Bookmarks

    Με ψηλά το κεφάλι και με τον πλέον αξιοπρεπή τρόπο ο  Α.Ο.Κ. αποχαιρέτησε τον φετινό θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος μετά την ήττα που γνώρισε από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με (4-0), στον επαναληπτικό αγώνα του (2-0) μέσα στην Καβάλα.

     

    Για την φάση των «32» του κυπέλλου Ελλάδος, ο ΟΦΗ είναι γεγονός ότι παρά τα 4 τέρματα που σημείωσε, τα βρήκε δύσκολα απέναντι στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που είχε πάθος, κοίταξε τον αντίπαλο στα  μάτια αλλά  σε ένα τέτοιο παιχνίδι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ οι οποίοι έκαναν τη διαφορά. Γενικά ο Α.Ο.Κ. άφησε θετικές εντυπώσεις σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον αποφασισμένο ΟΦΗ να πάρει την μεγάλη πρόκριση.

     

    Ασφυκτική πίεση άσκησε ο ΟΦΗ

    Σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΟΦΗ μπήκε πολύ αποφασιστικά στο παιχνίδι και η πίεση που άσκησε στην εστία του Δήμιζα ήταν ασφυκτική. Με τρομερά ποσοστά κατοχής της μπάλας οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές απειλητικές στιγμές στην εστία της Καβάλας αναζητώντας αρχικά το πρώτο γκολ για να έρθουν πιο κοντά στην υπόθεση της πρόκρισης κάτι το οποίο έγινε στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος και στην επανάληψη, είχε καλή κυκλοφορία των κινήσεων, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πετυχαίνοντας αλλά δύο τέρματα πήρε τελικά την πολυπόθητη νίκη πρόκριση στους «16»του κυπέλλου Ελλάδος.

    Από την άλλη πλευρά ο Παύλος Δερμιζάκης έστησε τον Α.Ο.Κ. με εκείνη την τακτική προκειμένου να μπορέσουν οι «Αργοναύτες» να κρατήσουν το υπέρ τους (2-0) από το παιχνίδι του α’ γύρου. Δηλαδή με αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά και με βαρύτητα στις ξαφνικές αντεπιθέσεις ώστε να απειληθεί η εστία του ΟΦΗ κάτι το οποίο έγινε σε κάποιες περιπτώσεις. Η άμυνα της Καβάλας ήταν όντως καλά στημένη, τις περισσότερες φορές έδινε λύσεις αλλά σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας απέναντι στον ΟΦΗ ήταν πολύ μεγάλος.  Συμπερασματικά πάντως ο Α.Ο.Κ. που έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη εστία στο τελευταίο 20λεπτο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες και καθοριστικές στην έκβαση του παιχνιδιού, πραγματοποίησε μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και αποχαιρέτησε τον φετινό θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος με ψηλά το κεφάλι.

     

    Το χρονικό  του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης του κυπέλλου σημειώθηκε στο 18’ όταν από την σέντρα του Φερέιρα, ακολούθησε το αδύναμο πλασέ από τον Φιγκεϊρέντο αλλά σε ετοιμότητα ο Δήμιζας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 20’ο Σεμέδο θα βρεθεί σε θέση βολής μέσα από την περιοχή της Καβάλας, θα πλασάρει με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δήμιζα σε μία καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Στο 26’ είχαμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη να κόβει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Σεμέδο σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Καβάλας, ο οποίος σταμάτησε τον κίνδυνο. Όμως στο 39’ «καρποφόρησε» η πίεση των γηπεδούχων όταν ο Τσιλιανίδης έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας, με ένα τρομερό σε δύναμη σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Δήμιζα και διαμόρφωσε το (1-0). Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ζήτησαν πέναλτι στην αγκωνιά του Μπράουν στον Μαρκόπουλο οπ οποίος ήταν σε θέση βολής αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Α.Ο.Κ. απείλησε στο 47’ αλλά το καλό σουτ του Βόσαλικ έξω από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ. Αλλά στο 51’ ο Νέιρα έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό της Καβάλας και καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το (2-0). Στο 55’ οι παίκτες του ΟΦΗ πήραν σκορ πρόκρισης όταν και πάλι ο Νέιρα με εντυπωσιακό σουτ διαμόρφωσε το (3-0). Ο Α.Ο.Κ. καρδιοχτύπησε τους Κρητικούς αλλά το σουτ του Αρναούτογλου από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ ενώ στο 81’ το σουτ του Ντίνα έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 85’ είχαμε νέα καλή ευκαρία για τον Α.Ο.Κ. όταν δύσκολα ο Γουάλι απομάκρυνε το φάουλ του Χαντί. Ο Α.Ο.Κ. στο 89’ έφτασε μία ανάσα με το γκολ με τον Αρναούτογλου να χάνει τρομερή ευκαιρία και ο ΟΦΗ στην αντεπίθεση πέρασε από την κόλαση στον Παράδεισο όταν ο Τσιλιανίδης πάσαρε στον Φιγκεϊρέντο και αυτός έκανε το τελικό αποτέλεσμα (4-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του κυπέλλου ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης της Ε.Π.Σ. Θράκης και βοηθοί του, οι Μιχάλης Καρσιώτης της Ε.Π.Σ. Κορινθίας-Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και 4ος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κάτοικος της Ε.Π.Σ Αθηνών. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Κουτρουμπής (83’ Σακόρ), Γιαννούλης (72’ Νάστος), Κοροβέσης, Νέιρα, Στάικος, Φερέιρα (56’ Ντίνας), Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλικ (Παπαδόπουλος Β.), Ορφανίδης (71’ Καθάριος), Μαϊδάνος (56’ Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Αλλαγή της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην 11αδα της Καβάλας καθώς χτύπησε στην προθέρμανση ο βασικός τερματοφύλακας Γ. Παπαδόπουλος και την θέση του θα πάρει ο Δημιζάς.

    *** Πολύ καλές και καλύτερα οι ιδανικότερες ήταν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου αλλά παρόλα αυτά ο φίλαθλος κόσμος που παρακολούθησε το ματς δεν ήταν αρκετός. Ανάμεσα τους και περίπου 30 καβαλιώτες οι οποίοι είτε εργάζονται στο  Ηράκλειο είναι φοιτητές και οι οποίοι σπουδάζουν.

    *** Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης πριν ξεκινήσει το παιχνίδι κατέθεσε ανθοδέσμη στην θέση που καθόταν ο φίλος της ομάδας του ΟΦΗ και πρώην Υπουργός Γιώργος Δεικτάκης ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Επιπλέον ως φόρο τιμής κρατήθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπών ενώ οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.

    *** Κατά τη διάρκεια του 90λεπτου η ομάδα του ΟΦΗ κέρδισε συνολικά 7 κόρνερ και από την άλλη πλευρά οι «Αργοναύτες» κέρδισαν ένα κόρνερ.

    *** Λόγω του ότι το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Καβάλα, Σωτήρης Δεληκάρης ήταν άρρωστος, αρχηγός αποστολής της ομάδας του Α.Ο.Κ. ήταν ο Αντώνιος Αντωνίου, μέτοχος της ομάδας.

    *** Συντριπτικά υπέρ της ομάδας της Κρήτης ήταν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας με 73% έναντι 27% που είχαν κατοχή οι «Αργοναύτες».

    Comments are closed.