Bookmarks

    Την λευκή ισοπαλία (0-0) παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, (18/1) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με αντίπαλο τον δυνατό Ασπρόπυργο, σε ένα παιχνίδι όπου οι «Αργοναύτες» παρουσίασαν δύο πρόσωπα και το σημαντικότερο είναι ότι τα πρώτα 45 λεπτά.

     

    Διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν μέτριοι και απείλησαν ελάχιστα ενώ στην επανάληψη ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους και με βάση της φάσεις που δημιούργησαν άξιζαν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα, απέναντι στον Ασπρόπυργο που μεταγραφικά παρουσιάστηκε ενισχυμένος και πάλεψε το παιχνίδι με στόχο την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος.

     

    Καλός ήταν ο Α.Ο.Κ.

    μόνο στην επανάληψη

    Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό από πλευράς ποιότητας, με τις δύο ομάδες να  παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και με αξιώσεις να φτάνουν στις αντίπαλες εστίες. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, οι παίκτες του είχαν περισσότερο χρόνο την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν. να παίξουν απλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα όμως το άγχος για την κατάκτηση της νίκης επέδρασσε αρνητικά κατά κάποιο στις προσπάθειες των «Αργοναυτών» να φτάσουν στην κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης η οποία θα τους έφερνε πιο κοντά  στην κορυφή. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το «τρίποντο» από τον αντίπαλο τους που έδειξε μαχητικότητα και καλά στοιχεία. και για επιτευχθεί ο στόχος χρειάστηκε το παιχνίδι να οδηγηθεί στο β’ ημίχρονο αφού στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης ήταν φλύαρος και ακίνδυνος επιθετικά. Στην επανάληψη λοιπόν οι παίκτες της ομάδας της Καβάλας ανέβασαν περισσότερο την απόδοση τους, πίεσαν τον Ασπρόπυργο και έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία απειλώντας την σημαντικά. Στο διάστημα αυτό οι παίκτες της ομάδας της Καβάλας έχασε κάποιες πολύ καλές εύκαιρες τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε με αποτέλεσμα να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς και έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε μόλις στο 1’ όταν από το σουτ του Ζγκούρι, ο Κέρθι πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο στην εστία της Καβάλας και στην επόμενη φάση ο Α.Ο.Κ. απείλησε με την επικίνδυνη σέντρα του Παπαδόπουλου Β. που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 48’ το γυριστό σουτ του Μαρκόπουλου έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ σε μία πολύ καλή φάση για τον Α.Ο.Κ. και στο 58’ το σουτ του Παπαδόπουλου Β., ο τερματοφύλακας Γκίνης μπλόκαρε την μπάλα.    Στο 61’ ο Μαρκόπουλος με ένα εξαιρετικό δυνατό σουτ έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Γκίνη με εντυπωσιακό τρόπο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Ο Α.Ο.Κ. απείλησε και στο 73’ όταν ο Μαϊδανός έβγαλε σέντρα και ο Καθάριος που έπιασε κεφαλιά υποχρέωσε τον Γκίνη σε αποτελεσματική επέμβαση. Στο 89’ από το κόρνερ του Οκάν και την κεφαλιά Μαρκόπουλου και πάλι ο Γκίνης ήταν αποτελεσματικός και έδιωξε την μπάλα.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Ασπρόπυργο για την 15η αγωνιστική ήταν ο Σταύρος Τσιμεντερίδης της Ε.Π.Σ. Κοζάνης και βοηθοί του, οι Αθανάσιο Παπαδάκη και Κωνστατίνο τοτης Ε.Π.Σ. Ημαθίας με 4ο διαιτητή τον Ιωάννη Στρατούδη της Ε.Π.Σ. Έβρου. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (80’Οκάν), Κέρθι, Θωμαϊδης, Ορφανίδης (69’ Καθάριος), Μαϊδανός, Κουυτσούμπαςς, Παπαδόπουλος Β.

     

    Ασπρόπυργος (Γιώργος Βαζάκας): Γκίνης, Φιλίποβιτς, Ζώνας, Ζγκούρι (66’ Μίλιτς), Σρέτσκοβιτς, Νικολακάκης, Σταγκάκης, Κόντσεφ (80’ Φράγκος), Κάκκο  (89’ Λογοθετης), Μπαξεβάνος, Γκατζολάρι

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Σχετικά καλές ήταν οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του παιχνιδιού με ηλιοφάνεια κατά διαστήματα αλλά παρόλα αυτά η παρουσία των καβαλιωτών φιλάθλων δεν ήταν η αναμενόμενη.

    *** Στην αποστολή του Α.Ο.Κ. δεν ήταν ο αρχηγός του Βασίλης Γαβριηλίδης που συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές. Την πρώτη την εξέτισε στο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο και τη δεύτερη θα την εκτίσει στο ματς μέσα στον Θεσπρωτό.

    *** Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι εκτός αποστολής έμειναν και τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη, Αριστείδης Κόκκορης και Γεώργιος Σκαθαρούδης είδαν το παιχνίδι από τις κερκίδες .

    *** Προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα του Ασπρόπυργου είναι ο Γιώργος Τσιάνος το οποίος κατά το παρελθόν πέρασε και από τον Α.Ο.Κ..

    70 Responses to “Με δύο πρόσωπα ο Α.Ο.Κ. παραχώρησε την λευκή ισοπαλία (0-0) στο δυνατό Ασπρόπυργο”