Bookmarks

    Ο εφιάλτης για τον Α.Ο.Κ. μέσα στην ΑΕ Καλαμπακίου έγινε το πιο γλυκό όνειρο, σε ένα παιχνίδι πολύ δραματικός και η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχοντας οι παίκτες του τεράστια ψυχικά αποθέματα, τελικά πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο» με σκορ (1-3) που είναι ο μισός τίτλος για τους «Αργοναύτες».

     

    Ο εφιάλτης που έγινε γλυκό όνειρο

    Ο Α.Ο.Κ. ναι μεν διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν φανερά ανώτερος από τον αντίπαλο τους αλλά ωστόσο η πρωτοβουλία των κινήσεων που διατήρησε ήταν φλύαρη και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη σπατάλησε στην κυριολεξία το α’ ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία στην αντίπαλη εστία, διάστημα στο οποίο ήταν πολύ φλύαρος και κυρίως επιθετικά ακίνδυνος. Και αυτό γιατί η ΑΕ Καλαμπακίου που ήταν καλά διαβασμένη, έπαιξαν αποκλειστικά με αμυντικούς προσανατολισμούς με σφιχτή και πολυπρόσωπη άμυνα εξουδετερώνοντας τα επιθετικά ατού των «Αργοναυτών». Ήταν ένα ημίχρονο στο οποίο οι παίκτες της ομάδας της Καβάλας δεν αντιμετώπισαν με την ανάλογη σοβαρότητα τον αντίπαλο τους και κυρίως δεν έδειξαν πάθος και δύναμη σε ένα παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες της Καβάλας ανέβασαν την απόδοση τους, «ξύπνησαν» ευτυχώς όταν έπρεπε παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στα τελευταία λεπτά έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας του παιχνιδιού και παίζοντας με σοβαρά και πειθαρχημένα, τελικά ήρθε η κατάκτηση της πολύ σπουδαίας νίκης με (1-3) που φέρνει τον Α.Ο.Κ. δύο ανάσες πριν την άνοδο.

     

    Όλα έγιναν στην επανάληψη

    Ο Α.Ο.Κ. που δεν δημιούργησε κάποια σημαντική φάση στην αντίπαλη εστία στο α’ ημίχρονο και στην επανάληψη εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι όταν από την προσπάθεια του Μίτρε από θέση βολής σταμάτησε στο δοκάρι του Δήμιζα στο 58’ ενώ ένα λεπτό μετά ο Α.Ο.Κ. έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Γιατσβίνοβιτς ο οποίος με κεφαλιά υποχρέωσε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 78’ ήρθε η ψυχρολουσία για τον Α.Ο.Κ. και η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια όταν ο Μίτρε διαμόρφωσε το (1-0) και  όλοι πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν. Όμως… η Ανάσταση ήρθε πρόωρα για τον Α.Ο.Κ. και ο εφιάλτης έγινε το πιο γλυκό όνειρο. Αρχικά η ομάδα της Καβάλας ισοφάρισε στο 83’ με τον Βαλαβανόπουλο που διαμόρφωσε το (1-1) και στο 86’ ο Λίσκας, χρυσός σκόρερ για τον Α.Ο.Κ. διαμόρφωσε το τελικά αποτέλεσμα (1-2), για να στηθεί ένα τρελό πανηγύρι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου από τους 250 και πλέον καβαλιώτες φιλάθλους για την κατάκτηση της σπουδαίας νίκης. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν το γκολ που πέτυχε στο 88’ ο Βαλαβανόπουλος, πολύτιμος σκόρερ, για να κλείσει τον «χορό» των τερμάτων για τον Α.Ο.Κ. γράφοντας το (1-3), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης της ΑΕ Καλαμπακίου με τον Α.Ο.Κ. για την 24η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος της Ε.Π.Σ. Έβρου με βοηθούς τους Λάμπρο Διαμαντή και Παναγιώτη Τερζόπουλο από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΑΕ Καλαμπακίου: Κελετζής, Θεοδοσιάδης (64` Μαυροβασίλης), Κουσίδης, Καλογκίρι, Μίτρε, Κασαπίδης (87` Σερέτης) , Τσερκέζος, Βασιλειάδης, Στάικος (70` Γεωργιάδης), Τζιβανάκης (80` Κωνσταντινίδης), Ντόβας.

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι (66` Γεμιστός), Τσούτσης (46` Βαλαβανόπουλος), Γιατσβίνοβιτς (84` Λίτσκας), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (89` Τουμανίδης), Μαρκόπουλος.

    76 Responses to “Ο εφιάλτης έγινε το πιο γλυκό όνειρο και ο Α.Ο.Κ. νίκησε μέσα στην ΑΕ Καλαμπακίου με (1-3)”