Bookmarks

  Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα Δευτέρα (7/7)  κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Γιώργος Γραμμένος ο οποίος ωστόσο να τονίσουμε ότι δεν έλαβε καθόλου το λόγο.

   

  Ο Χαράλαμπος Ευσταθιάδης αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της τοπικής μας Ένωσης τα οποία χαρακτήρισε «μαύρο τοπίο», μίλησε για τα νέα πρωταθλήματα που έρχονται ενώ αναφορά έκανε και στο θέμα του Α.Ο.Κ.. Στην ίδια συνέντευξη τύπου μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα τα οποία θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας.

   

  Η συνέντευξη του Χαράλαμπου Ευσταθιάδη

   

  Με την έναρξη της συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης εξέφρασε την θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του πρώην μέλους της Διοίκησης Βασίλη Ραπτόπουλο για τον οποίον μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια. Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ υπογράμμισε ότι η απώλειά του είναι μεγάλη. Σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης σημείωσε ότι στη μνήμη του η τοπική Ένωση θα διοργανώσει τουρνουά ποδοσφαίρου το ερχόμενο Πάσχα.

   

  Το θέμα της διαιτησίας

   

  Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας και χαρακτηριστικά υπογράμμισε τα εξής:

  – «Όπως γνωρίζεται η διαιτησία έχει αλλάξει άρδην  δηλαδή οι διαιτητές πάνω από 30 χρονών δεν μπορούν να προχωρήσουν στους πίνακες των επαγγελματικών κατηγοριών. Εμείς βέβαια θα ήθελα να πω ότι είχαμε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια για την ανάδειξη νεαρών διαιτητών και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι πως υπάρχουν κάποιοι καβαλιώτες διαιτητές οι οποίοι είναι έτοιμοι για να διευθύνουν παιχνίδια της ονομαζόμενης 4η κατηγορίας. Μακάρι να καταφέρουν να περάσουν όσοι περισσότεροι γίνεται. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Είναι γεγονός πως φέτος τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως δύσκολα και αυτό γιατί είχαμε δυο διαιτητές στους πίνακες της Football League. Αναφέρομαι στους Βαγγέλη Γκιοτζένη και Φώτη Τερετίδη. Δυο διαιτητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν διαιτητές Super League αλλά με τα όρια που βάζει σε ηλικιακό επίπεδο η UEFA δεν σε αφήνει πολλά περιθώρια. Το ίδιο ισχύει και του αριθμού των διαιτητών σε όλους τους πίνακες των Εθνικών κατηγοριών. Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτοί οι νέοι διαιτητές θα πρέπει να στηριχθούν από όλους».

   

  Τα οικονομικά δεδομένα

   

  Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης  αναφέρθηκε και στα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν. Δήλωσε ιδιαίτερα απαισιόδοξος και χαρακτηριστικά υπογράμμισε τα εξής:

  – «Τα οικονομικά δεδομένα θεωρώ ότι έχουν να κάνουν με ένα τοπίο μαύρο. Τα Σωματεία, οι Ενώσεις, από τότε που αποφάσισε η πολιτεία να περιορίσει τις επιχορηγήσεις η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι τα Ερασιτεχνικά Σωματεία έχουν να λάβουν επιχορήγηση εδώ και 7 χρόνια. Οι Τοπικές Ενώσεις έπαιρναν κάποτε επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ και σήμερα η επιχορήγηση αυτή φτάνει στις 10.000 ευρώ. Και χωρίς να φτάνουν όλα αυτά, κάποια καταγγελία η οποία έγινε σε βάρος μας για την περίφραξη στο Ενωσιακό γήπεδο, την πληρώσαμε πολύ ακριβά. Δηλαδή με απλά λόγια προσπαθείς να βάλεις μία σειρά αλλά σου έρχονται τέτοια δυσάρεστα πράγματα στο δρόμο σου ανατρέπονται τα σχέδια. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί εκπρόσωποι σωματείων προβληματίζονται πάρα πολύ λόγο της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει για το αν θα κατέβουν να αγωνιστούν οι ομάδες τους. Εμείς από τη πλευρά μας τους προτείνουμε να αγωνίζονται οι ομάδες τους με τα εφηβικά ή τα παιδικά τμήματα που διαθέτουν και όταν βελτιωθεί η κατάσταση οι παίκτες αυτοί θα μπορούν να επανδρώσουν και αντρικό τμήμα».

   

  Τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας

  Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης  αναφέρθηκε και στα νέα πρωταθλήματα της τοπικής ένωσης δηλώνοντας τα εξής:

  – «Τα πρωταθλήματα μας θα ξεκινήσουν στης 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα γίνουν τρεις αγωνιστικές για το θεσμό του κυπέλλου. Πρόκειται για παιχνίδια νοκ άουτ, με τις ομάδες της Θάσου να αγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι που να ανακηρυχθεί η νικήτρια ομάδα η οποία στη συνέχεια θα ενσωματωθεί με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες θα προκριθούν από το χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας. Στης 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των παιδικών και εφηβικών τμημάτων των ερασιτεχνικών ομάδων του Ν. Καβάλας ενώ έχει βγει ένα πρόγραμμα από πλευράς μας για ολόκληρη τη χρονιά, προκειμένου όλοι να γνωρίζουν πότε θα διεξαχθεί σε επίπεδο ημερομηνίας το κάθε ένα τουρνουά ξεχωριστά. Μάλιστα από τη 1η Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταγγραφική περίοδος και μέχρι της 31 του μήνα που διανύουμε θα γίνονται οι αποδεσμεύσεις. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα διαρκέσει η περίοδος των μεταγραφών και για περισσότερες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των σωματείων που ενδιαφέρονται μπορούνε να απευθύνονται στη γραμματεία της τοπικής μας ένωσης».

  7 Responses to “Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα Δευτέρα (7/7) κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης”