ ούτε για την προσωπική του συμμετοχή στις αποφάσεις του Δ.Σ. της προηγούμενης διοίκησης. Μείναμε με την απορία για το πόσοι αξιολογημένοι διαιτητές έχουν απομείνει στο δυναμικό της Ε.Π.Σ.Κ. λαμβάνοντας την πρωτοφανή απάντηση «Όσοι έμειναν!», για το για ποιον λόγο δεν πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι μεταξύ Παναγίας και Πρίνου προχωρώντας μετέπειτα στην επόμενη φάση με το σωματείο του Πρίνου να βρίσκεται στην κληρωτίδα, για το αν ήταν σύννομη η αλλαγή της προκήρυξης που έγινε τον Ιανουάριο του 2018, για το πώς λήφθηκε η απόφαση κατάργησης της Γ’ Κατηγορίας και άλλα πολλά.

  Τι να πει, λοιπόν, κανείς για όλα αυτά και για όσα ακόμα πρόκειται να συμβούν, στα οποία θα κληθούμε να γίνουμε μάρτυρες μέχρι να τελειώσει η θητεία αυτής της διοίκησης, η οποία συνεχίζει να επιδεικνύει μία απαράδεκτη συμπεριφορά και να καταστρέφει σιγά και σταθερά οτιδήποτε καλό είχε προκύψει τα τελευταία χρόνια».

   

  Χ. Ευσταθιάδης

  Comments are closed.