Bookmarks

    Μόλις στην ισοβαθμία έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή ο ΣΟ Καβάλας, αλλά με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε, πέτυχε κάτι που κανένας άλλος σύλλογος δεν κατάφερε στην Ελλάδα, δηλαδή για 19 συνεχόμενα χρόνια στις 3 πρώτες θέσεις.

     

    Πρόκειται για μία επιτυχία ανεπανάληπτη, μία επιτυχία πολύ σημαντική με διάρκεια και επίπονη προσπάθεια. Μπορεί λοιπόν ο ΣΟ Καβάλας να μην κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, ωστόσο με την 2ηθέση που κατέκτησε στο 47ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής του 2019 στο σκάκι, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 6 Ιουλίου στην Πάτρα, ωστόσο ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας πέτυχε κάτι μοναδικό στα χρονικά του αθλήματος στην Ελλάδα. Για 19 ολόκληρα χρόνια παρέμεινε στις 3 πρώτες θέσεις της Α’ Εθνικής, Με την επιτυχία αυτή ο ΣΟ Καβάλας συνεχίζει ν δείχνει μια τρομερή διάρκεια και σταθερότητα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

     

    Συμμετείχαν 34 ομάδες

    Εκείνο το οποίο πρέπει να τοκίσουμε είναι το ότι στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 34 ομάδες και στην 1η θέση με 12 βαθμούς σε 7 αγώνες (6 νίκες, 1 ήττα) ισοβάθμησαν 3 ομάδες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας, την 2η θέση κατέλαβε ο ΣΟ Καβάλας και την 3η θέση η ΕΣ Θεσσαλονίκης.

     

    7ος ο ΟΦΣΚ  και

    32ο το Πνεύμαθλον

    Σε ότι έχει να κάνει με τον Όμιλο Φίλων Σκακιού Καβάλας (ΟΦΣΚ) αποδείχτηκε ομάδα από ατσάλι, καταφέρνοντας κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες  να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Επρόκειτο για μια ομάδα που αποτελούνταν εξ’ ολοκλήρου από παιδιά που προέρχονταν από τα σπλάχνα του συλλόγου με την προσθήκη μόνο 2 ξένων. Έχοντας να αντιμετωπίσει τις δύσκολες κληρώσεις, εξ’ αιτίας του λανθασμένου κατά γενική ομολογία υπολογισμού της αρχικής κατάταξης , την ασθένεια του GM Vojtech Plat στον 4ο και 5ο γύρο, την αναγκαστική απουσία της Αλεξίας Μόσχου στο 5ο γύρο η ομάδα αρνήθηκε να τα παρατήσει.

    Αφού αρχικά έφθασε μια ανάσα από την έκπληξη χάνοντας οριακά 6-4 από την ΕΣ Θεσσαλονίκης, που τερμάτισε στις πρώτες θέσεις, στον τελευταίο γύρο βρέθηκε αντιμέτωπος με την πολύ δυνατή και ταυτόχρονα από τα παλιά δύναμη στο ελληνικού σκάκι ομάδα, του Περιστερίου. Η προσπάθεια των σκακιστών ήταν πραγματικά πολύ συγκινητική επικράτησαν με 5,5-4,5 και με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες κατέλαβαν την 17η θέση και παραμονή της ομάδας στην Α’ Εθνική την προσεχή χρονιά.

    Τέλος το Πνεύμαθλον στην παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατέλαβε την 32η θέση. Παίζοντας μόνο με Καβαλιώτες (ανάμεσα τους και ο αειθαλής 74χρονος Γιάννης Αυτσόγλου) και χωρίς προσθήκη ξένων πήρε με 1 νίκη, είχε 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Όπως είναι γνωστό η  Καβάλα εκπροσωπήθηκε με 3 ομάδες στην Α’ Εθνική κερδίζοντας τον θαυμασμό απ’ όλους τους συμμετέχοντες, γιατί κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

     

    Comments are closed.