Bookmarks

    Τους κορυφαίους της 17ης αγωνιστικής της Α2 σας παρουσιάζουμε και δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

     

    Ανάμεσα στους κορυφαίους της 17ης αγωνιστικής είναι και ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς του ΓΣ Ελευθερούπολης ο οποίος στην εύκολη επικράτηση επί του Φιλίππου Βέροιας ο Σέρβος σκόρερ πέτυχε 22 πόντους ενώ για μία ακόμη φορά έφτασε στο double-double με τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε αποδεικνύοντας πως έχει έφεση και σε αυτό τον τομέα.

     

    Νεμάνια Μανοΐλοβιτς (Ελευθερούπολη, 26 χρονών, 1.97 ύψος)

    Το… λαβράκι από την Σερβία που βρήκε ο ΓΣΕ και έφερε στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ονόματι Νεμάνια Μανοΐλοβιτς πρόσθεσε ακόμα μία φαντασμαγορική εμφάνιση στην εξαιρετική σεζόν που κάνει. Στην εύκολη επικράτηση επί του Φιλίππου Βέροιας ο Σέρβος σκόρερ πέτυχε 22 πόντους ενώ για μία ακόμη φορά έφτασε στο double-double με τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε αποδεικνύοντας πως έχει έφεση και σε αυτό τον τομέα. Τα επιτεύγματα του απεικονίστηκαν στους 33 βαθμούς που έβγαλε το σύστημα αξιολόγησης. Σε 16 ματς έως τώρα ο κορυφαίος κοινοτικός του πρωταθλήματος μετράει 15,5 πόντους, 8,2 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 1,2 κλεψίματα ανά ματς.

     

    Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα, 38 χρονών, 1.89 ύψος)

    Ντέρμπι τελικά δεν ήταν. Η Καρδίτσα κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της θα περίμενε, το Ψυχικό. Για ακόμα ένα ματς ο Νίκος Κακλαμάνος ήταν σαν το παλιό καλό… κρασί. Στα 38 του χρόνια, αποδεικνύει ότι η τέχνη του σκοραρίσματος και δη από την περιφέρεια δεν ξεχνιέται έτσι εύκολα. 23 πόντους με 5/6 τρίποντα και 4 ασίστ ήταν η στατιστική απεικόνιση της ηγετικής του εμφάνισης σε 32 λεπτά παρουσίας στο παρκέ του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Καρδίτσας. Ο Κακλαμάνος φέτος σε 15 εμφανίσεις σκοράρει 14.5 πόντους ανά αγώνα.

     

    Νίκος Κόκκαλης (Τρίτωνας, 34 χρονών)

    Ο MVP της αγωνιστικής, σύμφωνα με την ΕΟΚ, Νίκος Κόκκαλης “πλήγωσε” τον… πρώην! Ο γκάρντ του Τρίτωνα ήταν… μαγικός κόντρα στην ομάδα που αγωνιζόταν πέρσι (Διαγόρα Δρυοπιδέων) οδηγώντας το συγκρότημα του κόουτς Μιχελάκου σε ένα “διπλό” από αυτά που στο φινάλε σώζουν ομάδες. Συγκέντρωσε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης χάρη στους 32 πόντους του (15/18 βολές και 5/10 τρίποντα) αλλά και τα 12 ριμπάουντ του. Όμως, δουλειά έκανε και στις άλλες στατιστικές κατηγορίες, μοιράζοντας 4 ασίστ και κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα. Στο πρωτάθλημα ο Κόκκαλης έχει 16,9 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,9 κλεψίματα σε 16 αγώνες.

     

    Στέλιος Χάλαρης (Αμύντας, 27 χρονών, 2.05 ύψος)

    Το καλύτερο του φετινό παιχνίδι έκανε ο Στέλιος Χάλαρης κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της ομάδας του Υμηττού στο ντεμπούτο του νέου προπονητή του Αμύντα, Σπύρου Σαμόλη σταμάτησε στους 28 πόντους, κατέβασε 13 ριμπάουντ και έτσι συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Αμύντας πήρε βαθμολογική “ανάσα” αλλά ο Χάλαρης δεν πήρε στην κυριολεξία ούτε μία ανάσα καθώς αγωνίστηκε για 44:33, δηλαδή κάθισε στον πάγκο για 27 περίπου δευτερόλεπτα σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση. Στο πρωτάθλημα σε 15 αγώνες έχει 11,7 πόντους και 6,6 ριμπάουντ.

     

    Αντώνης Μιχάλογου (Αγρίνιο, 31 χρονών, 2.06 ύψος)

    Το Αγρίνιο πέτυχε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην Δάφνη Δαφνίου, την δεύτερη για φέτος κόντρα στο συγκρότημα του Μάη Κωνσταντινίδη. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που οι άμυνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο πολύπειρος ψηλός της ομάδας του Γιάννη Διαμαντάκου, Αντώνης Μιχάλογλου σκόραρε 21 πόντους (ξεκόλλησε κάμποσες φορές την ομάδα ότανδεν έβρισκε καλάθι), κατέβασε 10 ριμπάουντ αλλά έκανε και το καθοριστικό κλέψιμο λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα. Σε 34 λεπτά συμμετοχής συγκέντρωσε 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και βελτίωσε τους φετινούς μέσους όρους του (13.1 πόντοι και 5.4 ριμπάουντ ανά αγώνα).

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Χάρης Κουλουριώτης (Οίακας Ναυπλίου):

    Η αλήθεια είναι ότι δύο είναι στην πραγματικότητα οι προπονητές της αγωνιστικής και θα έπρεπε να μοιραστούν την πρωτιά. Ο λόγος για τους Χάρη Κουλουριώτη και Μιχάλη Μιχελάκο που πρεσβεύουν αμφότεροι το νέο “αίμα” προπονητών στην χώρα μας. Στο… νήμα όμως αποφασίσαμε να επιλέξουμε τον 40χρόνο κόουτς του Οίακα ο οποίος μετά το χειμερινό μπρέικ έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την ομάδα του. Επιστέγασμα της ανοδικής πορείας των Ναυπλιωτών το “διπλό” στην Πάτρα επί του τρίτου στην βαθμολογία Απόλλων με 82-77.

     

    Comments are closed.