Bookmarks

  Ο Α.Ο.Κ. απέναντι στο Νέστο ήταν καλύτερος και δίκαια έφτασε στην νίκη με (3-0) στην αναμέτρηση που έγινε στο “Ανθή Καραγιάννη”, αξιοποιώντας την ανωτερότητα του και την αποτελεσματικότητα που τον διέκρινε και στα δύο ημίχρονα. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό σε γενικές γραμμές με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες.

  Ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Άγγελου Διγκόζη οι παίκτες του οποίου είχαν πολύ καλή απόδοση, ικανοποίησαν του καβαλιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στο στάδιο και οι οποίοι τους αποζημίωσαν με το αυθόρμητο χειροκρότημα τους.

  Καλύτερος ήταν και στα

  δύο ημίχρονα ο Α.Ο.Κ.

  Ο Α.Ο.Κ. στο α’ ημίχρονο ήταν καλύτερος από την ομάδα του Νέστου σε γενικές γραμμές και πίεσε την εστία του Κυφωνίδη κάποιες φορές. Η πρωτοβουλία των κινήσεων που διατήρησε ήταν ελαφρά αλλά βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι από την πλευρά του ο Νέστος δεν κλείστηκε στα καρέ του, έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο και κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία της Καβάλας και τον Αθανασίου. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος, πίεσε αισθητά την εστία του Νέστου, έχασε ευκαιρίες και δίκαια πήρε τη νίκη. Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι η είσοδος του Ζυγκερίδη στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Νέστος στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελάχιστα απείλησε την εστία της Καβάλας και η απόδοση των παικτών του ήταν κάτω του μετρίου. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανοιχτό με πλούσιες φάσεις, με δύναμη και πάθος με τις δύο ομάδες, παρά το ότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν τη νίκη.

  Το χρονικό της αναμέτρησης

  Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 7′ όταν από πλάγια θέση ο Παναγιωτόπουλος έπιασε διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση για την ομάδα του Νέστου ήρθε αρχικά στο 16′ όταν με δυνατό σουτ ο Κούτεφ απείλησε τον Αθανασίου αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έουτ και παρόμοια φάση είχαμε και στο 18′ με το σουτ που έπιασε ο Βαλαβανόπουλος και το οποίο είχε την ίδια τύχη. Στο 28′ το σουτ του Βαλαβανόπουλου εξουδετέρωσε με ωραίο τρόπο ο Αθανασίου και στον 34′ το εξ επαφής σουτ του Κυζιρίδη έδιωξε με αυτοθυσία την μπάλα σε κόρνερ ο Κυφωνίδης. Στο 41′ ο Λίτσκας έβγαλε παράλληλη σέντρα, από τα δεξιά ακολούθησε το τακουνάκι ο Μελισσόπουλος που εξουδετέρωσε ο Κυφωνίδης και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυζιρίδης με πλασέ έγραψε το (0-1). Στο 45′ η σέντρα σουτ του Κούτεφ απείλησε την εστία του Α.Ο.Κ. ενώ καραδοκούσε ο Βαλαβανόπουλος με την μπάλα να καταλήγει άυοτ. Στο 54′ ο Ζυγκερίδης έβγαλε παράλληλη σέντρα και με καρφωτή κεφαλιά ο Λίτσκας διαμόρφωσε το (2-0). Στο 68′ ο Λίτσκας έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Νέστου, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι για να γίνει στη συνέχεια το (3-0). Στο 89′ ο Κωντσαντίνου έπιασε σουτ εξουδετέρωσε ο Αθανασίου και στην εξέλιξη της φάσης μόνος του ο Τόρες έπιασε νέο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

  Οι συνθέσεις

  των δύο ομάδων

  Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με το Νέστο Χρυσούπολης ήταν ο Γεώργιος Γεωργιτσόπουλος της Ε.Π.Σ Δράμας και βοηθοί του οι Κωνσταντίνος Τσακίρης και Εμμανουήλ Παστιάδης από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

  Καβάλα (Άγγελος Διγκόζης): Αθανασίου, Κυριακίδης, Τέλλος, Μπαντάνης, Καλλιβωκάς, Σταματόπουλος, Μελισσόπουλος, Κεφαλάς (76′ Θωμαϊδης), Κυζιρίδης, Λίτσκας, Παναγιωτόπουλος (36′ Ζυγκερίδης), (85′ Κεσαπίδης)

  Νέστος (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Μπουλγκουράς (58′ Κωνσταντίνου), Παυλακάκης, Μαρκάκης, Τσάκωνας, Μαϊδανός, Λάσπατζης (75′ Μιχαηλίδης), Βαλαβανόπουλος, Τόρες, Κούτεφ.

  Τα παραλειπόμενα του αγώνα

  *** Στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” βρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Χρυσούπολης Στέργιος Γκουλφάς ο οποίος πριν από την έναρξη του αγώνα βρέθηκε έξω από τα αποδυτήρια του Νέστου και είχε συζ;ήτηση με τους διοικούντες της ομάδας.

  *** Συνολικά 4 κόρνερ κέρδισε ο Α.Ο.Κ. έναντι ενός κόρνερ για την ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη.

  Comments are closed.