Bookmarks

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 31 Μαΐου 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ηγείται των εκδηλώσεων και της ενημερωτικής καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, τονίζοντας τους κινδύνους στην υγεία, αλλά και σε άλλους τομείς και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τη μείωση του καπνίσματος.

     

    Σε τοπικό επίπεδο οι επιστημονικοί σύλλογοι (Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός) του νομού Καβάλας, καθώς και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας συντάσσονται με την εκστρατεία κατά του καπνίσματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Για το λόγο αυτό, στις 31 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 19:30 μ.μ., με ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, καθώς και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

    Η ΕΠΣ Καβάλας, από την πλευρά της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θέλει να ενημερώσει και κυρίως να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους για τις θανατηφόρες συνέπειες του καπνίσματος. Ωστόσο, είναι και ευθύνη του καθενός ξεχωριστά να επιλέξει συνειδητά την αποφυγή του καπνίσματος, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους γύρω του. Ώστε να μην μετατρέπονται τα παιδιά και οι συνάνθρωποι γύρω μας σε παθητικοί καπνιστές.

     

    ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

    Η σχέση καπνίσματος και ποδοσφαίρου οφείλει να είναι μία σχέση απωθητική.

    Το ποδόσφαιρο μπορεί να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα του «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

    Όλοι μαζί οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να εξαλείψουμε, ή τουλάχιστον να μειώσουμε αισθητά την κακή συνήθεια του καπνίσματος, βελτιώνοντας ε τον τρόπο αυτόν τις συνθήκες διαβίωσης.

     

    Comments are closed.