Για όλους και για όλα μίλησε στο www.kavalagoal.gr το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Καβαλιώτικης ΠΑΕ και επί σειρά ετών πολύ έμπειρος παράγοντας, Βασίλης Λαμπαδίτης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας και εκείνες οι οποίες κυρίως έχουν να κάνουν με το οικονομικό θέμα της ΠΑΕ Καβάλα. Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Βασίλη Λαμπαδίτη είχε να μιλήσει αρκετό καιρό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης έβαλε αρκετά χρήματα μέχρι τώρα στον Α.Ο.Κ.. Τον χαρακτήρισε ως πετυχημένο και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι θα πρέπει άμεσα οι Καβαλιώτες, επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι, επιχειρηματίες και φορείς, έμπρακτα σε οικονομικό επίπεδο να σταθούν δίπλα στον Α.Ο.Κ..

 

Έκανε λόγο για οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ότι στόχος παραμένει η ομάδα να βγει στη Superleague και τόνισε πως: «Αυτός ο στόχος παραμένει και θα παραμένει εν ισχύ όσο θα υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται οι παίκτες».

 

Η συνέντευξη του Βασίλη Λαμπαδίτη στο www.kavalagoal.gr

Αναλυτικά το περιεχόμενο της συνέντευξης του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα Βασίλη Λαμπαδίτη στο www.kavalagoal.gr έχει ως εξής:

 

-Κύριε Λαμπαδίτη στο ξεκίνημα της συζήτησής μας θα θέλαμε να αποτυπώσουμε την άποψη και το σχόλιό σας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Καβάλα αλλά ακόμη και εκείνες οι οποίες σχετίζονται με το οικονομικό θέμα.

-«Κοιτάξτε να δείτε, η ΠΑΕ Καβάλα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση από όλες τις υπόλοιπες ΠΑΕ οι οποίες δραστηριοποιούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας. Μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αλλά αυτά ωστόσο δεν είναι άμεσα και σίγουρα δεν είναι περισσότερα από εκείνα τα οποία αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων ΠΑΕ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. υποστήριξε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακόμη και τα ενοίκια των παικτών κατά 80%-90% είναι τακτοποιημένα, αλλά το σίγουρο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες αλλά δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν προσπαθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα να τις ξεπεράσει και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έτσι ώστε και άλλα πρόσωπα αλλά και άλλοι φορείς της Καβάλας να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια για να συνεχίσει η ομάδα να έχει τους ίδιους στόχους. Να συνεχίσει δηλαδή να πρωταγωνιστεί στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League, να κάνει πρωταθλητισμό και στο τέλος του πρωταθλήματος να τερματίσει μεταξύ των ομάδων οι οποίες τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Superleague».

 

-Κύριε Λαμπαδίτη ποια κατά την εκτίμησή σας θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για τον Α.Ο.Κ., την ΠΑΕ Καβάλα με βάση τα σημερινά δεδομένα;

-«Η επόμενη μέρα για τον Α.Ο.Κ., θα ήθελα να σας πω, πρέπει να είναι ο πρωταθλητισμός και βέβαια η συνέχιση της πολύ καλής πορείας που έχει μέχρι τώρα. Αυτό… είναι το πρέπει. Το πώς θα υλοποιηθεί αυτό είναι βέβαια το ζητούμενο και το σίγουρο είναι πως χωρίς τη συνδρομή των πολλών δεν μπορεί να γίνει πράξη, δηλαδή με τη συνεισφορά των λίγων που ασχολούνται αυτή τη στιγμή με την ΠΑΕ Καβάλα. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρήσουμε σίγουρο είναι ότι μεγάλο μέρος του φορτίου έχει πέσει στον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη. Δυστυχώς είναι γνωστό ότι φέτος οι εκτιμήσεις στις οποίες βασίστηκε το πλάνο για την επιβίωση της ΠΑΕ Καβάλα είχαν να κάνουν, με χορηγίες, με διαφημίσεις, με μεγάλο αριθμό διαρκείας εισιτηρίων, με ταμπέλες στο γήπεδο και τα οποία σε επίπεδο εσόδων φέτος ήταν μηδαμινά. Γύρω από το θέμα αυτό θεωρώ ότι αποτύχαμε. Πέσαμε έξω στις γενικότερες προβλέψεις και εκτιμήσεις που είχαμε κάνει. Διότι ο κόσμος της Καβάλας δεν ανταποκρίθηκε ίσως και γενικότερα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί. Εκεί πέσαμε έξω και αυτό έχει να κάνει με αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δε μπήκαν στα ταμεία της ομάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο να οδηγηθούμε σε μία ταμειακή δυσκολία, σήμερα. Όμως αυτό στο οποίο ευελπιστούμε είναι στο ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η ανταπόκριση του κόσμου άμεσα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, για να προχωρήσουμε. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψη το ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται στη Football League έχουν εισπράξεις από τηλεοπτικά δικαιώματα όπως δεν έχει η ΠΑΕ Καβάλα, ο Βόλος και ο Ηρακλής τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Άλλωστε δεν ξέρω αν ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας γνωρίζει ότι η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής αποδέχθηκαν προκειμένου να μπουν στην κλήρωση και να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League να μη μοιραστούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπως τα λαμβάνουν οι υπόλοιπες ΠΑΕ. Σίγουρα υπάρχει αυτή τη στιγμή μία οικονομική στενότητα αλλά είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των Καβαλιωτών φιλάθλων θα τα ξεπεράσουμε όλα».

 

-Δεδομένου του ότι κύριε Λαμπαδίτη, ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης όπως ο ίδιος δήλωσε αδυνατεί να βάλει κι άλλα χρήματα, το γεγονός αυτό διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα;

-«Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε και με το παραπάνω την υπέρβασή του. Έβαλε πολλά χρήματα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να βάζει αλλά όλοι ευελπιστούμε ότι στο μέλλον μπορεί να αλλάξει και αυτό κατ’ άτι, τόσο με το θέμα της συνεισφοράς του, για τον οποίο θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι πετυχημένος μέχρι σήμερα, πολύ πετυχημένος παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παράγοντας του ποδοσφαίρου μέχρι πρότινος. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος στη Γενική Συνέλευση του Α.Ο.Κ.. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης τα πήγε περίφημα μέχρι σήμερα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάτω από ασφυκτική πίεση χρόνου φτιάχτηκε μια ομάδα, δημιουργήθηκε ένα πολύ αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο, οι μεταγραφές που έγιναν ήταν πολύ πετυχημένες σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα σήμερα ο Α.Ο.Κ. να βρίσκεται στη διεκδίκηση του τίτλου αλλά και της ανόδου στη Superleague. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης έβαλε αρκετά χρήματα, δαπάνησε αρκετό χρόνο αλλά και κόπο, όλα αυτά οι φίλαθλοι της Καβάλας θα πρέπει να τα εκτιμήσουν και να συνεισφέρουν και αυτοί ανάλογα έτσι ώστε η ομάδα να πάει μπροστά. Ευελπιστούμε ότι με την πάροδο του χρόνου όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

 

-Θεωρείτε κύριε Λαμπαδίτη ότι το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από όλα αυτά κυρίως δε σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι;

-«Μέχρι στιγμής το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας δεν έχει λόγους να επηρεαστεί διότι όλοι είναι τακτοποιημένοι, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις δόσεις των συμβολαίων αλλά και όλα τα υπόλοιπα. Εμείς από την πλευρά μας ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξουν νέες καταβολές στους ποδοσφαιριστές οπότε εκτιμώ πως δε θα έχουν κανένα λόγο προκειμένου να επηρεαστούν. Ίσα ίσα θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ευτυχείς που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Καβάλας αφού είναι από τις λίγες ΠΑΕ που οι παίκτες τους είναι τακτοποιημένοι οικονομικά».

 

-Στόχος δηλαδή ο πρωταθλητισμός και η επιστροφή του Α.Ο.Κ. στη Superleague;

-«Αυτός είναι ο στόχος τον οποίο θέσαμε εξ αρχής δηλαδή ο Α.Ο.Κ. τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνίζεται στη Superleague. Αυτός ο στόχος παραμένει και θα παραμένει εν ισχύ, όσο θα υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές. Αν κάποια στιγμή δεν υπάρχει η ανταπόκριση από πλευράς των Καβαλιωτών, επωνύμων, επιχειρηματιών, φορέων τότε πιθανόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και θα πρέπει να μειώσει το μπάτζετ της ομάδας και τότε όλα τα πράγματα θα είναι πιο ρευστά».

 

-Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποια λύση;

-«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα δεν επεξεργάζεται κανένα plan B και οποιαδήποτε άλλη λύση. Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε».

Comments are closed.