Bookmarks

    Αφού πρώτα ο Α.Ο.Κ. έχασε ένα «τσουβάλι» εύκαιρες, έχασε δηλαδή αυτά που δεν χάνονται στο γήπεδο της Κέρκυρας κόντρα στον Θιναλιακό για το κύπελλο Ελλάδος, τελικά η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στην παράταση πήρε τη νίκη πρόκριση για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδος με σκορ (0-1).

     

    Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα διαρκή μονόλογο για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη το οποίο μπορεί να έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά ήταν μαλωμένο με το γκολ.

     

    Τρομερές ευκαιρίες

    Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν φανερά ανώτερη από τον αντίπαλο της. Έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία ο Α.Ο.Κ. και παίζοντας με ομοιογένεια, με πάθος και δύναμη, κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασε πολλές ευκαιρίες να φτάσει σε μία πολύ εύκολη και άνετη νίκη και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο με τον Μελισσόπουλο να χάνει τρομερές ευκαιρίες. Γενικά η ομάδα της Καβάλας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και έδειξε ότι δύο εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος η προετοιμασία του βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Θιναλιακού έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν απείλησε σχεδόν ούτε μία φορά την εστία του Δήμιζα.

    Βέβαια να σημειώσουμε ότι ήταν ένα ιστορικό ματς για την ομάδα της Αχαράβης, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει φτάσει στο σημείο να αγωνίζεται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, λόγω του αντιπάλου, ομάδα Football League, η αναμέτρηση δεν πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Αχαράβης, αλλά στο Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου ήταν σε κακή κατάσταση.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 3′ με την μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βόσαλικ έφυγε από κανονική θέση, σε τετ α τετ με τον Βορύλλα, πλάσαρε ο τερματοφύλακας του Θιναλιακού άγγιξε ελάχιστα τη μπάλα που βρήκε δοκάρι κι έφυγε κόρνερ. Στην εξέλιξη κεφαλιά άουτ από καλή θέση του Παπαστεργιανού. Στο 5′ είχαμε νέα καλή στιγμή για τον Α.Ο.Κ. με τον Μελισσόπουλο να πιάνει σουτ και τον Βορύλλα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 9’ είχαμε το ωραίο, γεμάτο σουτ του Μελισσόπουλου από το ύψος της αντίπαλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 12’ο  ίδιος παίκτης έχασε τεράστια ευκαιρία όταν μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ που έπιασε και με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Μελισσόπουλος ο οποίος από καλή θέση με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 48’ είχαμε τρομερή διπλή ευκαιρία για την Καβάλα, με τους Βόσαλικ και Καθάριο να μην μπορούν να σκοράρουν από τη μικρή περιοχή και τους γηπεδούχους να απομακρύνουν με υπερένταση τον μεγάλο κίνδυνο από την εστία τους. Στο 60′ είχαμε την πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην εστία του Α.Ο.Κ. όταν από το φάουλ του Χατζηδημητρίου, την κεφαλιά του Πουλημένου εξουδετέρωσε ο Δήμιζας. Στο 85’ την κεφαλιά του Παυλίδη από καλή θέση, εξουδετέρωσε σε δύο χρόνους ο Βορύλλας και στο 87’ είχαμε μία ακόμη τρομερή στιγμή για την Καβάλα, με τον Παυλίδη να πιάνει ένα φοβερό σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Βορύλλα και απομακρύνθηκε. Αυτή ήταν η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Στο 3λεπτό της παράτασης ο Α.Ο.Κ. άνοιξε το σκορ με… αυτογκόλ όταν από μία στημένη μπάλα από δεξιά, ο Σαρηγιαννίδης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στα δίκτυα του Βορύλλα διαμορφώνοντας το (0-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Θιναλιακό και την ομάδα της Καβάλας ήταν ο Ιωάννης Πάνου της Ε.Π.Σ. Ηπείρου με βοηθούς του, τους Αθανάσιο Θανασιά και Κωνσταντίνο Λιόντο από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Θιναλιακός (Παναγιώτης Κορομπόκης): Βορύλλας, Κροκίδης, Αρμένης (95’ Γραμμένος), Μοτσοβίλα, Πουλημένος, Χατζηδημητρίου, Κλ. Μπάρντι, Κούδας, Αγόρας (72’ Σαρηγιαννίδης), Χαρβαλιάς (51’ Λούβρος), Ερ. Μπάρντι (110’ Παουλίνι).

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαίδανός, Παπαστεργιανός, Στίκας, Θωμαΐδης, Γαβριηλίδης, Μελισσόπουλος (69’ Παυλίδης), Βόσαλικ (60’ Τσολακίδης. 104’ Κέρθι), Καθάριος (59’  Οκάν), Μαρκόπουλος.

    Comments are closed.