Bookmarks

    Ανακοίνωση – απάντηση της αντιπολίτευσης στην διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καβάλας είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόσφατη αναδιάρθρωση της σύνθεσής του Διοικητικού Συμβουλίου, με αιχμές και προειδοποιήσεις.

     

    Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι η σχετική ανακοίνωση του «διαζυγίου» ήρθε με την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ Καβάλας  που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου τα άτομα της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» όπως ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της τοπικής ένωσης Χρήστος Παρασκευάς, έφυγαν από την θέση τους.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση τους ήταν έντονη και εκφράζεται με μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνουν στους Καβαλιώτες παράγοντες του ποδοσφαίρου και στις υπερκείμενες αθλητικές και ποδοσφαιρικές αρχές. Στην, αρκετά σκληρή στις εκφράσεις της αυτή, ανακοίνωση γίνεται λόγος για άστοχες πράξεις σε ότι αφορά την διαδικασία λήψης της απόφασης για αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Καβάλας, την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη και καταχρηστική. Παράλληλα μέσω της σχετικής ανακοίνωσης, καλούνται τα μέλη της πλειοψηφίας να ανακαλέσουν αυτή την συγκεκριμένη απόφαση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουν οι σχετικές καταγγελίες στις υπερκείμενες αρχές της ΕΠΟ, αλλά και ενώπιων των Καβαλιωτών παραγόντων.

    Το μόνο σίγουρο πάντως είναι το ότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις (4) παράγοντες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας που υπογράφουν την επιστολή και επομένως συγκροτούν την άτυπη «αντιπολίτευση» είναι οι Γιώργος Σουφλέρης, Χρήστος Παρασκευάς, Παναγιώτης Διακουμής και Τάσος Στεφανίδης.

     

    «Ανακαλέστε την απόφαση αλλιώς…»

    Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

    -«Καταγγέλλουμε σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του Νομού Καβάλας, στις υπερκείμενες αθλητικές και ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά και στον εισαγγελέα Καβάλας, ότι στο τοπικό μας ποδόσφαιρο κάτι δεν λειτουργεί σωστά και σύμφωνα με το νόμο.

    Το βράδυ λοιπόν της Πέμπτης 1-8-19, με άστοχες πράξεις, μια μερίδα του ΔΣ της ΕΠΣΚ προέβη στην αναδιάρθρωση της σύνθεσης του. Το πρωτοφανές αυτό γεγονός στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα έγινε κατά παράβαση του αθλητικού νόμου, των κανονισμών, αλλά κυρίως του καταστατικού που διέπει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την λειτουργία της ΕΠΣΚ.

    Συγκεκριμένα το απόγευμα της 31-7-19 κληθήκαμε μέσω ενός αορίστου και γενικόλογου μηνύματος από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, να συνεδριάσουμε ως ΔΣ την επόμενη ημέρα 1-8-19 και ώρα 7.30 μ.μ. Το αόριστο και γενικόλογο αυτό μήνυμα έλεγε «Καλησπέρα, την Πέμπτη 1-8-19 και ώρα 19.30, τακτική συνεδρίαση Αυγούστου Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΣ Καβάλας στα γραφεία μας. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας». Δεν περιείχε ούτε ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μισοί (σχεδόν) σύμβουλοι να μην παραστούμε στην συνεδρίαση αφού δεν θα είχαμε να συζητήσουμε κάτι συγκεκριμένο. Ανενόχλητοι λοιπόν οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες πήραν μια, κατά πως τους βολεύει, παράνομη και καταχρηστική απόφαση.

    Συμπεριφορές σαν και αυτή φέρνουν δυστυχώς στο μυαλό μας γεγονότα και πράξεις που γνωρίσαμε και βιώσαμε πριν από αρκετές δεκαετίες. Αγαπητοί συνάδελφοι παράγοντες των σωματείων του Νομού μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι αν οι κύριοι αυτού δεν ανακαλέσουν άμεσα την παράνομη αυτή απόφαση τους, σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν τόσο στις υπερκείμενες αθλητικές αρχές, όσο και στον κυρίαρχο Καβαλιώτη παράγοντα που με τόσο κόπο, αγώνα και αίμα παλεύει να κρατήσει όρθιο το σωματείο του. Τον Καβαλιώτη παράγοντα που είναι αυστηρός πλην όμως δίκαιος κριτής.

    Καλούμε τους έξι (6) συμβούλους της ΕΠΣΚ να άρουν τις αποφάσεις τους ώστε η Ένωση να επανέλθει στην κανονικότητα και την ομαλότητα όσον αφορά την λειτουργία της (πριν είναι αργά), γιατί είναι κρίμα (και πάλι) τον «ρεβανσισμό» κάποιων να πληρώνει ο ταλαιπωρημένος οικονομικά παράγοντας των σωματείων μας. Εμείς τιμώντας την εμπιστοσύνη όλων αυτών που μας επέλεξαν (αλλά και όλων των υπολοίπων σωματείων της δύναμης μας) να εκπροσωπήσουμε το τοπικό ποδόσφαιρο θα παραμείνουμε στις επάλξεις καταγγέλλοντας περίεργες συμπεριφορές και φέροντας στο «φως» κάθε πράξη που είναι αντίθετη στην καταστατική λειτουργία μας.

    Είμαστε στην διάθεση του κάθε Καβαλιώτη παράγοντα να απαντήσουμε σε κάθε του ερώτηση και απορία, που εύλογα του δημιουργείται μετά τα τελευταία γεγονότα ώστε όλα να βγουν στην επιφάνεια. Δεν αξίζει στον Καβαλιώτη παράγοντα, φίλαθλο, αθλητή να ζει στο σκοτάδι. Αυτό πολεμήσαμε και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

     

    Γιώργος Σουφλέρης

    Χρήστος Παρασκευάς

    Παναγιώτης Διακουμής

    Τάσος Στεφανίδης

    Comments are closed.