Bookmarks

    Με το «δεξί» μπήκε ο Α.Ο.Κ. στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο αφού μετά από εξαιρετική εμφάνιση απέδρασε από τη δυνατή έδρα της Τρίγλιας με το πολυπόθητο «τρίποντο» με σκορ (1-2) και μάλιστα με ανατροπή.

     

    Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη παρουσίασαν ένα πολύ ομοιογενές σύνολο, αγωνιστικά ήταν πολύ πειθαρχημένοι, έπαιξαν με πάθος και δύναμη και στο τέλος ο Α.Ο.Κ. πανηγύρισε δίκαια την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, στο πρωτάθλημα της Football League.

     

    Σπουδαία εμφάνιση από τον Α.Ο.Κ.

    Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο αλλά σίγουρα δεν έλειπε το πάθος και η δύναμη κατά διαστήματα και από τις δύο ομάδες οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ήθελαν το «τρίποντο». Είναι γεγονός ότι οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν καλή τακτική στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, του παιχνιδιού, είχαν την κατοχή της μπάλας περισσότερο από τους παίκτες της Τρίγλιας και έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Γενικά ο Α.Ο.Κ  ήταν πιο δημιουργικός, περισσότερο απειλητικός και πιο αποφασιστικός στο πρώτο παιχνίδι του 2020 και με δεδομένα όλα τα παραπάνω  και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, ο Α.Ο.Κ. άξιζε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και στο τέλος τα κατάφερε. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του ματς οι παίκτες της Καβάλας έδειξαν ότι διέθεταν τεράστια αποθέματα ψυχικά και αγωνιστικά αφού παρά το γεγονός ότι στο 70’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν την πολύ μεγάλη ανατροπή.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 70’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Ζώτος διαμόρφωσε το (1-0). Ο Α.Ο.Κ. αντέδρασε γρήγορα και στο 75 με ωραίο και παλικαρίσιο γκολ ο Μαρκόπουλος έφερε το παιχνίδι στα ίδια διαμορφώνοντας το (1-1). Στο 79` μετά από πολύ  ωραία προσπάθεια και  σουτ από πλάγια θέση ο Ορφανίδης έγραψε το τελικό αποτέλεσμα (1-2) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. μέσα στην Τρίγλια ήταν ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος της Ε.Π.Σ. Φλώρινας και βοηθοί του οι κ.κ. Γκιόση (Ε.Π.Σ. Θράκης και Τσακίρης (Ε.Π.Σ. Δράμας) και 4ος διαιτητής ο κ. Φουστάνας (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    Τρίγλια (Νίκος Καραμπετάκης): Παλαβράκης, Ζώτος (82` Πότσι), Κουρέλλας, Σγουρής, Σαρβανίδης, Παπαστεριανός, Ευθυμιάδης, Ζορμπάς  (65` Παπαδημητρίου), Ναζλίδης, Ντούνγκα, Λεμονής.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Στίκας, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Θωμαϊδης, Μελισσόπουλος (90` Κουτσούμπας), Μαρκόπουλος, Β. Παπαδόπουλος (72` Ορφανίδης), Καθάριος (81` Οκάν).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Εκτός αποστολής της ομάδας της Καβάλας έμεινε ο ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Κέρθι ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και την ποινή της μίας αγωνιστικής της τιμωρίας του την εξέτισε στο ματς της Τρίγλιας. Να θυμίσουμε ότι παρελθόν από το έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ.  αποτελούν οι Γιαν Βόσαλικ και Άγγελος Χαντί ενώ ο Σάββας Τουμανίδης δόθηκε δανεικός στον Αετό Οφρυνίου και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος στο Νέστο Χρυσούπολης.

    *** Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη κέρδισε 5 κόρνερ και από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη εκτέλεσαν συνολικά 2 κόρνερ.

    *** Στο Δημοτικό στάδιο της Τρίγλιας βρέθηκαν περίπου 80 καβαλιώτες φίλαθλοι και πολλά μέλη των «Γαλάζιων Αργοναυτών» οι οποίοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το χιονόνερο που έπεφτε στη διάρκεια του αγώνα έκαναν πολύ αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν σε μέγιστο τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη.

    *** Πολύ εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό ήταν το κλίμα πριν αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στους προπονητές των δύο ομάδων, Νίκο Καραμπετάκη και Παύλο Δερμιτζάκη, δείγμα των πολύ καλών σχέσεων που διατηρούν οι δύο άνδρες.

    78 Responses to “Με το «δεξί» μπήκε ο Α.Ο.Κ. στο 2020 μετά το σπουδαίο διπλό με ανατροπή στην Τρίγλια με (1-2)”