Bookmarks

    Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο (8-9/2) με πλούσιο θέαμα, πολλές συγκινήσεις είναι αυτό που έρχεται και περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Α’ και Β’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και στις τρεις (3) κατηγορίες του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

     

    Δεν αποκλείεται πάντως όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει, σε μία ακόμη αγωνιστική που τα ντέρμπι είναι πολλά και κάποια από αυτά κρύβουν «παγίδες», δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις οι οποίες θα προκαλέσουν αίσθηση και να φέρουν κάποιες ανακατατάξεις στους βαθμολογικούς πίνακες. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε ο μενού της 18ης αγωνιστικής στην Α’ και Β’ κατηγορίας της τοπικής μας ένωσης.

     

    Η 18η αγωνιστική στην Α’ κατηγορία

    Σε ότι έχει να κάνει με την 18η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή όσο και στις τελευταίες θέσεις στην προσπάθεια της παραμονής και όλα τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν έχουν το δικό τους μικρό ή μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν ο πρωτοπόρος Βύρωνας, θα ταξιδέψει λίγα χιλιόμετρα από το «Βερούλειο» στάδιο και ειδικότερα στο Χαλκερό για να αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο που ήδη έχει υποβιβαστεί, σε μία αναμέτρηση όμως η οποία χρειάζεται προσοχή από την ομάδα της Καβάλας, για να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Η ΑΕΚ Καβάλας που βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από το Χαλκερό αναμένεται να «πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της» στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΜΑ Ορφανίου που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και πάση θυσία θέλει τη νίκη ώστε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου. Ο τρίτος της παρέας των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο, Ορφέας Ελευθερούπολης που έμεινε πίσω μετά την ήττα στα Λιμενάρια, με στόχο μόνο τη νίκη θα υποδεχθεί τον Βρασίδα Ν. Περάμου και κάθε άλλο «στραβοπάτημα» θα είναι μοιραίο.  Πολύ σημαντικό παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Πλατανοτόπου αφού σε ένα παιχνίδι με κίνητρο το γόητρο, ο τοπικός Φρίξος θα φιλοξενήσει τη Δόξα Αμυγδαλεώνα. Πολύ σπουδαίο παιχνίδι είναι αυτό της Κεραμωτής η οποία μετά το σπουδαίο διπλό στο Χρυσοχώρι θα υποδεχθεί την Αναγέννηση Λιμεναρίων θέλοντας η ομάδα του Τάσου Τσαπανίδη να προσθέσει στο ενεργητικό της μία ακόμη νίκη, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενώ ο Ναζιανζός Ν. Καρβάλης σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με μόνο στόχο τη νίκη θα υποδεχθεί τον Άρη Πηγών. Τέλος πολύ σπουδαίο παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι και αυτό του Αστέρας Φωλιάς με τον Απόλλων Χρυσοχωρίου

     

    Η 18η αγωνιστική στην Β1 κατηγορία

    Από κει και πέρα και σε ότι έχει με την 18η αγωνιστική της Β1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας η κορυφή πήρε «φωτιά» και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Άρης Πρίνου με στόχο το «τρίποντο» θα φιλοξενήσει την Θράκη Γραβούνας και ο δεύτερος της βαθμολογίας Άρης Ζυγού κόντρα στον Ατρόμητο Λεκάνης που υποδέχεται δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα και εύκολα θα πάρει τους βαθμούς της νίκη ενώ σε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι ο Μακεδονικός Αγιάσματος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ Καβάλας.

     

    Η 18η αγωνιστική στην Β2 κατηγορία

    Τέλος σε ότι έχει να κάνει με την 18η αγωνιστική της Β2 κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που είναι στην πρώτη θέση θα ταξιδεύσει στη Θάσο να αγωνιστεί με τον ΑΟ Ποταμιάς και ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Κεραυνός Ελευθερών θα φιλοξενήσει τον Αίας Παναγίας.

     

    Συνοπτικά οι αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (8-9/2), στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’  κατηγορίας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, είναι ως εξής:

     

    Σάββατο (8/2) 15.00

    Ελευθερούπολη: Ορφέας- Βρασίδας Νέας Περάμου

    Φωλιά: Αστέρας Φωλιάς- Απόλλωνας Χρυσοχωρίου

    Νέα Καρβάλη: Ναζιανζός Νέας Καρβάλης- Άρης Πηγών

    Βερούλειο: ΑΕΚ Καβάλας- Μ. Α Ορφανίου

    Ελευθερές: Κεραυνός Ελευθερών- Αίας Παναγίας

    Νικήσιανη: Παγγαίο- Μακεδονικός Αμισιανών

    Ακροβούνι: Ατρόμητος Ακροβουνίου- Κεραυνός Κρηνίδων

     

    Κυριακή (9/2) 15.00

    Πλατανότοπος: Φρίξος Πλατανοτόπου- Δόξα Αμυγδαλεώνα

    Χαλκερό: Ατρόμητος Χαλκερού- Βύρωνας Καβάλας

    Κεραμωτή: ΠΟ Κεραμωτής- Αναγέννηση Λιμεναρίων

    Αγίασμα: Μακεδονικός Αγιάσματος- ΠΑΟΚ Καβάλας

    Καλλιράχη: Κεραυνός Καλλιράχης- Ποντιακός Ποντολιβάδου

    Βερούλειο: Ηρακλής Καβάλας- Θεαγένης Θάσου

    Πρίνος (11.00): Αρης Πρίνου- Θράκη Γραβούνας

    Ζυγός: Άρης Ζυγού- Ατρόμητος Λεκάνης

    Κωτσάλου: Καβάλα 2004- Άγιος Λουκάς

    Ενωσιακό (11.00): Ελπίδες- ΑΕ Πιερέων 2004

    Φίλιπποι: Μ. Α Φιλίππων- Ασπίδα Πολυστύλου

    Ποταμιά (11.00): ΑΟ Ποταμιάς- Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

    Comments are closed.