Bookmarks

    Με το «δεξί» και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Football League ο Α.Ο.Κ. ο οποίος στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» νίκησε με σκορ (4-1) την Τρίγλια και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα μετά από ένα 90λεπτο πλούσιο σε θέαμα με πολλές φάσεις.

     

    Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έπεισε με την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του, οι οποίοι μπήκαν πολύ αποφασισμένοι, είχαν πάθος, διάθεση, ωριμότητα και πολύ καλή τακτική σε όλο το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Α.Ο.Κ. να φτάσει σε μία δίκαια και κυρίως καθαρή νίκη με (4-1), απέναντι σε ένα αξιόλογο σύνολο όπως είναι η Τρίγλια. Και αυτό διότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Α.Ο.Κ. που ήταν πολύ ορεξάτος και κυρίως ήταν πολύ αποτελεσματικός.

     

    Πιεστικός ήταν πολύ ο Α.Ο.Κ.

    Ο Α.Ο.Κ. από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ πιεστικός σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου σε μία προσπάθεια, να περιορίσει τις δυνατότητες των παικτών της Τρίγλιας να δημιουργήσουν διαδρόμους αλλά και για να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Γενικά ο Α.Ο.Κ. ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός και πολύ επιθετικός, κυκλοφορούσε την μπάλα πολύ καλά, είχε καλή τακτική με αποτέλεσμα να απειλήσει αρκετές φορές την εστία της Τρίγλιας με στόχο να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη εκτός των άλλων ξεχώρισαν από τους αντιπάλους τους, για τη διάθεση τους αφενός να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και αφετέρου για την αποφασιστικότητα τους να μπούνε με το «δεξί» στο νέο πρωτάθλημα. Βέβαια η πολυφωνία στο σκοράρισμα στην επίθεση του Α.Ο.Κ. σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα των «Αργοναυτών» οδήγησαν το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη στο να φτάσει πολύ άνετα στη νίκη.

     

    Το χρονική της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 5’ όταν από τα αριστερά ο Χαντί έβγαλε σέντρα ακριβείας και ενώ ο τερματοφύλακας της Τρίγλιας ήταν εξουδετερωμένος, ο Παπαδόπουλος Β. μέσα από την αντίπαλη μικρή περιοχή, με πλασέ προώθησε την μπάλα στην εστία και διαμόρφωσε το (1-0). Στο 20 ο Μελισσόπουλος επιχείρησε εντυπωσιακό μπάσιμο από τα δεξιά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Τρίγλιας, έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας Βούρας απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο που είχε δημιουργηθεί στην εστία του. Στο 39 οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν ο Πότσι από πλάγια θέση και κοντά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει το δεξί δοκάρι της Καβάλας και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Α.Ο.Κ. στο 42’ έχασε μοναδική εύκαιρα να «ζευγαρώσει» τα τέρματα του, όταν σε μία αντεπίθεση ο Παπαβόπουλος Β. έβγαλε μόνο του σε πλάγια θέση τον Χαντί ο οποίος με σουτ αστόχησε στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, το εκτέλεσε ο Χαντί και σε ετοιμότητα ο Βούρας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη τα πράγματα άρχισαν να απλουστεύονται στο 47’ όταν ο Μελισσόπουλος από θέση πλάγια μέσα στην μεγάλη περιοχή της Τρίγλιας με ένα κεραυνό έγραψε το (2-0). Ο ίδιος παίκτης στο 54 έχασε νέα ευκαιρία όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε με έξοχο τρόπο ο τερματοφύλακας της Τρίγλιας, Βούρας και στο 57’ από την έξοχη πάσα του Παπαδόπουλου Β., ο Ορφανίδης με θαυμάσιο υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το (3-0). Η Τρίγλια απείλησε στο 78’ με τον Μαντζίρη το εξ επαφής σουτ του οποίου με εξαιρετικό τρόπο εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Καβάλας Δήμιζας. Στο 83’ ο Α.Ο.Κ. με τον Βόσαλικ έγραψε το (4-0) με δυνατό σουτ και στο 85’ οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τον Ευθυμιάδη μείωσαν το σκορ σε (4-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με την Τρίγλια στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Football League ήταν ο Μελτζανίδης της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και βοηθοί του οι Παπαδάκης και Χριστοδούλου από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Παπαδόπουλος Β., (70’ Θωμαϊδης), Γαβριηλίδης (84’ Οκάν), Κέρθι, Βόσαλικ, Χαντί (53’ Ορφανίδης), Μελισσόπουλος.

     

    Τρίγλια (Κώστας Γεωργιάδης): Βούρας, Ζώτος, Κουρέλλας, Πότσι, Μιλκούδης, Τσεμπερίδης, Ευθιμιάδης, Σαρβανίδης (57’ Επτάς), Παπαδημητρίου (64’ Ζορμπάς), Μαντζίρης, Λεμονής.

     

    Football League

    Τα αποτελέσματα

    1η αγωνιστική
    Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-2
    Καβάλα – Τρίγλια 4-1
    Ιάλυσος – ΟΦ Ιεράπετρας 0-0
    Ασπρόπυργος – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
    Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 2-1
    Βέροια – Διαγόρας 0-0
    Ιωνικός – Τρίκαλα 0-0

     

    Η ερχόμενη

    2η αγωνιστική
    Καβάλα – Αιγάλεω
    Καλαμάτα – Ιάλυσος
    Τρίγλια – Ασπρόπυργος
    ΟΦ Ιεράπετρας – Νίκη Βόλου
    Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια
    Θεσπρωτός – Ιωνικός
    Διαγόρας – Τρίκαλα

    Comments are closed.