Bookmarks

  Τη μεταβίβαση των μετοχών τόσο της ΠΑΕ Καβάλα όσο και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στους νέους τους μετόχους και κατ’ επέκταση την έγκριση της σύνθεσης του μετοχολογίου των δύο ΠΑΕ ενέκρινε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασής της σήμερα Πέμπτη (07/06) το μεσημέρι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Να σημειωθεί το γεγονός ότι η έγκριση της αλλαγής που έχει επέλθει τόσο στα μετοχολόγια της ΠΑΕ Καβάλα όσο και της αντίστοιχης του Ολυμπιακού Βόλου ήταν  το μοναδικό θέμα που απασχόλησε τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), καθώς η νομιμότητα του νέου καθεστώτος αποτελεί προαπαιτούμενο χαρακτηριστικό, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι δύο ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία.

   

  Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Ε.Ε.Α. δεν θα χορηγήσει στις δύο ΠΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αφού για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει μάθει προηγουμένως από την ΕΠΟ την κατηγορία που θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες. Έτσι λοιπόν με την έγκριση των μετοχολογίων της ΠΑΕ Καβάλα άνοιξε ο δρόμος για τους «Αργοναύτες» προκειμένου την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο και ειδικότερα τη σεζόν 2012-13 να αγωνιστούν ακόμη και στο πρωτάθλημα της Superleague.

   

  Απόλυτη ικανοποίηση στην ΠΑΕ Καβάλα

  Αρχικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπήκαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου και με καθυστέρηση μίας ώρας λόγω της έλλειψης απαρτίας που ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ε.Ε.Α., γύρω στις 2 το μεσημέρι ήρθαν τετ α τετ με τα μέλη της οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα την ΠΑΕ Καβάλα εκπροσώπησαν ο μεγαλομέτοχός της Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο μέτοχος Χαράλαμπος Κουφατζής, ως εκπρόσωποι του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής και ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης. Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Μετά από συζήτηση διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας και μετά τον ουσιαστικό έλεγχο ο οποίος έγινε από πλευράς των μελών της Ε.Ε.Α., στο φάκελο της ΠΑΕ Καβάλα και την τοποθέτηση κάποιων εγγράφων που έλειπαν από αυτόν, εγκρίθηκε το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Καβάλα και αυτόματα, διάπλατα άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή του Α.Ο.Κ. σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας μας. Η είδηση της έγκρισης του νέου μετοχολογίου της ΠΑΕ Καβάλα, «σκόρπισε τα χαμόγελα» της ικανοποίησης στους 5 εκπροσώπους της ομάδας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε.Α.. Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι η είδηση, «κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα» σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινωνία του Νομού Καβάλας, σκορπίζοντας πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο και σίγουρα για την επόμενη ημέρα η οποία ξημερώνει και δίχως άλλο θα είναι πολύ καλύτερη. Ήταν μία δικαίωση ομολογουμένως για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τον τελευταίο καιρό και γενικότερα για όλους όσους προσπάθησαν, πάσχισαν αλλά και κόπιασαν σε μέγιστο βαθμό προκειμένου η ΠΑΕ Καβάλα να δικαιωθεί, να γίνει το πρώτο και μάλιστα σημαντικό βήμα της αποκατάστασης της αδικίας και παράλληλα τα πράγματα σιγά σιγά να αρχίσουν να παίρνουν το δρόμο τους. Ένας δρόμος ο οποίος θα πρέπει να οδηγήσει μόνο στη Superleague, από εκεί όπου, συγκεκριμένοι κύκλοι οδήγησαν τον Α.Ο.Κ. στην αφάνεια και επιχείρησαν να τον σβήσουν πριν από 10 μήνες στον αφανισμό. Το πρώτο και πλέον σημαντικό βήμα έγινε. Πλέον το επόμενο βήμα οδηγεί την ΠΑΕ Καβάλα όπως βέβαια και την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) προκειμένου εκείνη να ορίσει την επαγγελματική κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται οι δύο ΠΑΕ.

   

  Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσοκτουρίδη

  Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της έγκρισης του μετοχολογίου της ΠΑΕ Καβάλα εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, μιλώντας στο www.kavalagoal.gr ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης. Χαρακτηριστικά ο ίδιος μας δήλωσε τα εξής:

  -«Κύριε Πετρόπουλε θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα. Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο ναι μεν ήταν αναμενόμενο αλλά ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να ήταν σίγουρος, κανένας δε θα μπορούσε να το είχε προδικάσει. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε.Α. χρειάστηκαν κάποια επιπρόσθετα χαρτιά, από τα μέλη της, και τα οποία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προσκομισθήκαν από την πλευρά μας, έγινε θα ήθελα να σας τονίσω μία ιδιαίτερα λεπτομερής εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Καβάλα, ελέγχθηκαν όλα τα χαρτιά και τελικά η Ε.Ε.Α. αποφάνθηκε ότι το νέο μετοχολόγιο της ΠΑΕ Καβάλα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάτι το οποίο σημαίνει αυτόματα, την τοποθέτηση της ΠΑΕ σε μία εκ των επαγγελματικών κατηγοριών. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να σας τονίσω είναι το γεγονός ότι από την πλευρά τους όλα τα μέλη της Ε.Ε.Α. προχώρησαν σε έναν ουσιαστικό και πολύ λεπτομερή έλεγχο ολόκληρου του φακέλου της ΠΑΕ Καβάλα».

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας ώστε η ΠΑΕ Καβάλα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνιστεί στην υψηλότερη επαγγελματική κατηγορία που είναι η Superleague;

  -«Εμείς κύριε Πετρόπουλε στοχεύουμε από δω και στο εξής μόνο στο να τοποθετηθούμε στη Superleague. Άμεσα θα έρθουμε σε επικοινωνία με την Ε.Π.Ο., θα επιδιώξουμε να έχουμε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρό της κ. Σοφοκλή Πιλάβιο πολύ πιθανόν μέσα στο επόμενο 24ωρο. Επιδίωξή μας είναι να δούμε ποια βήματα θα ακολουθήσουμε για την τοποθέτησή μας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εκείνο το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι το γεγονός ότι δε σκεφτόμαστε καθόλου την τοποθέτησή μας στη Football League 2 (Γ΄ Εθνική κατηγορία). Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το να μας τοποθετήσουν στη Superleague αλλά θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε και την τοποθέτησή μας στη Football League (Β΄ Εθνική).

   

  Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Κουφατζή

  Το παρών του στην συνεδρίαση της Ε.Ε.Α. ήταν και ο μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Χαράλαμπος Κουφατζής ο οποίος μετέφερε και τις δικές του δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr. Χαρακτηριστικά ο ίδιος μας δήλωσε τα εξής:

  -«Θεωρώ πως όλα πήγανε καλά και σίγουρα το γεγονός ότι η νέα σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα εγκρίθηκε από την Ε.Ε.Α. μόνο ικανοποίηση μας δίνει. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη ώρα, ήταν η ώρα για τη δικαίωσή μας και εκτιμώ πως τα μέλη της Ε.Ε.Α. κατάλαβαν ότι τα νομικά μας επιχειρήματα ήταν πραγματικά και οδηγούσαν στη δικαίωση της ΠΑΕ Καβάλα όπως άλλωστε και έγινε, με το γράμμα του νέου αθλητικού νόμου. Εκείνο το οποίο ήθελα να σας πω είναι το γεγονός ότι κάναμε ένα σκληρό αγώνα και βήμα βήμα πετύχαμε την αδειοδότηση της ομάδας. Εκείνο το οποίο είναι σίγουρο είναι το γεγονός ότι στην πράξη, χάσαμε έναν ολόκληρο χρόνο. Είτε από λάθη είτε από παραλείψεις είτε και από αμέλεια της αθλητικής ηγεσίας».

   

  -Κύριε Κουφατζή ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στο www.kavalagoal.gr στη φίλαθλη κοινή γνώμη του Νομού Καβάλας;

  -«Κύριε Πετρόπουλε ο αγώνας μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δικαιώθηκε εξ ολοκλήρου. Κερδίσαμε μία μάχη, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε και όλοι μαζί με ομοψυχία, όλη η Καβάλα ενωμένη θα πρέπει να αγωνιστούμε για να πετύχουμε την ολοκληρωτική μας δικαίωση που είναι η τοποθέτησή μας στη Superleague».

   

  Οι δηλώσεις του Σάββα Εμινίδη

  Μάλιστα ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Ε.Ε.Α. έκανε δηλώσεις και γύρω από το θέμα αυτό ο ίδιος τόνισε τα εξής:

  -«Μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου στη βουλή όπου δόθηκε το δικαίωμα στον Α.Ο. Καβάλας να καταθέσει εκ νέου τον φάκελο με τα δικαιολογητικά και την νέα μετοχική του σύνθεση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η σημερινή θετική απόφαση είναι μια προσωπική δικαίωση. Πλέον περιμένουμε για την πλήρη άρση της αδικίας που έγινε στην ομάδα μας, την απόφαση της ΕΠΟ και την τοποθέτηση της σε επαγγελματική κατηγορία».

  Comments are closed.