Bookmarks

    Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας διοργανώνει Σκακιστικούς Αγώνες Παίδων – Εφήβων  Θάσου  την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 14.30.

     

    Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο εκδηλώσεων του  «Καλογερικού» Θάσου. Η  διοργάνωση υλοποιείται λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων του «Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι»   που θα διεξαχθούν στην Καβάλα  το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου 2020, στην Καβάλα και θα αποτελέσουν  χρήσιμη εμπειρία  για  τους συμμετέχοντες. Βασικός στόχος των αγώνων  είναιη ευκαιρία συμμετοχής   για τα παιδιά και τους εφήβους του νησιού,  ανεξαρτήτως του αγωνιστικού επιπέδου τους.

    Τα παιδιά και οι  έφηβοι  θα αγωνιστούν  και θα καταταχθούν ανά κατηγορία τάξης και βαθμίδας (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου)  Οι δηλώσεις συμμετοχής  γίνονται με   e-mail : dikethassos@gmail.com ,  και  εναλλακτικά στο χώρο των αγώνων από τις 13.30  έως 14.00 την ημέρα των αγώνων. Η εκδήλωση υλοποιείται στο ευρύτερο πλαίσιο σχεδιασμού της ΔΗ.Κ.Ε. Θάσου για παιδιά και εφήβους, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος στο νησί. Εξάλλου  το σκάκι θεωρείται,  σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ότι προσφέρει  πολλά οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τη μαθηματική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευγενή  άμιλλα.

     

    22 Responses to “Στις 23 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι σκακιστικοί αγώνες παίδων – εφήβων στο «Καλογερικό» Θάσου”