Bookmarks

    ΓΣ Ελευθερούπολης αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας στο Βορρά της Β’ Εθνικής και πλέον στην Α2. Η ομάδα της Καβάλας έγινε ευρύτερα γνωστή φέτος με τη συμμετοχή της στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, με τους ανθρώπους της ομάδας να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα υγιές project, με στόχο τη συνεχή ισχυροποίηση της ομάδας.

     

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι το ξεκίνημα της ομάδας της ομάδας της Ελευθερούπολης δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Μάλλον το αντίθετο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου μέτρησε 4 ήττες, όντας επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από τους τραυματισμούς που είχαν πλήξει το ρόστερ, με κυριότερο αυτό του Σωκράτη Γκέλιου που έγινε κάτοικος Ελευθερούπολης, έχοντας ρόλο βασικού στην ομάδα.

    Όταν οι τραυματίες επέστρεψαν στη δράση γύρισε και ο διακόπτης για την ομάδα της Καβάλας. Το αποτέλεσμα; Ένα εκπληκτικό ρεκόρ 19-5, το οποίο έδωσε απλόχερα στην ομάδα το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α2 και μάλιστα χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας, Φώτη Στυλίδη που ήταν και ο άτυχος της σεζόν έχοντας πάθει ρήξη πρόσθιου χιαστού. Η Ελευθερούπολη χρειάστηκε βέβαια πρώτα να κερδίσει το Αγρίνιο την 29η αγωνιστική και να περιμένει ένα μεγάλο δώρο από το Ανατόλια κόντρα στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Το «δώρο» ήρθε, με τους πρωταθλητές της κατηγορίας να παίζουν στα ίσα το παιχνίδι και να παίρνουν τη νίκη και το Αγρίνιο να μένει στην 3η θέση.

    Στην Ελευθερούπολη πάντως και δικαιολογημένα βέβαια να σημειώσουμε ότι κάνουν όνειρα πλέον και για ψηλότερα και θέλουν η νέα σεζόν στην Α2 να είναι η αρχή για ακόμα περισσότερες επιτυχίες, με δεδομένο ότι διαθέτουν ένα ρόστερ το οποίο έχει τόσο εμπειρία με παίκτες που γνώριζαν την Β’ Εθνική, όσο και με παίκτες που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να διακριθούν τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

     

    Comments are closed.