Bookmarks

    Με ήττα αποχαιρέτησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αφού το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν τα κατάφερε παίζοντας για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και έχασε από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου με σκορ (80-82). Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και «ισχυρός άνδρας» της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου στο αποχαιρετιστήριο γεύμα και μιλώντας στους παίκτες της ομάδας του αναγνώρισε ότι λάθη έγιναν και μάλιστα από όλους.


    Κ. Παπακωνσταντίνου: «Όλοι κάναμε λάθη»

    Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου στην επόμενη μέρα του υποβιβασμού στην Α2 δείχνει αποφασισμένος για την άμεση επάνοδο της ομάδας στην κατηγορία των «μεγάλων» του ελληνικού μπάσκετ. Κι όχι μόνο απλά το θέλει αλλά δεν το έκρυψε κιόλας στην ομιλία του στο περιθώριο του τελευταίου, αποχαιρετιστήριου γεύματος. «Όλοι κάναμε λάθη», παραδέχθηκε μεταξύ άλλων κάνοντας με τον τρόπο αυτό την αυτοκριτική του και έδωσε το σύνθημα πως: «Όλοι μαζί θα κοιτάξουμε να την ανεβάσουμε». Σε ένα τραπέζι όπου μεταξύ άλλων μίλησαν ακόμη ο τεχνικός της ομάδας στο φινάλε των φετινών της υποχρεώσεων, Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο αρχηγός της Χριστόφορος Στεφανίδης αλλά και ο Αμερικανός Ουίλιαμ Κόλεμαν.

     

    Β. Αλεξανδρής: «Δικαιολογίες ψάχνει να βρει,

    αυτός που δε θέλει να κάνει τίποτα»

    Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ και μέσα από τις δηλώσεις τις οποίες έκανε σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Δικαιολογίες ψάχνει να βρει, αυτός που δε θέλει να κάνει τίποτα» και αναλυτικά τόνισε τα εξής:

    -«Είμαι αρκετά εγωιστής για να αποδεχτώ αυτά τα αποτελέσματα τα οποία οδήγησαν την ομάδα της Καβάλας στον υποβιβασμό. Γενικότερα θα ήθελα να σημειώσω ότι χάσαμε 4 παιχνίδια, στις λεπτομέρειες, στο σουτ. Δικαιολογίες σίγουρα μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές άλλα όπως έλεγε και η μεγάλη Πατουλίδου, δικαιολογίες ψάχνει να βρει, αυτός που δε θέλει να κάνει τίποτα. Εγώ ότι πέτυχα στη καριέρα μου είτε ως προπονητής είτε και ως παίκτης το πέτυχα γιατί είχα αυτό τον εγωισμό. Το να μπεις δηλαδή μέσα στο γήπεδο, για να παλέψεις να μη χάσεις. Μπορούσαμε όμως και δε συγχωρώ τον εαυτό μου γιατί πιστεύω ότι, μπορούσα και με αυτές τις συνθήκες να τα καταφέρω. Ίσως παρουσιαστήκαμε άτυχοι έως πολύ άτυχοι. Γιατί αν ήταν κάπως διαφορετική η σειρά των αγώνων, στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας εμείς από την πλευρά μας κυρίως στο παιχνίδι με το Περιστέρι πολλές απουσίες, σήμερα ίσως τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά. Όμως η λέξεις ίσως και αν στον αθλητισμό δεν υπάρχουν. Για το παιχνίδι με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου δεν έχω να πω πολλά, βέβαια είχαμε πολλές ελλείψεις αλλά θέλαμε να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας και με μία νίκη, για τον κόσμο. Για εκείνους τους φιλάθλους οι οποίοι ήρθαν στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και μας χειροκρότησαν και μας στήριξαν. Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι πέσαμε σε ένα καλό απόγευμα της ομάδας του ΑΓΟ Ρεθύμνου η οποία εκμεταλλεύτηκε την κούραση των δικών μου παικτών και πήρε τη νίκη. Δεν αντέξαμε, χάσαμε πάλι στο σουτ και μας έμεινε η πίκρα της ήττας του αγώνα μαζί με την πίκρα της πτώσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας, τους δημοσιογράφους και βέβαια τον Πρόεδρο της ομάδας Κώστα Παπακωνσταντίνου με τον οποίο είχα και θα συνεχίσω να έχω πολύ καλές σχέσεις».

     

    Comments are closed.