Bookmarks

   

  Σε πλήρη σύνθεση με 10 αθλητές η αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, έδωσε δυναμικό παρόν, για ακόμη μία χρονιά, στην 5η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Regatta, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Αλέξανδρούπολης από 1 έως 4 Αυγούστου. Μία διοργάνωση που κατάφερε να συγκεντρώσει, αθλητές από τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τουρκίας και Ισραήλ, ανεβάζοντας το επίπεδο του ανταγωνισμού.

   

  Ειδικότερα στην κατηγορία optimist δήλωσαν συμμετοχή 81 αθλητές/τριες, στην κατηγορία Laser 4.7 26 αθλητές/τριες, στην κατηγορία Laser Radial/Standard 16 αθλητές/τριες και στην κατηγορία 470 (σκάφη με πλήρωμα 2 ατόμων) 4 πληρώματα. Η ομάδα του ΝΟΚ συμμετείχε στην κατηγορία optimist με τους Γερούδη Κώστα, Κεραμιδά Λίλα, Μαρδύρη Απόστολο, Μαρδύρη Ειρήνη, Παρασκευόπουλο Δημήτρη και Πηγαδά Αλέξανδρο, ενώ στα 470 με δύο πληρώματα των Πασχαλέρη Βαγγέλη-Γιάννη Προκοπίου στο ένα σκάφος και Αθανασιάδη Θάνο και Σαγώνα Χρήστο (πρωτοεμφανιζόμενους σε αγώνα) στο άλλο σκάφος. Προπονήτρια η Ζωγράφου Μαρία. Ο καιρός στην Αλεξανδρούπολη μας επιφύλασσε ευχάριστες ιστιοπλοϊκές συνθήκες, με τον Αίολο να είναι παρόν κάθε μέρα στην ώρα του.

  Έτσι η πρώτη ημέρα των αγώνων ξεκίνησε με βοριά εντάσεως 16-20 κόμβων, που βοήθησε την επιτροπή αγώνα να στήσει τον αγωνιστικό στίβο και να ολοκληρωθούν 3 ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες. Το τέλος της ημέρας βρήκε τους αθλητές του ΝΟΚ να πλασάρονται σε θέσεις μέσα την πρώτη δεκάδα δίνοντας μας ελπίδες για διακρίσεις. Ηπιότερες συνθήκες με Δυτικούς- ΝΔ ανέμους επικράτησαν τις δύο επόμενες ημέρες, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από οκτώ ιστιοδρομίες. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας βρήκε την Μαρδύρη Ειρήνη να έχει κατακτήσει την 3η θέση στην κατηγορία κορασίδων, 25η στη γενική, και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου από τους Αθανασιάδη Θάνο – Σαγώνα Χρήστο στα 470, που ήταν και η πρώτη εμφάνισή τους σε αγώνα. Αντίστοιχα ο Γερούδης Κώστας, που έχασε στην τελευταία ιστιοδρομία την 3η θέση γενικής, κατέλαβε την 6η θέση γενικής, ο Μαρδύρης Απόστολος την 9η θέση, ο Παρασκευόπουλος Δημήτρης, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα τις επιδόσεις του, τη 15η θέση, η Κεραμιδά Λίλα την 22η θέση και ο Πηγαδάς Αλέξανδρος την 49η. Στα 470 ο Προκοπίου Γιάννης δυστυχώς λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή από έναν αθλητή του ΝΟΑ, τον Γιάννη Λουπασάκη, με αποτέλεσμα το πλήρωμα των Πασχαλέρη -Λουπασάκη να τερματίσει 4ο. Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει η εμφάνιση του ΝΟΚ σε μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση με συμμετοχές εθνικών ομάδων με υψηλό προϋπολογισμό. Έτσι οφείλουμε συγχαρητήρια στους αθλητές και στην προπονήτρια Ζωγράφου Μαρία που προσπάθησαν και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με την εμφάνιση και την συμπεριφορά τους στο αγωνιστικό στίβο. Τα παιδιά διασκέδασαν και απόλαυσαν την διαμονή τους στην Αλεξανδρούπολη και έδωσαν ραντεβού με τους υπόλοιπους ομίλους στον αγώνα της Καβάλας στις 13-14 Σεπτεμβρίου. Επίσης συγχαρητήρια και στο Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης που κατέφερε να διοργανώσει άρτια, ένα τέτοιου επιπέδου διεθνή αγώνα, με την στήριξη των τοπικών φορέων. Απέδειξαν ότι όταν όλοι οι φορείς μιας πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να καταφέρουν πολλά.

   

  One Response to “Κορυφαία επίδοση για τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας με την κατάκτηση 2 μεταλλίων, των αθλητών ιστιοπλοΐας τριγώνου στην 5η Διεθνή Regatta που πραγματοποιήθηκε Αλεξανδρούπολη”