Bookmarks

   

  Με χαμόγελα, εναγκαλισμούς ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, που ταξίδεψαν από διάφορες περιοχές της χώρας και ανανέωση του ετήσιου ραντεβού για την επόμενη χρονιά πέρασε το μεσημέρι στην ιστορία ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ήταν το 3ο διαδοχικό, έγινε στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με τα ατομικά αγωνίσματα των ανδρών. Φιλοξενήθηκε στις πολύ καλές συνθήκες της ομοσπονδιακής αίθουσας STAG του κλιμακίου Βόρειας Ελλάδας και το οργάνωσε άρτια ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τη συνεργασία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

   

  Τα πιο σημαντικά στοιχεία όμως, για την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων είναι το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ όλων των αθλούμενων, το μεράκι και η αγάπη τους γι’ αυτή την ενασχόληση. Η πλατιά «κοινότητα-αιμοδότης» του πινγκ πονγκ διατηρεί έντονο το κέφι για μεστή αγωνιστική δραστηριότητα και στην πάροδο των χρόνων όχι μόνο δεν κινδυνεύει να φθαρεί αυτή η προσπάθεια, αλλά κάθε χρόνο μπορεί να γίνεται καλύτερη και να προσελκύει περισσότερους ανθρώπους του αθλήματος. Φέτος μάλιστα, καταγράφηκε και το ρεκόρ των 58 συμμετοχών στο ομαδικό, με 35 σωματεία από την Αθήνα, 12 από την Κεντρική Μακεδονία, 6 από τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και 5 από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα ατομικά αγωνίσματα των ανδρών στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκαν επτά ηλικιακές κατηγορίες, τρεις βετεράνων και τέσσερις ανεξαρτήτων. Σε μία κατηγορία βετεράνων και άλλη μία ανεξαρτήτων, χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς, αγωνίστηκαν το Σάββατο και οι συνολικά πέντε γυναίκες, που βρέθηκαν στους αγώνες στη συμπρωτεύουσας. Πάθος, αμφίρροπες αναμετρήσεις, θέαμα και σχεδόν όλα τα στυλ παιχνιδιού, που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο άθλημα, έφτιαξαν μία ελκυστική εικόνα. Τα πιο δυνατά ματς στους βετεράνους καταγράφηκαν στους τελικούς των κατηγοριών 40-49 ετών και 60+ ετών, τα οποία κρίθηκαν με σκορ (3-2) (για τον Μουχτούρη και τον Μποζογλανιάν αντίστοιχα). Στους ανεξάρτητους περισσότερο ενδιαφέρον έκρυβε ο τελικός της κατηγορίας 50-59 ετών, που έληξε με σκορ (3-1) για τον Σταματιάδη και το 4ο σετ να φτάνει στην παράταση. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν αναδειχτεί οι πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μέσα από τα πλέι οφ του ομαδικού. Στο πρωτάθλημα κατέκτησε την πρωτιά το Πάνθεο, που εδρεύει στο Ελληνικό και στο Κύπελλο η Αγία Βαρβάρα-Πέραμα.

  Παράλληλα με προκριματικά ματς για το 3ο ατομικό πρωτάθλημα έγιναν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. κι εκεί πρώτευσαν δύο ομάδες της Αθήνας: Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2012 ανακηρύχτηκε το Πάνθεο και Κυπελλούχος η Αγία Βαρβάρα-Πέραμα. Οι αγώνες φιλοξενούνται στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του κλιμακίου Βόρειας Ελλάδας και τους διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τη συνεργασία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το Πάνθεο βρέθηκε στα πλέι οφ ως νικητής στην περιοχή της Αττικής και στη συμπρωτεύουσα ολοκλήρωσε την εξαιρετική πορεία του με τρεις ακόμα νίκες.

   

  Στη διαδικασία, που περιλάμβανε ένα γκρουπ, κατέβαλλε κατά σειρά τους Αετούς Κομοτηνής (που είχαν πάρει την πρωτιά στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) με (5-1), τους Κροκόδειλους Φλώρινας (από Δυτική Μακεδονία-Ήπειρο) με (5-0) και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (Κεντρική Μακεδονία), επίσης με (5-1). Το Πάνθεο αγωνίζεται με τους Γιάννη Κορδούτη, Κώστα Κερίμη και Λουκά Γιαλούρη. Δευτεραθλητές Ελλάδας αναδείχτηκαν οι Αετοί(Δημήτρης Τερζίδης, Κυριάκος Μιντίδης, Γιάννης Ακούδης), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Εύοσμος (Γιώργος Στεργιούδης, Νίκος Ραμπότας, Γιώργος Γιοβάς, Θόδωρος Παναγιωτίδης). Οι Κυπελλούχοι από τις ίδιες περιοχές έδωσαν τα δικά τους πλέι οφ.

   

  Η Αγία Βαρβάρα-Πέραμα ήταν το φαβορί και κατέκτησε, επίσης με τρεις νίκες, τον τίτλο. Νίκησε με (4-2) τον Α.Ο. Νέμεσις από τη Θεσσαλονίκη στον πρώτο και πιο δύσκολο αγώνα της κι ακολούθως επιβλήθηκε του Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με (4-0) και των Άπαιχτων Καβάλας με (4-1). Την ομάδα των Κυπελλούχων συγκρότησαν ο Κώστας Κεχαγιάς, ο Κώστας Σιψάς και ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. Με τον Α.Ο. Νέμεσις, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, αγωνίστηκαν οι Γιάννης Κελιαφάνος, Ζακ Γαβριηλίδης, Γιάννης Κουρούπας, ενώ οι Άπαιχτοι Καβάλας, που κατέλαβαν την 3η θέση, στηρίχτηκαν στους Δημήτρη Τσαλαμάνη, Φίλιππο Ζαπάρτα και Χρήστο Σοφιανό. Το πρωτάθλημα τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Παρακολούθησε για λίγη ώρα τους αγώνες, είχε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές της Βόρειας Ελλάδας Σωκράτη Παπασάβογλου, Θανάση Στάθη και Νίκο Οικονόμου και το βράδυ θα παραστεί στο δείπνο, που οργανώνει ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., σε ταβέρνα στον Εύοσμο. Στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., που αποτελεί την ψυχή της αγωνιστικής δραστηριότητας των βετεράνων ανά την Ελλάδα, κάνει κάθε χρόνο συνεστίαση για την απονομή των επάθλων στο ομαδικό, αλλά και για να βοηθήσει στη δυνάμωση των σχέσεων, μεταξύ όλων των φίλων του αθλήματος από το χώρο των βετεράνων και των ανεξαρτήτων. Να σημειωθεί ότι η 3άδα της επιτυχίας του ομαδικού (πέρα απο τον Χωρινόπουλο στο ατομικό ανεξαρτήτων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο) κατέκτησε και καλά πλασαρίσματα στο αγώνισμα του ατομικού. Ο Τσαλαμάνης τερμάτισε 5ος στην κατηγορία 60-69,ο Ζαπάρτας 5ος στην κατηγορία 50-59 και ο Σοφιανός επίσης 5ος στην κατηγορία 40-49.

   

  Αναλυτικά όλοι οι νικητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία και στις γυναίκες:
  Βετεράνοι 40-49 ετών: 1. Νίκος Μουχτούρης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 2. Γιάννης Κελιαφάνος (Α.Ο. Νέμεσις Θεσσαλονίκης) 3. Γιάννης Κουρούπας (Α.Ο. Νέμεσις Θεσσαλονίκης), Γιάννης Ακούδης (Αετοί Κομοτηνής).
  Βετεράνοι 50-59 ετών: 1. Άγγελος Μακρής (Άρης Βούλας) 2. Μανώλης Δεβετζής (Γλυφάδα) 3. Μπάμπης Μιχαηλίδης (Αγία Βαρβάρα-Πέραμα), Δημήτρης Τερζίδης (Αετοί Κομοτηνής).
  Βετεράνοι 60+ ετών: 1. Ντιγκράν Μποζογλανιάν (Δύναμη Λάρισας) 2. Κώστας Σιψάς (Αγία Βαρβάρα-Πέραμα) 3. Σταύρος Πλακαντωνάκης (Άρης Βούλας), Αναστάσιος Πουλιέζος (Θεσσαλονίκη).
  Ανεξάρτητοι 18-39 ετών: 1. Παναγιώτης Φωτάκης (Μαρούσι) 2. Παναγιώτης Καρατζάς (Μαρούσι) 3. Γιώργος Στεφανίδης (Κοζάνη), Παναγιώτης Μπαρτσακούλιας (Μαρούσι).
  Ανεξάρτητοι 40-49 ετών: 1. Νίκος Ραμπότας (Θεσσαλονίκη) 2. Θεόκλητος Ανθόπουλος (Αθήνα) 3. Θόδωρος Θεοδωρίδης (Αθήνα), Θεοφάνης Γιουρετζίδης (Θεσσαλονίκη).
  Ανεξάρτητοι 50-59 ετών: 1. Βασίλης Σταματιάδης (Αθήνα) 2. Γιάννης Παρόδος (Θεσσαλονίκη) 3. Γιώργος Γιοβάς (Θεσσαλονίκη), Λουκάς Γιαλούρης (Αθήνα).
  Ανεξάρτητοι 60+ ετών: 1. Κώστας Κουμπής (Αθήνα) 2. Απόστολος Ζέρδιλας (Αθήνα) 3. Στέλιος Χωρινόπουλος (Καβάλα), Ευάγγελος Μανουσώφ (Γλυφάδα).
  Κατηγορία βετεράνων γυναικών: 1. Ευγενία Πετράκη (Αθήνα) 2. Λίλιαν Λουκά (Αθήνα) 3. Βασιλική Σταθά (Αθήνα) .

  Κατηγορία ανεξαρτήτων γυναικών: 1. Βασιλική Σταθά (Αθήνα) 2. Μαρία Παντελάκη (Αθήνα).

  Comments are closed.