Bookmarks

  Την προηγούμενη Τετάρτη για πρώτη φορά στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκαν αγώνες Match Race. Πρόκειται για αγώνες ιστιοπλοΐας με δύο μόνο όμοια σκάφη, στα οποία εναλλάσσονται τα πληρώματα, δημιουργώντας ένα πρωτάθλημα με προκριματικούς, ημιτελικούς και φυσικά το μεγάλο τελικό.

   

  Η ιδιαιτερότητα αυτής της μορφής αγώνα είναι ουσιαστικά να ελέγξεις τον αντίπαλό σου και όχι απλά να είσαι «γρήγορος», κάτι που ισχύει στους αγώνες fleet race, όπου αγωνίζονται πολλά σκάφη μαζί. Η άριστη γνώση κανονισμών και η σωστή τακτική είναι τα χαρακτηριστικά του νικητή σε ένα πρωτάθλημα match race. Μην ξεχνάμε πως ο ακριβότερος αγώνας παγκοσμίως με προϋπολογισμούς παρόμοιους της Formula 1 είναι το φημισμένο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας America’s cup, που είναι match race.

  O ΟΘΑΚ στην προσπάθεια της αναβάθμισης και ανάδειξης της ιστιοπλοΐας στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με το νεοσύστατο Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θάσου (ΝΙΟΘ) που παραχώρησε τα σκάφη, διοργάνωσαν από κοινού αυτόν τον όμορφο αγώνα. Ο υπεύθυνος διοργάνωσης, Δημήτρης Σοφίτσης, έστησε τον αγώνα έξω από την Καλαμίτσα Καβάλας και οι 6 ομάδες των 2 ατόμων, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, επέβαιναν όλες στο σκάφος ΑΣΣΑΝΤΕ. Από εκεί εναλλάσσονταν στα σκάφη του αγώνα, χωρίς να υπάρχουν καθόλου καθυστερήσεις. Οι εκκινήσεις με τους ιδιαίτερους κανόνες που ισχύουν και ο πολύ μικρός στίβος όρτσα- πρύμα έδωσαν έντονο ενδιαφέρον σε όλους τους αγωνιζόμενους. Στον τελικό νίκησαν οι Χρήστος Ουζούνης και Γιώργος Ζαρίφης με αντιπάλους τους μικρούς αθλητές του τριγώνου Κωνσταντίνο Ανδρεάδη και Ιορδάνη Μπουτζελίογλου, που έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Τα άλλα ζευγάρια αποτελούσαν οι Αλκης Γεωργιάδης και Γιώργος Μπαλίκας, Γιώργος Τεμίρογλου και Θόδωρος Παπαμάρκου, Θάνος Δεμιρτζής και Θόδωρος Πετρίδης, Γιάννης Παπαιωάννου και Δημήτρης Αυγερινός. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μόνο η αρχή. Σύντομα θα διοργανωθούν και άλλοι μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν περισσότερες ομάδες, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Οι αγωνιστικές βλέψεις του ΟΘΑΚ συνεχίζονται αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τη συμμετοχή 4 σκαφών της δύναμής του στο μεγάλο αγώνα των Σποράδων, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε χρόνο γύρω στα 40 πληρώματα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Τα σκάφη που ξεκινούν αύριο είναι: STONEAGE ΟΘΑΚ τύπου MELGES 24, ΗΛΙΑΝΑ, FOLIE A DEUX και ΥΨΙΠΥΛΗ aegeas yachting, που συμμετέχει με τους μαθητές της σχολής αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του ΟΘΑΚ.

  Τέλος ο ΟΘΑΚ ανακοινώνει τη λειτουργία ταχύρρυθμης σχολής ιστιοπλοΐας με ταυτόχρονο ταξίδι μίας εβδομάδας (27/6 με 4/7). Οι μόλις 7 εκπαιδευόμενοι με τον εκπαιδευτή του ομίλου, Στάθη Σοφίτση, θα ταξιδέψουν στο Βόρειο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της σχολής, δίνοντας στη συνέχεια τις γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος. Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα του ομίλου 2510231018 και 6977060517, καθώς και στο www.othak.gr

  6 Responses to “Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι αγώνες ιστιοπλοΐας Match Race από τον Ο.Θ.Α. Καβάλας”