Bookmarks

  Ποιος θα το πίστευε, ότι όταν σε μία ομάδα που τα πάντα λειτουργούσαν «ρολόι», ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα όπως αυτό της ισοπαλίας του Α.Ο.Κ. με το Νέο Αγιονέρι (2-2) θα οδηγούσε στην αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιάννη Ισπυρλίδη από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Μία παραίτηση η οποία από τον ίδιο αιτιολογήθηκε ως ένδειξη αγανάκτησης για την στάση κάποιων μεμονωμένων φιλάθλων να τον επιτεθούν φραστικά μετά το τέλος του συγκεκριμένο αγώνα.

   

  Άραγε είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος προπονητής που τα βάζουν φίλαθλοι μαζί του από το χώρο της κερκίδας, δικαιολογημένα ή μη. Είτε στην πρώτη είτε και στη δεύτερη περίπτωση εκείνο το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει ο Γιάννης Ισπυρλίδης ή ο εκάστοτε προπονητής του Α.Ο.Κ., είναι το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε φίλαθλος που πηγαίνει στο γήπεδο βεβαίως, χωρίς ακρότητες έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική. Το ίδιο δικαίωμα το έχει και ένας αθλητικογράφος. Όταν δε η κριτική αυτή είναι καλοπροαίρετη τότε ο εκάστοτε προπονητής έχει το δικαίωμα «να ανοίξει τα αυτιά του» και να ακούσει τις τυχόν κρίσεις ακούστηκαν ή θα ακουστούν προς το πρόσωπο του. Με πολύ συμπάθεια και απευθυνόμενη προς τον πρώην προπονητή της Καβάλας Γιάννη Ισπυρλίδη θέλουμε να του θυμίσουμε ότι μέσα στον εκνευρισμό αλλά και την τυχόν «ζάλη» του, μετά το (2-2) με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου ίσως ο ίδιος να λησμόνησε ότι στο ποδόσφαιρο, «Οι καπετάνιοι στα δύσκολα φαίνονται». Όμως ο αγαπητός Γιάννης Ισπυρλίδης προτίμησε να παραιτηθεί με αφορμή «τις κραυγές των προπονητών της κερκίδας», παρά να παραμείνει μέχρι το τέλος στο «τιμόνι των Αργοναυτών». Αυτή ήταν η προσωπική του επιλογή, καθαρά σεβαστή και η οποία όπως άλλωστε αναμένονταν έγινε δεκτή από τη Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Κ.. Δεν γνωρίζουμε εάν την ώρα που δήλωνε την παραίτηση του και χωρίς να γνωρίζει απολύτως τίποτε και κανένας εκ των συνεργατών του στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. ή και σε επίπεδο Διοικούσας Επιτροπής της ομάδας, τον ίδιο να «βασάνιζαν» κάποιες σκέψεις για τη λανθασμένη διαχείριση του, στο παιχνίδι με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου. Αυτό καλύτερα από όλους εμάς το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και κανένας άλλος. Η απόφαση του να παραιτηθεί ήταν μία απόφαση καθαρά προσωπική η οποία ωστόσο έρχεται σε ένα πάρα πολύ καθοριστικό χρονικό σημείο του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας σε μία καμπή ιδιαίτερα δύσκολη και για τον Α.Ο.Κ. που ενώ πορεύονταν σε ήρεμα νερά η παραίτηση από μόνη της ήρθε να τα αναταράξει. Βέβαια για αυτό ευθύνη δεν έχει κανένας άλλος παρά μόνο ο Γιάννης Ισπυρλίδης.

   

  Οι ξερώλες των «καφενείων»

  Και ενώ ο Α.Ο.Κ. έχει μπροστά του την ερχόμενη Κυριακή ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό στη Δράμα κόντρα στη Δόξα που μπορεί το αποτέλεσμα του να αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και ενώ η Διοικούσα Επιτροπή προσπαθεί να βρει την ιδανικότερη επιλογή για τη θέση του αντικαταστάτη του Γιάννη Ισπυρλίδη στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. δυστυχώς, την ίδια ώρα οι προπονητές των «καφενείων» οργιάζουν και δεν αφήνουν την ομάδα να ηρεμήσει. Σε κάθε καφετέρια και σε κάθε καφενείο σήμερα «οι ξερώλες» προσλαμβάνουν τον έναν ή τον άλλον προπονητή και στην ουσία δεν αφήνουν ήσυχη την ομάδα για να λειτουργήσει ήρεμα όπως ακριβώς πρέπει να λειτουργήσει. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις το κακό δείχνει να έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής με την παραφιλολογία που αναπτύσεται και το καραβάκι να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας λαϊκίστικης διάθεσης για να προσλάβει ο κάθε ένας τον προπονητή της αρεσκείας του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά βλάπτουν την ομάδα και από το πουθενά ορισμένοι «μαϊντανοί» οι οποίοι έδειξαν εδώ και χρόνια ότι αγαπούν τον Α.Ο.Κ. από τους καναπέδες και τις πολυθρόνες των σπιτιών τους, σήμερα προσπαθούν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα. Θεωρούμε ότι το κακό έχει παραγίνει τα όρια της ανοχής αλλά και της αντοχής έχουν ξεπεραστεί και η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Κ. το συντομότερο δυνατό θα πάρει εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να μπει «φρένο» στην όλη παρωδία των τελευταίων ημερών, σε ότι έχει να κάνει με την ονοματολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομα του νέου προπονητή του Α.Ο.Κ..             

  Comments are closed.