Bookmarks

    Σε… παγωμάρα βρίσκεται η Α2, μιας και ακόμα οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ, με δεδομένο πως βαδίζουν έτσι κι αλλιώς σε άγνωστα μονοπάτια, από τη στιγμή που έχει τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης της Basket League, η οποία επηρεάζει άμεσα και το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

     

    Δύο αλλαγές, στήριξη

    στους υπάρχοντες

    Από τις 14 ομάδες που έχουν αυτή τη στιγμή δεδομένη θέση στην Α2, οι 11 έχουν ήδη βρει τους προπονητές τους για τη νέα σεζόν. Από τις 11 ομάδες που έχουν ήδη τον “αρχιτέκτονα” τους, μόλις οι δύο προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή και δεν είναι άλλες από τις εκπροσώπους του θεσσαλικού μπάσκετ, με την Καρδίτσα να δίνει τα “κλειδιά” σε ένα δικό της παιδί, τον Κώστα Κομποδιέτα, την ώρα που ο Ερμής Αγιάς, ανάμεσα στις συζητήσεις για να λάβει ΑΦΜ ομάδας της Basket League, έδωσε τα χέρια με τον Κώστα Κεραμιδά.

     

    Οι “νέοι” δεν

    αλλάζουν συνταγή

    Ένα εντυπωσιακό στοιχείο στο φετινό “παζλ” των προπονητών της Α2 είναι το γεγονός πως και οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στο πρωτάθλημα, διατηρούν τους ίδιους προπονητές με την περασμένη σεζόν. Ο Οίαξ Ναυπλίου εμπιστεύεται τον Χάρη Κουλουριώτη, ο οποίος έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα χάρη στον εκπληκτικό β’ γύρο της ομάδας, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος ομάδας του στην Α2. Η Δάφνη Δαφνίου θα έχει και φέτος τον Μάη Κωνσταντινίδη στον πάγκο της, συνεχίζοντας το πλάνο με τους νέους παίκτες. Το Ανατόλια εμπιστεύεται και αυτό τον άνθρωπο που του χάρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου Πέτρο Γκαϊτατζή, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Ελευθερούπολη, με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

     

    Απόσβεση

    της επιτυχίας

    Τρεις είναι οι περιπτώσεις προπονητών που οι ομάδες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την παρουσία των προπονητών τους την περασμένη σεζόν. Ο Απόλλων Πάτρας “έτρεξε” να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Κώστα Δελέγκο, με το νεαρό προπονητή να αποτελεί μέλος της οικογένειας των “μελανόλευκων” και να κάνει “απόσβεση” της επιτυχίας της περασμένης σεζόν. Ο Ντίνος Καλαμπάκος μπορεί να πήγε μεσούσης της σεζόν στο Μεσολόγγι για χάρη του Χαρίλαου Τρικούπη, όμως η αγωνιστική άνοδος της ομάδας και η είσοδος της στα playoffs, μετέτρεψαν τον Παγκρατιώτη τεχνικό στο πλέον αγαπητό πρόσωπο στην περιοχή, με την αμοιβαία εκτίμηση των δύο πλευρών να οδηγεί σε ανανέωση. Η Καστοριά μπορεί να περιμένει τις εξελίξεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση της Basket League και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, όμως η παραμονή του Νίκου Καραγιάννη φαντάζει κάτι παραπάνω από πολύ πιθανή, μετά και την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μέχρι τους τελικούς των playoffs.

     

    Οι σταθερές

    Δύο ομάδες αναμένεται να κινηθούν και τη φετινή σεζόν με τον ίδιο προπονητή, διατηρώντας την “παράδοση” που έχουν χτίσει. Ο λόγος για τον Αμύντα και το Ψυχικό, με την ομάδα του Υμηττού να εμπιστεύεται απόλυτα τον Αλέξανδρο Ζαβό, σε μία νέα εποχή για το σύλλογο μετά και την απόσυρση από την ενεργό δράση των Χρήστου Μπάρμπα και Σπύρου Διαμαντόπουλου, ενώ η ομάδα των Βορείων Προαστίωνθα έχει και τη νέα σεζόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον Γιώργο Ρεμεντέλα στον πάγκο της.

     

    Τα ερωτηματικά

    Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν αλλάξει προπονητή ή έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με τον υπάρχοντα τεχνικό, υπάρχουν και αυτές που ακόμα βρίσκονται σε συζητήσεις ή σε αναζήτηση προπονητή. Τρεις είναι οι ομάδες που δεν έχει γίνει γνωστός ακόμα ο προπονητής τους, με το Διαγόρα Δρυοπιδέων να μπαίνει τώρα σε διαδικασία προγραμματισμού, μετά και τις συζητήσεις που είχε για το μέλλον της ομάδας. Στον Ιπποκράτη βρίσκονται επίσης σε αναζήτηση προπονητή, με το μέλλον να έχει όμως θολό τοπίο, μετά και την αναζήτηση “συμπαικτών” για να τρέξουν την ομάδα από την υπάρχουσα διοίκηση. Η τρίτη ομάδα που ψάχνει τον “αρχιτέκτονα” της είναι ο Κόροιβος, με τις συζητήσεις με τον Σπύρο Σαμόλη να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο όμως.

     

    Αναλυτικά οι ομάδες της Α2 με τους προπονητές που θα συνεχίσουν τη νέα σεζόν είναι οι εξής: 

    Καρδίτσα: Κώστας Κομποδιέτας
    Καστοριά: Νίκος Καραγιάννης
    Χαρίλαος Τρικούπης: Ντίνος Καλαμπάκος
    Ερμής Αγιάς: Κώστας Κεραμιδάς
    Διαγόρας Δρυοπιδέων ;
    Ιπποκράτης ;
    Αμύντας: Αλέξανδρος Ζαβός
    Ψυχικό: Γιώργος Ρεμεντέλας
    Απόλλων Πάτρας: Κώστας Δελέγκος
    Κόροιβος ;
    Δάφνη Δαφνίου: Μάης Κωνσταντινίδης
    Οίαξ Ναυπλίου: Χάρης Κουλουριώτης
    Ανατόλια: Πέτρος Γκαϊτατζής
    Ελευθερούπολη: Κυριάκος Παπαδόπουλος

     

    Comments are closed.