Bookmarks

  Την Τρίτη 4 Ιουλίου δημοπρατείται το “Βερούλιο” στάδιο” και μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και οι οποίες σύμφωνες τις προβλέψεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2018 ώστε, εκ νέου να δοθεί στις 3 ομάδες που φιλοξενούνται.

  Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι μετά την ομόφωνη ψήφιση του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του, το έργο της πλήρους ανακαίνισης του “Βερούλειου” σταδίου παίρνει τον δρόμο του υλοποίησης, ακολουθώντας βέβαια την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδρομή. Κατόπιν όλων των παραπάνω την επόμενη Τρίτη 4 Ιουλίου το έργο που έχει προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.600.000 ευρώ θα δημοπρατηθεί κάτι που σημαίνει ότι αν δεν παρουσιαστούν προβλήματα με καθυστερήσεις και ενστάσεις στην διαδικασία οι εργασίες στο χώρο θα ξεκινήσουν ακόμα και πριν από το τέλος του 2017. Από κει και πέρα να υπογραμμίσουμε ότι περίπου τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που προβλέπει ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα 4 μηνών για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις.

  Να θυμίσουμε ότι το όλο έργο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να πάρει μια σημαντική έκπτωση από τον εργολάβο που θα το αναλάβει που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 50%, περιλαμβάνει την τοποθέτηση έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο, και πλαστικού τελευταίας γενιάς στους χώρους ανατολικά του σταδίου αλλά και εκεί που βρισκόταν η παλιά κερκίδα η οποία όπως είναι γνωστό κατεδαφίστηκε. Επίσης θα γίνει ριζική ανακαίνιση στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και των διαιτητών τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αλλά και ένα πολύ σημαντικό «λίφτινγκ» στην μοναδική κερκίδα του γηπέδου, όπου θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα. Από κει και πέρα πολύ σημαντική παρέμβαση θα είναι και η τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού κάτι που θα μεγαλώσει το χρόνο προπονήσεων των συλλόγων, ειδικά τον χειμώνα. Επίσης να αναφερθεί ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία και είναι χαρακτηριστικό ότι θα καλυφθεί με ειδική πέργκολα και το κτήριο της ΔΕΗ που γειτνιάζει με το Βερούλειο. Βέβαια να τονιστεί ότι οι ομάδες που φιλοξενούνται στο “Βερούλειο” στάδιο και είναι η ΑΕΚ Καβάλας, ο Ηρακλής Καβάλας και ο Βύρωνας, είναι ενημερωμένες ότι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αλλάξουν έδρα για κάποιους μήνες και ήδη έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις τους για «μετακομίσουν» προσωρινά σε άλλα γήπεδα.

  Όραμα της Δημάρχου Δήμητρας Ταανάκα

  Το σίγουρο πάντως είναι ότι το έργο της πλήρους ανακαίνισης του “Βερούλειου” σταδίου παίρνει τον δρόμο του , αποτελεί ένα προσωπικό όραμα τόσο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, όσο και το Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιώργου Φιλόσογλου. Πρόκειται δίχως άλλλο για ένα έργο πνοής, ένα έργο το οποίο με την ολοκλήρωση του θα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην αναβάθμιση του καβαλιώτικου αθλητισμού και ειδικότερα του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

  Παρεμβάσεις και σε άλλα γήπεδα

  Από κει και πέρα, εκτός τις πολύ σημαντικές εργασίες οι οποίες θα γίνουν στο “Βερούλειο” στάδιο, να υπογραμμίσουμε ότι από πλευράς του Δήμου Καβάλας, θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές της Καβάλας και των δημοτικών διαμερισμάτων. Έτσι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκτελέσεις των έργων της ριζικής ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου των Ποταμουδιων, η κατασκευή νέου ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο «Κοράλλι» Παληού όπως επίσης και ανακαίνιση των γηπέδων τένις στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου”.

  Comments are closed.