Bookmarks

    Τεράστιο διπλό πέτυχε ο Α.Ο.Κ. μετά από εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του, μέσα στη Βέροια με σκορ (0-2) και πλέον το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε για τα καλά στο κόλπο της ανόδου.

     

    Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για τους «Αργοναύτες» αποτέλεσμα της επιβλητικής εμφάνισης των ποδοσφαιριστών του οι οποίοι ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» υποχρεώνοντας τη Βέροια στην πρώτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

     

    Πολύ σπουδαία η νίκη του Α.Ο.Κ.

    Η αναμέτρηση της Βέροιας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ένα 90λεπτο σχετικά καλό,  ισορροπημένο σε γενικές γραμμές, με την ομάδα της Καβάλας να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «Αργοναύτες» είχαν περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή τους, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και παίζοντας με πολύ καλή τακτική, πάθος και δύναμη είχαν το πρώτο λόγο για την τύχη του αγώνα. Και αυτό γιατί οι  μεγάλες φάσεις έγιναν από τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη οι οποίοι με την πολύ καλή εμφάνιση τους, έδειξαν ότι η ήθελαν αλλά και άξιζαν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη την οποία τελικά κατάκτησαν πολύ δίκαια χωρίς μάλιστα να απειληθούν ιδιαίτερα.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού  ανήκει στους «Αργοναύτες» όταν στο 8’ο Παπαδόπουλος επιχείρησε μπάσιμο,  στην εξέλιξη της φάσης έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Βέροιας. Στο 15’ είχαμε την απάντηση για τους γηπεδούχους όταν από την μπροστινή πάσα του Πέντα για τον Πασά, αυτός δεν μπόρεσε να πλασάρει μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε, με τη μπάλα να καταλήγει στον Σιμόνι που έκανε κακό πλασέ και έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ.  Ο  Α.Ο.Κ.  έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο 38’ ο Παπαδόπουλος μπήκε από τα αριστερά στην . περιοχή της Βέροιας, έπιασε σουτ αλλά με τα πόδια ο Βοσνιάδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ και στο 40’ είχαμε το σουτ του Μαρκόπουλου έξω από την περιοχή, ο Βοσνιάδης διώχνει τη μπάλα και στη συνέχεια ο βοηθός σηκώνει την σημαία για οφσάιντ. Για να φτάσουμε στο 41’ όταν ο Σκαθαρούδης από τα δεξιά επιχείρησε εντυπωσιακό μπάσιμο και από πλάγια θέση έπιασε δυνατό σουτ υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα της Βέροιας, Βοσνιάδη με υπερένταση να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ, στην πολύ μεγάλη φάση για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη. Στο 50’ η Βέροια απείλησε όταν το σουτ του Πολύζου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ που έγινε από τον Γαβριηλίδη. Το χρονόμετρο έδειχνε το 60’ όταν ο Α.Ο.Κ. κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος στο πρώτο δοκάρι και ο Γαβριηλίδης με γυριστή κεφαλιά έγραψε το (0-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 68’ ο Α.Ο.Κ. βρέθηκε μία ανάσα από ένα ακόμη γκολ όταν ο Παπαδόπουλος μπήκε μόνος του, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Στάμου, και απέναντι στον Βοσνιάδη, έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Βέροιας. Στο 83’ οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν από την σέντρα του Σιμόνι από τα αριστερά, ακολούθησε η κεφαλιά του Κανούλα από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ο Α.Ο.Κ.. κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις στην ανατροπή του Μαρκόπουλου από το Ταϊρη που είδε και την κόκκινη κάρτα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ορφανίδης που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-2).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του ντέρμπι της Βέροιας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Παναγιώτης Κουκουλάς της Ε.Π.Σ. Λέσβου και βοηθοί του οι κ.κ. Ψύλλος (Ε.Π.Σ. Λέσβου)-Αρμακόλλας (Ε.Π.Σ. Κυκλάδων) και 4ος διαιτητής ο κ. Πολυχρόνης της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    Βέροια (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Μουχάλης (85’ Μεληκιώτης), Στάμου, Μαραγκός, Μπλέτσας, Πολύζος (64’ Καραγιάννης), Ταϊρης, Ζούρκος, Πέντα (54’ Κανούλας), Πασάς, Σιμόνι.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεργιανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Θωμαϊδης, Στίκας, Μαϊδανός  (78’ Αρναούτογλου), Παπαδόπουλος (87’ Κουτσούμπας), Σκαθαρούδης (70’ Ορφανίδης).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Αρκετοί καβαλιώτες φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Βέροιας και με την επιβλητική τους παρουσία βοήθησαν τους παίκτες της Καβάλας να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

    *** Στη διάρκεια του παιχνιδιού η Βέροια κέρδισε μόλις ένα κόρνερ και από την άλλη πλευρά ο Α.Ο.Κ. κέρδισε 5 κόρνερ δείγμα της ανωτερότητας των φιλοξενούμενων.

     

    Comments are closed.