Bookmarks

    Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, παρουσιάζοντας ένα σύνολο από γρανίτη, ψυχωμένο και διαθέτοντας πολλά χαρακτηριστικά από την Κρητική λεβεντιά, ο Α.Ο.Κ. παρόλα αυτά στο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Ιεράπετρα, σε ένα 90λεπτο πραγματικό ντέρμπι-φωτιά, έχασε άδικα με σκορ (3-2).

     

    Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε άριστη τακτική, οι παίκτες του αντιμετώπισαν τον αντίπαλο τους όπως έπρεπε, ήταν πολύ σοβαροί, διαρκώς πειθαρχημένοι στο παιχνίδι τους, έβγαλαν τις αρετές τους σε όλες τις γραμμές και σε μία «καυτή» πραγματικά αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή κερκίδα, το συγκρότημα του Παύλου Δρμιτζάκη κέρδισε τις εντυπώσεις και δικαιολογημένα στο τέλος χειροκροτήθηκε από τους Κρητικούς φιλάθλους και σίγουρα η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη άξιζε να πάρει περισσότερα πράγματα.

     

    Έγινε ματσάρα

    Παρά την πολύωρη ταλαιπωρία, παρά την κόπωση από τη κούραση για να φτάσει η αποστολή του Α.Ο.Κ. στην Ιεράπετρα μετά την ματαίωση της πτήσης από τη Θεσσαλονίκη για το Ηράκλειο Κρήτης, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στον αγωνιστικό χώρο στην κυριολεξία «κεντούσε». Με άριστη τακτική ο Παύλος Δερμιτζάκης σε ρόλο «μαέστρου» διεύθυνε  τους παίκτες του, ως μία «ορχήστρα» που θάμπωνε τους πάντα και τα πάντα πολύ περισσότερο δε τους χιλιάδες φιλάθλους του ΟΦ Ιεράπετρας που στην κυριολεξία γέμισαν ασφυκτικά το «Βουζουνεράκειο» γήπεδο. Τι κι αν ο Α.Ο.Κ. βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κατάφερε με παίκτες που διέθεταν τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα να φέρουν τα πάνω κάτω.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι έγινε ένα σπουδαίο ντέρμπι. Ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις, πολύ καλό θέαμα και ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, με αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλο το 90λεπτο, ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες απέδειξαν ότι δίκαια πρωταγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα. Με απλά λόγια να τονίσουμε ότι ανάμεσα στον ΟΦ Ιεράπετρας και τον Α.Ο.Κ. έγινε ματσάρα, και ήταν από τα παιχνίδια που διαφημίζουν το ποδόσφαιρο και το πάνε στα ύψη.

     

    Το χρονικό του σπουδαίου ντέρμπι

    Στο 15’ της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ όταν ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δήμιζα και διαμόρφωσε το (1-0). Η αντίδραση των «Αργοναυτών» ήταν άμεση και λίγα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση. Ήταν το 20’ όταν ο Χαντί νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το (1-1). Όμως στο 29’ ο Α.Ο.Κ. φέρνει το παιχνίδι τούμπα μέσα στο «Βουζουνεράκειο» αφού ο Βόσαλικ  θα στείλει για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Ιεράπετρας και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς θα διαμορφώσει το (1-2). Στο 49’ ο ΟΦ Ιεράπετρας ισοφάρισε  με σκόρερ τον Αναστασόπουλο οποίος νίκησε τον Δήμιζα, διαμόρφωσε το (2-2) και το γήπεδο πήρε «φωτιά». Όμως στο 79’ οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον Σέχου που πέρσι έπαιζε στον Α.Ο.Κ. και ο οποίος διαμόρφωσε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το (3-2).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης της Ιεράπετρας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Πατεμτζής (ΕΠΣ Ηρακλείου) και βοηθοί του οι Δασκαλάκης-Μαυραντωνάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου).

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    ΟΦ Ιεράπετρας: Καραγκιολίδης, Μηνάς, Τζελέπης, Χιντζίδης, Σέχου, Σμίλτος, Βογιατζής, Σκόνδρας, Κατσικοκέρης, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος.

     

    Καβάλα: Δήμζας, Παπαστεριανός, Καζαντζίδης, Γαβριηλίδης, Κέρθικ, Βόσαλικ, Ορφανίδης, Μαϊδάνος, Χαντί, Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος.

     

    Τα παραλειπόμενα

    *** Ελάχιστοι φίλαθλοι της Καβάλας, βρέθηκαν στο γήπεδο της Ιεράπετρας τους και ανάμεσα τους 4 ηρωικοί φίλαθλοι, μέλη του ΣΦΑΟΚ.

    *** Στη διάρκεια του 90λεπτου ο ΟΦ Ιεράπετρας κέρδισε 12 κόρνερ ενώ από την άλλη πλευρά ο Α.Ο.Κ. κέρδισε 5 κόρνερ.

     

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Football League είναι τα εξής:

    Τρίκαλα – Βέροια 2-1
    Ολυμπιακός Βόλου – Ιάλυσος Ρόδου 2-0
    Αιγάλεω – Ιωνικός 1-2
    Διαγόρας Ρόδου – Νίκη Βόλου 1-1
    Θεσπρωτός – Ένωση Ασπροπύργου 1-0
    ΟΦ Ιεράπετρας – Καβάλα 3-2
    ΠΟ Τρίγλιας – Καλαμάτα 1-0

     

    Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

    1. ΟΦ Ιεράπετρας 14 9-5
    2. ΑΟ Τρίκαλα 13 7-4
    3. Ιωνικός 13 7-4
    4. Ολυμπιακός Βόλου 12 10-8
    5. ΑΟ Καβάλα 11 11-6
    6. ΝΠΣ Βέροια 11 9-6
    7. Καλαμάτα 10 7-6
    8. Διαγόρας Ρόδου 10 9-5
    9. Αιγάλεω 8 6-8
    10. Ασπρόπυργος 7 6-8
    11. Θεσπρωτός 7 8-13
    12. ΠΟ Τρίγλιας 6 5-12
    13. ΓΑΣ Ιάλυσος 5 2-7
    14. Νίκη Βόλου 5 6-10

     

    Comments are closed.