Bookmarks

    Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (30/6) η ετήσια γενική συνέλευση της Ε.Π.Σ. Καβάλας στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου στα Αμισιανά, διάρκεια δύο ώρες περίπου και στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Καβάλας.

     

    Με την έναρξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίο προχώρησε στον απολογισμό της περιόδου 2018-2019. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών σωματείων ενώ το ενδιαφέρον της συζήτησης επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα όπως είναι η διαιτησία, ο αριθμός των νεαρών παικτών που υποχρεωτικά θα αγωνίζονται στις ομάδες της Α` και Β` κατηγορίας ενώ ακούστηκαν και τα αιτήματα του Αετού Οφρυνίου όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Καβάλας Νίκος Καραμπετάκης ενώ ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς και στη συνέχεια έγινε γνωστός ο σχεδιασμός για τη σεζόν 2019-2020.

     

    Τα πρωταθλήματα

    της ΕΠΣ Καβάλας

    Όπως έγινε γνωστό τα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ θα ξεκινήσουν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Πριν θα προηγηθεί ο τελικός του Super Cup ανάμεσα στον Αετό Οφρυνίου και της Δόξα Θεολόγου αλλά και αγώνες  για την πρώτη φάση του κυπέλλου.

    Η Α` κατηγορία θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με 14 ομάδες.

    Η Β` κατηγορία θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους των 10 ομάδων ο κάθε ένας.

    Επιστρέφει η Γ` Κατηγορία σε δυο ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

    Παράλληλα έγινε γνωστό ότι από την Α` κατηγορία θα υποβιβάζονται 3 ομάδες. Ο αριθμός θα αυξηθεί αν υπάρχει υποβιβασμός ομάδας ή ομάδων από τη Γ` Εθνική στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Α` κατηγορίας θα ανεβαίνει στη Γ` Εθνική, χωρίς μπαράζ με βάση αυτών που ισχύουν σήμερα.

    Από τη  Β` κατηγορία θα ανεβαίνουν στην Α` κατηγορία οι πρωταθλητές των δυο ομίλων  ενώ θα υπάρχον πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ παραμονής.

    Η Γ` κατηγορία θα έχει την πρώτη και δεύτερη φάση. (Αυτό γίνεται για να παίζουν οι ομάδες περισσότερα παιχνίδια και να μην ολοκληρώνεται νωρίς το πρωτάθλημα).

     

    Το κύπελλο κατηγοριών

    Το Κύπελλο Κατηγοριών όπως  αναφέρθηκε ενσωματώνεται μετά από κάποια στιγμή στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ, αφού βέβαια αναδειχθούν οι πέντε  κυπελλούχοι στις αντίστοιχες κατηγορίες.  Οι ομάδες της Γ` Εθνικής του νομού Καβάλας δεν θα συμμετέχουν στην Α` φάση.   Όσον αφορά τον αριθμό των μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών, στην Α` κατηγορία είναι υποχρεωτική  η συμμετοχή τριών που θα είναι γεννημένοι το 1999 και φυσικά πιο κάτω.  Στη Β` κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καβάλας είναι η υποχρεωτική η συμμετοχή δυο ποδοσφαιριστών που θα είναι γεννημένοι το 1999 και πιο κάτω.

     

    Comments are closed.