Bookmarks

  Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED), πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε, για όλους όσους θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτό. Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας, όσο και σε πολίτες που δεν έχουν σχέση με το χώρο της υγείας ενώ να τονιστεί ότι είναι διαρκείας περίπου πέντε (5) ωρών και περιλαμβάνει διαλέξεις, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και τη θέση ανάνηψης σε ολιγομελείς ομάδες και συζήτηση.

   

  Παράλληλα να τονίσουμε ότι στο σχετικό δελτίο τύπου της Ε.Π.Σ. Καβάλας γίνεται αναφορά στη νίκη-πρόκριση του Αετού Ορφανού σε βάρος της Αρναίας Χαλκιδικής με σκορ (1-0) για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος όπως επίσης και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της τοπικής Ένωσης στο νησί της Θάσου εκεί όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων του Νομού Καβάλας.

   

  Το δελτίο τύπου της Ε.Π.Σ. Καβάλας

  Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, στο οποίο σημειώνονται όλες οι τελευταίες δραστηριότητες της διοργανώτριας αρχής, περιλαμβάνει τα εξής:

   

  1. Με νίκη πέρασε ο κυπελλούχος Ε.Π.Σ. Καβάλας Αετός Ορφανού από την Αρναία Χαλκιδικής, επί του τοπικού Απόλλωνα με σκορ 1-0. Η νίκη αυτή του χάρισε την πρόκριση στη Β’ φάση του θεσμού, στην οποία θα υποδεχθεί στην έδρα του, την Τετάρτη 26-3-2014 και ώρα 3.30.μ.μ. τον κυπελλούχο Ε.Π.Σ. Δράμας Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου.

   

  2. Σεμινάριο πρώτων βοηθειών με θέμα:

  1. Βασική υποστήριξη της ζωής (ΚΑΡΠΑ),

  2. Χρήση Αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή,

  3. Θέση ανάνηψης (θέση Ασφάλειας).

  Στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας πρόκειται να διεξαχθεί σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED), πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας, όσο και σε πολίτες που δεν έχουν σχέση με το χώρο της υγείας. Το σεμινάριο είναι διαρκείας περίπου πέντε (5) ωρών και περιλαμβάνει διαλέξεις, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και τη θέση ανάνηψης σε ολιγομελείς ομάδες και συζήτηση. Το κόστος ανά συμμετέχοντα είναι (15)€ για τους επαγγελματίες υγείας και (18,45)€ για τους πολίτες. Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί στους επιτυχόντες, πιστοποιητικό (αναγνωρισμένο παγκοσμίως) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναζωογόνησης (ERC). Η Ε.Π.Σ.Καβάλας προτείνει σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που κατά καιρούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κατά τη διάρκεια των αγώνων (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, φαρμακοποιούς ) αλλά και τους προπονητές ποδοσφαίρου, διαιτητές, παράγοντες ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους, να παρακολουθήσουν το εν λόγω σεμινάριο, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να τις προσφέρουν, αν , όποτε και αυτό κριθεί αναγκαίο. Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του σεμιναρίου ή να πραγματοποιήσει εγγραφή, να επικοινωνήσει με την κ. Εμμανουηλίδου Δέσποινα στο τηλ 6941-403.204.

      

  3. Ο δεύτερος όμιλος του τουρνουά (Κ11) για το τουρνουά της Κυριακής 30 Μαρτίου 2014 θα αγωνισθεί στα γήπεδα του Αμυγδαλεώνα αντί του αρχικά ορισθέντα γηπέδου (5Χ5) Σφαγείων Καβάλας. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο αυτό να παρουσιασθούν στα γήπεδα του Αμυγδαλεώνα.

  4. Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ. Καβάλας επισκέφθηκε τα σωματεία της Θάσου όπου συζήτησε με τους εκπροσώπους τους τα προβλήματα που τα απασχόλησαν κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Έγινε μία γενική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για τη βιωσιμότητα των σωματείων. Έγινε επίσης αναφορά για το θεσμό του τουρνουά, που αφορά τις κατηγορίες (Κ9) και (Κ11) και διεξάγεται κάθε χρόνο, την άνοιξη, στο νησί της Θάσου.

  5. Τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50)€ ο παράγοντας του σωματείου Απόλλων Χρυσοχωρίου κ. Ποδάρας Θεοφ. για όσα αναγράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της συνάντησης Θεαγένης Θάσου-Απόλλων Χρυσοχωρίου.

   

  6. Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του τιμώρησε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

  Νάνος Ελισσαίος Μαίανδρος Γέροντα 1 αγωνιστική

  Γιαντσακλίδης Ε. Ασπίς Πολυστύλου 2 αγωνιστικές

  Καζανίδης Α. Μακεδονικός Αμισιανών 1 αγωνιστική

  Βουδούρης Ι. Ατρόμητος Λεκάνης 1 αγωνιστική».

  6 Responses to “Η Ε.Π.Σ. Καβάλας συμμετέχει ενεργά στο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας”