Bookmarks

  Την ερχόμενη Πέμπτη (19/12) έχει κληθεί η ΠΑΕ Καβάλα σε απολογία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής τη ΕΠΟ μετά την Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για ανακοίνωση-καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας σε βάρος της διαιτησίας. Μάλιστα να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή (13/12) ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και επίτιμος πρόεδρος διοικητικών εφετών δικαστηρίων Παναγιώτης Καρράς δια μέσου της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ εγγράφως ενημέρωσαν την ΠΑΕ Καβάλα για την άσκηση δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων εις βάρος της.

   

  Το έγγραφο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ στην ΠΑΕ Καβάλα

  Αναλυτικά στο έγγραφο που απέστειλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στην ΠΑΕ Καβάλα αναφέρει τα εξής:

   

  -«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 10-1202013 Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε εναντίον σας από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, όπως αυτή εκτίθεται επακριβώς στο επισυναπτόμενο στην παρούσα κλήση με αριθμ. Πρωτ. 42426/10-12-2013 Πειθαρχική Κατηγορητήριο, σας καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία ενώπιόν της (στα γραφεία της ΕΠΟ, πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Ιππασίας – Γουδή), την Πέμπτη 19.12.2013 και ώρα 15.00, βάσει των διατάξεων των άρθρων 14 (παρ. 2και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και άρθρο 35 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων και 3 παρ. 1 και 46 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ. Τυχόν υπομνήματά σας και τα σχετικά δικαιολογητικά πρέπει να περιέλθουν στη Γραμματεία της παρούσας Πειθαρχικής Επιτροπής μέχρι την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης. Διώκεται πειθαρχικά διότι: Την 9η Δεκεμβρίου 2013, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την επόμενη ημέρα (10/12/2013), δημοσιεύτηκε σε αθλητικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας. Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Στην εν λόγω ανακοίνωση περιλαμβάνονται τα εξής:

   

  Στο «θέατρο» του παραλόγου αλλά και των «σκιών», στο οποίο κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν συμμέτοχους, τοποθετώντας την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ στη θέση του θεατή, απαντάμε ως εξής:

   

  Α) Η κατάσταση αυτή δεν είναι πλέον αποδεκτή. Ότι έγινε έγινε αλλά ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ. Τελεία και παύλα.

  Β)  Εάν η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων είναι προδιαγεγραμμένη, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι ως ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, δεν συμμετέχουμε σε ΣΙΚΕ παιχνίδια.

  Γ) 8η αγωνιστική: Χαράλαμπος Σελεμιδης – ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

  αγωνιστική: Νικόλαος Τεβεκελης –  ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  10η αγωνιστική: Παναγιώτης Κοεμτζιδης – ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και

  11η αγωνιστική: Ανδρέας Καραλιόλιος – ΕΝΩΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  Οι «σφαγείς» της ομάδος μας είναι πλέον πρόσωπα “NON GRATA”, και απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Δούρο, ζητούμε επίσημα την εξαίρεση τους απ’ όλους τους αγώνες της ομάδος μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

  Δ) Στεκόμαστε στο χθεσινό παιχνίδι και σημειώνουμε:

  Ποιος αλήθεια όρισε δυο (2) παρατηρητές αγώνα στο παιχνίδι ΚΑΒΑΛΑ- ΚΑΣΣΙΟΠΗ ; Και για ποιον αλήθεια λόγο να κληθεί η ΠΑΕ να τους πληρώσει, και τους δυο;

  Ο διαιτητής φάνηκε απ’ το πρώτο λεπτό, ότι ήταν σε «διατεταγμένη υπηρεσία» Αλήθεια, πως τον βαθμολόγησε ο παρατηρητής διαιτησίας;

  Απ’ το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ο διαιτητής έδειξε τις πραγματικές του διαθέσεις. «Κιτρίνισε» ποδοσφαιριστή  μας για ένα απλό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, όπως «κιτρίνισε» επίσης άλλον ποδοσφαιριστή μας, που δέχτηκε αντιαθλητικό κτύπημα από παίκτη της ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ. Τι σύμπτωση!!! Και οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές μας είχαν τέσσερις (4) κίτρινες κάρτες μέχρι το χθεσινό αγώνα…

  Ο διαιτητής ακούστηκε να λέει σε ποδοσφαιριστή της ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ «πρόσεξε», έχεις ήδη κίτρινη» Φρόντισε λοιπόν να παρέχει προστασία στους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, που με την ανοχή του είχαν μετατραπεί σε πυγμάχους και κατσερ. Έτσι στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, στο β’ ημίχρονο και με το σκορ στο 0-0, καταφανέστατη περίπτωση παράβασης ποδοσφαιριστή της ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ (αντιαθλητικό φάουλ), ο οποίος είχε ήδη κίτρινη κάρτα αλλά ήταν και τελευταίος παίκτης, αντί να κάνει χρήση κόκκινης κάρτας η έστω κίτρινης που ήταν η δεύτερη, προς γενική έκπληξη έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

  Στο τέλος λοιπόν του παιχνιδιού καταλάβαμε όλοι (όταν πλέον ο διαιτητής είχε επιτελέσει το έργο του), γιατί ζήτησε ο ίδιος, όπως μάθαμε δυο παρατηρητές και απ’ το πρώτο λεπτό που έφτασε στο γήπεδο (στη 13:00) σε συνεννόηση με τον αξιωματικό των μέτρων ασφαλείας, αυξημένα μέτρα ασφαλείας του…(Όπως φαίνεται δεν φοβόταν για τους επόπτες.) Από τη 13:00 μέχρι την αναχώρηση του απ’ το γήπεδο, μετά το τέλος του αγώνα, είχε κοντά του τριπλάσια αστυνομική δύναμη. Να μην ξεχνάμε μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος κύριος ήταν ο 4ος διαιτητής στο άλλο διαιτητικό έγκλημα με τον κ. Τεβεκελη (Καβάλα- Νίκη Βόλου).

  Ζητούμε την εξαίρεση των προαναφερθέντων τεσσάρων (4) διαιτητών από τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας μας και μέχρι  το τέλος του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της Football  League.

  H παραδειγματική βέβαια τιμωρία τους θα ήταν να τεθούν εκτός πινάκων διαιτησίας, διότι τους θεωρούμε εκτός από ανίκανους και επικίνδυνους διαιτητές.

  Είναι παράλογο δε σε μία κατηγορία όπως είναι η Football League που τα έσοδα είναι πενιχρά, αυτοί οι Κύριοι!!! να αμείβονται με υπέρογκες αμοιβές για κάκιστες διαιτητικές παρουσίες.

  Η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ κατηγορηματικά δηλώνει, ότι δεν πρόκειται εφεξής να ανεχθεί οτιδήποτε  λιγότερο από το 50-50 που δικαιούται, όπως κάθε ομάδα.

  Είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας και να τη «θωρακίσουμε» από οποιουσδήποτε εξωαγωνιστικους παράγοντες.

  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ».

   

  Comments are closed.