Bookmarks

   

  Τις απόψεις του για τη φετινή πορεία του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League, για τον ίδιο του τον εαυτό, για τον παρόν αλλά και το μέλλον αυτής της ομάδας κατέθεσε μέσα από τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο www.kavalagoal.gr ο επιθετικός των «Αργοναυτών» Δημήτρης Πλιάγκας. Μας σημείωσε ότι αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά για την Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά με στόχο την άνοδο και αλλιώς εξελίχθηκε λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν ενώ ταυτόχρονα μας σημείωσε ότι το κέρδος ήταν η συμμετοχή των πολλών και νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι απέκτησαν εμπειρίες.

   

  Μάλιστα ο Δημήτρης Πλιάγκας μας εκμυστηρεύτηκε ότι, εάν υπάρξει Διοικητική σταθερότητα και προοπτική, ο ίδιος θέλει να συνεχίσει και να αγωνιστεί και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο φορώντας τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος.

   

  Η συνέντευξη του Δημήτρη Πλιάγκα στο www.kavalagoal.gr

  Αναλυτικά ο διάλογος τον οποίο είχαμε με τον επιθετικό της Καβάλας Δημήτρη Πλιάγκα είναι ο εξής:

   

  -Δημήτρη πως σχολιάζεις τη φετινή χρονιά και την παρουσία της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League;

  -«Φέτος πιστεύω πως η χρονιά ξεκίνησε για μας αλλά και για την ομάδα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, βάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλά και στοχεύοντας στην συμμετοχή μας στα play-off που θα μας οδηγούσαν στη Superleague. Σίγουρα στόχος μας ήταν μόνο η άνοδος αλλά ωστόσο αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά και αλλιώς κατέληξε. Στην αρχή όλοι πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο αλλά ωστόσο τα πράγματα έτσι όπως εξελίχθηκαν και με βάση τα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν, θεωρώ ότι ανέτρεψαν τα σχέδιά μας. Αυτό έγινε από τον Δεκέμβριο και μετέπειτα και τα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν, μας ανάγκασαν όλους μας για να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στην «κούρσα» της ανόδου στη Superleague».

   

  -Ωστόσο Δημήτρη Πλιάγκα εκείνο το οποίο έχουμε να παρατηρήσουμε είναι το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν, μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας υπήρξε και μεταξύ των ποδοσφαιριστών μεγάλη ομοψυχία. Που οφείλεται αυτό;

  -«Οι Έλληνες κυρίως ποδοσφαιριστές θα ήθελα να σας πω ότι διακρίνονταν για τους καλούς τους χαρακτήρες και γενικότερα το κλίμα το οποίο είχε διαμορφωθεί μέσα στα αποδυτήριά μας ήταν πάρα πολύ καλό. Ήμασταν όλοι μία οικογένεια και θεωρώ προς την κατεύθυνση αυτή πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης σε συνεργασία με όλους όσους βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα θα ήθελα μέσα από αυτή τη συνέντευξη να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα και κυρίως να ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι έβαλαν πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας και όχι το εγώ τους. Από τον Δεκέμβριο και μετέπειτα ωστόσο και με δεδομένα τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν συζητήσαμε μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές και είπαμε πως όσοι μείνουμε στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας στο έπακρο».

   

  -Δημήτρη Πλιάγκα πόσο εύκολο είναι να κρατηθούν τα αποδυτήρια σε μια ομάδα όταν υπάρχουν προβλήματα;

  -«Από τον Δεκέμβριο και μετέπειτα όλοι μας μέσα στα αποδυτήρια γνωρίζαμε ότι η ομάδα θα αντιμετώπιζε προβλήματα μέχρι και το τέλος της περιόδου και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι αυτό θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μας. Ωστόσο όλοι οι ποδοσφαιριστές πήραν την απόφαση την οποία έπρεπε και προσωπικά εγώ την χαρακτηρίζω γενναία, για να συνεχίσουμε όλοι μαζί και να τελειώσουμε όσο πιο αξιοπρεπέστατα γίνεται το πρωτάθλημα της Football League».

   

  -Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι υπήρξε κάποια «γκρίνια» προς το πρόσωπό σου από μία μικρή ωστόσο μερίδα Καβαλιωτών φιλάθλων;

  -«Εντάξει σε κάθε γήπεδο, σε κάθε ομάδα υπάρχουν 5-10 φίλαθλοι οι οποίοι περίμεναν κάτι να στραβώσει, κάτι να μην πάει καλά στον Α.Ο.Κ. προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Ωστόσο εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Καβαλιωτών φιλάθλων, μας βοήθησε, στήριξε την προσπάθειά μας και τους ευχαριστούμε που ήταν δίπλα μας και στάθηκαν στο πλευρό μας σε όλη την ποδοσφαιρική χρονιά».

   

  -Ο Δημήτρης Πλιάγκας τι κρατάει από το φετινό πρωτάθλημα της Football League, την συμμετοχή του Α.Ο.Κ. και τον ίδιο;

  -«Εκείνο το οποίο κρατάω είναι ότι μέσα από τα σημαντικά προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν, γίναμε ακόμα πιο δυνατοί, αφήσαμε στην άκρη το εγώ μας και κοιτάξαμε αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον της ομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι κατάφεραν και έπαιξαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι πήραν παιχνίδια στα πόδια τους, απέκτησαν εμπειρίες και οι οποίοι πιστεύω ότι μπορούν και στο μέλλον να προσφέρουν αρκεί να προσέξουν οι ίδιοι και να προσεχθούν ανάλογα. Σε ότι έχει να κάνει με τον εαυτό μου, θέλω να σας πω ότι από τη φετινή παρουσία μου με την Καβάλα, κρατάω το ότι και εγώ από τη δική μου πλευρά κατάφερα να βάλω ένα λιθαράκι ώστε να τελειώσει η χρονιά για τον Α.Ο.Κ. χωρίς παρατράγουδα. Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος από τον εαυτό μου αν θα ανέβαινε η ομάδα στη Superleague. Και αυτό γιατί η προσωπική επιτυχία για κάποιον ποτέ δεν είναι υπεράνω της συλλογικής προσπάθειας. Αυτό ισχύει για μένα σε σχέση με τον Α.Ο.Κ.».

   

  -Κλείνοντας τη συζήτησή μας Δημήτρη θα ήθελα να μας πεις τι σκέφτεσαι για το μέλλον; Αρκετοί συμπαίκτες σου μας εξέφρασαν την άποψη, πως στην περίπτωση που υπάρξει Διοικητική σταθερότητα στην ΠΑΕ Καβάλα θέλουν να μείνουν στον Α.Ο.Κ.. Η δική σου θέση για το θέμα αυτό ποια είναι;

  -«Και γω μαζί τους είμαι στο θέμα αυτό. Η Καβάλα είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και πιστεύω ότι ο καθένας μας και με βάση αυτά που βιώσαμε αν αλλάξει κάτι στο θέμα της Διοίκησης και υπάρξει σταθερότητα και προοπτικές ταυτόχρονα θέλει να μείνει στην ομάδα. Άλλωστε ο Α.Ο.Κ. είναι από τις καλύτερες ομάδες και αυτό το έχει αποδείξει έμπρακτα και πολλές φορές. Αν λοιπόν υπάρξει σταθερότητα δε σας κρύβω ότι θα ήθελα να μείνω, στον Α.Ο.Κ. και να συνεχίσω να αγωνίζομαι σ’ αυτή την ομάδα».

  One Response to “Ο επιθετικός των «Αργοναυτών» Δημήτρης Πλιάγκας στο www.kavalagoal.gr: «Ήμασταν παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε μία «γροθιά» μέσα στα αποδυτήρια παραμερίζοντας το εγώ μας και κοιτάζοντας το συμφέρον της ομάδας» – «Εάν υπάρξει Διοικητική σταθερότητα και προοπτική θέλω να μείνω και να συνεχίσω την καριέρα μου στον Α.Ο.Κ.»”