Bookmarks

    Στη Ρόδο, ο Α.Ο.Κ. ήταν πολύ καλός αλλά τελικά  δεν «έσπασε το ρόδι» στην αναμέτρηση που έδωσε κόντρα στον Διαγόρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Football League και μετά από ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις σε όλη τη διάρκεια του, έμεινε στο (0-0), αν και άξιζε τη νίκη.

     

    Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, έχασε τεράστιες ευκαιρίες κυρίως στο α’ ημίχρονο και με «όπλο» την αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών του, δεν πήρε αυτό που άξιζε και έμεινε στο (0-0).

     

    Σπουδαίο ντέρμπι

    Το παιχνίδι σε όλη του διάρκεια είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, με πάθος, πολύ δύναμη και αρκετές δυνατές προσωπικές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Όντως έγινε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στους γηπεδούχους και τον Α.Ο.Κ., ομάδες οι οποίες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και την κυνήγησαν από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Να τονίσουμε ότι οι παίκτες της Καβάλας είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς όπως και την κατοχή τη μπάλας, ήταν πολύ απειλητικοί και έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες στην εστία του Διαγόρα, για να πάρουν μία άνετη νίκη. Ο Α.Ο.Κ. ήταν πολύ ανώτερος από τον αντίπαλο του, έπαιξε με πολύ καλή τακτική αλλά αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 6’ είχαμε την πρώτη καλή φάση στο ματς όταν από το κόρνερ του Μελσοόπουλου, από κοντά αλλά από πλάγια θέση ο Στίκας με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 15’ ο Α.Ο.Κ. έχασε τρομερή ευκαιρία όταν μετά από μία φάση διαρκείας στην εστία του Διαγόρα και ενώ ο τερματοφύλακας του ήταν εκτός θέσης, ο Γαβριηλίδης έπιασε πλασέ αλλά πάνω στη γραμμή ο Ηλιάδης έδιωξε την μπάλα. Στο 25’ νέα χαμένη ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ. όταν από το φάουλ του Μελισσόπουλου, με κεφαλιά από τα δύο μέτρα, ο Παπαστεριανός έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 40’ το σουτ του Μαρκόπουλου με υπερένταση απομάκρυνε την μπάλα ο Τσέλιος. Στο 62’ το σουτ του Μελισσόπουλου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο70 το σουτ του Ορφανίδη που ήταν μόνος έστειλε την μπάλα άουτ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Ρόδου ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Α.Ο.Κ., στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Δραγάτης της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής που ήταν κσλόε και βοηθοί του οι Μαρία Δέτση και Γιώργος-Παναγιώτης Αραβίδης της Ε.Π.Σ. Αθήνας. Τέταρτος (4ος) διαιτητής ήταν ο Νίκος Μπερέτας της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής και παρατηρητής διαιτησίας ο Βαγγέλης Κατσιδώνης της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου.

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Διαγόρας Ρόδου (Πέτρος Ρουτζιέρης): Τσέλιος, Παπαδόπουλος Θ., Ηλιάδης, Προβατίδης, Καρπαθιάκης, Κέρη (46’ Αθανασίου), Γλυνός, Πινιώτης (67’ Πατσαρούχας), Μπουρλάκης (87’ Γούλας), Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστερανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (83’ Βόσαλικ), Κέρθι, Καθάριος (63’ Ορφανίδης), Στίκας, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος Β.(69’ Παυλίδης).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Λίγο μετά την άφιξη της από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στο αντίστοιχο της Ρόδου η αποστολή του Α.Ο.Κ. και πριν καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου προπόνηση στο γήπεδο του Ιαλυσού και έτυχε της άριστης φιλοξενίας από τους παράγοντες της ομάδας.

    *** Την προηγούμενη ημέρα του αγώνα του Α.Ο.Κ. με τον Διαγόρα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί της Ρόδου ήταν οι χειρότερες, με έντονη βροχόπτωση, δυνατό αέρα και πτώση της θερμοκρασίας. Αντίθετα την ημέρα του παιχνιδιού οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και υπήρχε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία στο νησί της Ρόδου ανέβηκε αισθητά.

    *** Στο ξενοδοχείο που κατέλυσε το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή της Καβάλας στη Ρόδο ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Παύλος Δερμιτζάκης έτυχε της πολύ θερμής επίσκεψης ποδοσφαιρικών παραγόντων του νησιού με τους οποίους συνεργάστηκε κατά το παρελθόν όταν διετέλεσε προπονητής του Διαγόρα. Την αποστολή επισκέφθηκε μεταξύ των άλλων και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ., Βαγγέλης Γκαρανάτσιος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Ρόδου όπου και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

    *** Σε ότι έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ρόδου που διεξήχθη η αναμέτρηση του Διαγόρα με τον Α.Ο.Κ., να τονίσουμε ότι ήταν σε καλή κατάσταση παρά την έντονη βροχόπτωσης που προηγήθηκε στο νησί την τελευταία εβδομάδα αλλά και λόγω του ότι μία ημέρα πριν έγινε στο ίδιο γήπεδο το ματς της Ρόδου με την Κόρινθο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

    *** Στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Διαγόρας κέρδισε 6 κόρνερ και από την άλλη πλευρά η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κέρδισε 3 κόρνερ.

    *** Στο στάδιο «ποδηλατοδρόμιο» του Διαγόρα βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι του Διαγόρα και 20 καβαλιώτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί της Ρόδου.

    Comments are closed.