Bookmarks

   

  Στις γυναίκες ο ΑΣΕΑ Καβάλας είχε δύσκολο έργο απέναντι στο ΑΣ Πέρα (ήττα με 1-4, τη νίκη η Χατζηλυγερούδη επί της Τσακέτα). Στον αγώνα με τον Φοίνικα Αγ. Σοφ. Πειραιά 1 νίκη πέτυχε η Κανάρη επί της Κορδούτη (ήττα με 1-4). Με Ολυμπιακό η ήττα ήλθε δύσκολα με την Κρουστάλλη να χάνει εύκολα από την Πέτροβα, αλλά η Χατζηλυγερούδη έχασε με 2-3 από τη Δάνδουλα και η Κανάρη με 2-3 από τη Ζαβιτσάνου.  Ο Ολυμπιακός συνάντησε έντονη δυσκολία με αντίπαλο τον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Στην έναρξη μάλιστα, η Κατερίνα Τόλιου κατέβαλλε τη Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα, από την οποία είχε χάσει στον 1ο γύρο και μεγάλωσε το ενδιαφέρον του αγώνα.

   

  Στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 4-2 έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τη Γεωργία Ζαβιτσάνου(η Κανάρη έχασε με 3-2!), που επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια της, αλλά και τη σταθερή αξία της πρώην πρωταθλήτριας Ελλάδας Δέσποινας  Δάνδουλα, η οποία έφτασε οριακά στη νίκη στο κρίσιμο δεύτερο ματς. Ο Φοίνικας εκμεταλλεύτηκε το καλό πρόγραμμα και με μία ακόμα νίκη είναι στην 3η θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τον Δ.Α.Ο.Τ.

  Α1 γυναικών-Βαθμολογία
  1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 22
  2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 21
  3. Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας 19
  4. Δ.Α.Ο. Ταύρου 17
  5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης  16
  6. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 13
  -. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 13
  8. Α.Σ. Αετοί Πόλης 11
  * Οι ομάδες, που τερματίζουν στην τελευταία θέση υποβιβάζονται. Ο 8ος και ο 9ος από την Α1 ανδρών, όπως και ο 6ος και ο 7ος από την Α1 γυναικών πάνε στα μπαράζ παραμονής.

   

  Τεράστια απήχηση το 8ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της Σίνδου

  Το ετήσιο τουρνουά μικρών ηλικιών της Σίνδου έχει καθιερωθεί χρόνια τώρα ως ένα από τα κορυφαία στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, όμως η φετινή απίστευτα μεγάλη απήχηση από τα σωματεία ενδεχομένως να ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών! Οι δηλώσεις συμμετοχής για το ανοιχτό πρωτάθλημα, που γίνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μαρτίου στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Σίνδου, έφτασαν στο εντυπωσιακό νούμερο των 267 με αθλητές κι αθλήτριες από 17 περιοχές όλης της Ελλάδας! Εκτός απροόπτου λοιπόν, θα ξεπεραστούν οι 209 παρουσίες του 2011 και θα καταγραφεί πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών στα αναπτυξιακά όπεν (οι 207 στο πρόσφατο τουρνουά του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Πειραιά είναι ο καλύτερος αριθμός για φέτος και ο δεύτερος υψηλότερος γενικά). Μάλιστα, το event, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή Ιωάννη Κόκκινου και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία µε τον ∆ήµο ∆έλτα, είχε φτάσει και πέρσι τις 200 συμμετοχές.
  Οι αγώνες αφορούν, όπως κάθε φορά, στο αγώνισμα του απλού και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες εφήβων–νεανίδων, παίδων–κορασίδων και παµπαίδων–παγκορασίδων. Οι 267 δηλώσεις χωρίζονται σε 76 παμπαίδες, 30 παγκορασίδες, 83 παίδες, 29 κορασίδες, 38 νέους και 11 νεανίδες. Τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Σίνδου είναι από τη Δράμα, την Αθήνα, την Καβάλα, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκιδική, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, την Ορεστιάδα, τη Λάρισα, την Κορινθία, την Έδεσσα, τη Χίο, την Κοζάνη και τα Γιάννενα. Η Καβάλα θα συμμετάσχει για ακόμα μια φορά με την πολυπληθέστερη αποστολή ,έχοντας 18 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες!
  Το σύστημα διεξαγωγής θα έχει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη µε διαβάθμιση όλων των θέσεων. Η δράση θα λάβει χώρα σε 16 τραπέζια συνολικά και παρότι η μεγάλη συμμετοχή θα πιέσει το πρόγραμμα η Οργανωτική Επιτροπή τονίζει ότι θα γίνουν και τα παιχνίδια διαβάθμισης ακόμα κι αν αυξηθούν κι άλλο οι ώρες του αγωνιστικού προγράμματος. Η προκήρυξη του τουρνουά σημείωνε ότι «το πρόγραµµα των αγώνων εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό συµµετοχών ανά κατηγορία και συνολικά» και ότι η αγωνιστική δράση «θ’ αρχίσει το Σάββατο στις 08.00 και υπολογίζεται να τελειώσει την Κυριακή στις 17.00». Το πρόγραµµα και τα ωράρια των αγώνων θα ανακοινωθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr). Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει στο ξενοδοχείο «Σήλια» η κλήρωση των γκρουπ µε κριτήριο τους παρόντες αθλητές κι αθλήτριες κατά δήλωση των προπονητών ή των συνοδών τους.

   

  Comments are closed.