Bookmarks

    Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων της ΕΟΚ  στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον προσελκύουν οι 2 ομάδες του νομού Καβάλας και ειδικότερα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και ο ΓΣ Ελλάδας οι οποίες συμμετέχουν στην Β’ Εθνική και στην Α2 αντίστοιχα αλλά και στο κύπελλο Ανδρών.

     

    Για την Α’ φάση του κυπέλλου Ανδρών η ΕΚ Καβάλας θα αντιμετωπίσει τον ΦΟ Πρωτέα Γρεβενών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Από την άλλη πλευρά ο ΓΣ Ελευθερούπολης θα αντιμετωπίσει στην 2η αγωνιστική του κυπέλλου εκτός έδρας τον νικητή του αγώνα Στρατώνι – Γιάννινα, στις 22 Σεπτεμβρίου.

    Την ίδια ώρα να υπογραμμίσουμε ότι ο ΓΑΣ Κομοτηνή στην πρώτη φάση κληρώθηκε να αντιμετωπίσει σε εντός έδρας παιχνίδι τον Ερμή Λαγκαδά. Εφόσον καταφέρει και επικρατήσει όμως, το σπουδαίο είναι ότι κληρώθηκε να αντιμετωπίσει – ξανά εντός έδρας – τον Ολυμπιακό που ως ομάδα της Α2 Ανδρών μπήκε και αυτός από τώρα στην κληρωτίδα. Ο νικητής της αναμέτρησης ΓΑΣ Κομοτηνή ή Ερμής Λαγκαδά με τον Ολυμπιακό, στην 3η αγωνιστική της 1ης φάσης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αιγάλεω ή Πεντέλη – Ανατόλια. Ο αγώνας με τον Ερμή Λαγκαδά στην Κομοτηνή θα γίνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και εφόσον οι Κομοτηναίοι προκριθούν, το ιστορικό ματς με τον Ολυμπιακό προγραμματίζεται για την Κυριακή 22/9, σε σχεδόν ένα μήνα από τώρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής.

    Να σημειώσουμε ότι το κύπελλο Ελλάδας αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των ομάδων της Β’ Εθνικής, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση (22/9) παίζουν και οι ομάδες της Α2, συνεπώς και ο Ολυμπιακός. Οι οκτώ ομάδες (Α2 ή Β’ Εθνικής) που θα προκριθούν από τους τρεις πρώτους γύρους θα συναντήσουν στους «16» τις οκτώ ομάδες που έμειναν εκτός playoffs της Basket League την περασμένη σεζόν, δηλαδή ΚολοσσόΆρη, Ρέθυμνο, Πανιώνιο, Λαύριο, Ιωνικό Νίκαιας, Ηρακλή και Ερμή Αγιάς ή Κόροιβο Αμαλιάδας.

    Comments are closed.