Bookmarks

    Τέλος στο σερί του Ανατόλια έβαλε ο ΓΣ Ελευθερούπολης, επικρατώντας στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2 κατηγορία των ανδρών.

     

    Το παιχνίδι να τονίσουμε ότι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν πολύ συναρπαστικό, προσέφερε πολλές συγκινήσεις και σε πολλά χρονικά σημεία του η αγωνία είχε φτάσει στο απροχώρητο. Καθοριστική περίοδος του αγώνα ντέρμπι ήταν η Τρίτη περίοδος διάστημα στο οποίο η ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης ανέβασε αισθητά της απόδοσή της και στο τέλος δίκαια πανηγύρισε την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Μία νίκη η οποία φέρνει τον ΓΣΕ να μοιράζεται την δεύτερη θέση του πίνακα της βαθμολογίας με το συγκρότημα του Αγρινίου έχοντας κάθε λόγο για να αισιοδοξεί για την μεγάλη άνοδο στην Α2 κατηγορία.

     

    Επιστροφή στις νίκες για το Αγρίνιο που επιβλήθηκε του Στρατωνίου, αλλά και για τους Μαχητές-Πειραματικού που κέρδισαν τον Μακεδονικό. Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Φαίακα επί των Φαρσάλων. Νίκη ανάσα για τους Ικάρους Σερρώνεπί της Νίκης Βόλου που ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους για την παραμονή. Πήρε το τοπικό ντέρμπι η Χαλκηδόνα.

     

    Νίκησε το Ανατόλια και κάνει όνειρα

    Την πρώτη του ήττα μετά την 3η αγωνιστική που είχε ηττηθεί ξανά γνώρισε το Ανατόλια, με την Ελευθερούπολη να επικρατεί με 67-65 στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο α’ ημίχρονο, με το επιμέρους 21-10 της γ’ περιόδου να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά και τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη. Κορυφαίος ο Σταμπουλής με 25 πόντους, έχοντας τον έλεγχο κάτω από το καλάθι.

     

    Έσβησε τελικά το αρνητικό σερί

    Επιβλητικό ήταν το Αγρίνιο, το οποίο επικράτησε με άνεση του Στρατωνίου με 75-53 και έκανε παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ελπίζοντας για την άνοδο στην Α2. Το Αγρίνιο ήταν καλύτερο από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα και χάρη στο επιμέρους 18-14 του β’ δεκαλέπτου δημιούργησε διαφορά 12 πόντων. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο β’ ημίχρονο, με τους παίκτες του Γιάννη Διαμαντάκου  να παίρνουν τη νίκη και κυρίως ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Κορυφαίος ο Τασσόπουλος με 22 πόντους, από κοντά και ο Μιχάλογλου με τον Καπνιάρη με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

     

    Αν βρει και διάρκεια θα είναι την 5αδα

    Τη νίκη με 83-76 πανηγύρισε η ΧΑΝΘ επί του Ερμή Λαγκαδά και βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας να αποτελεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο στο παρκέ και απέκτησαν το προβάδισμα, το οποίο και δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα και παρά την προσπάθεια της ομάδας του Βασίλη Αγγέλη για την ανατροπή, ήρθε μια πολύ σπουδαία νίκη.

     

    Κέρδισε Μακεδονικό και Καραγιαννίδη

    Επιστροφή στις νίκες για τους Μαχητές-Πειραματικού, οι οποίοι επικράτησαν του Μακεδονικού με 76-67 και συνεχίζουν τη μάχη τους για να βρεθούν στην τελική 5αδα. Το κέρδος για την ομάδα από το Ρετζίκι είναι διπλό, μιας και πέραν της βαθμολογικής σημασίας της νίκης, είδαν και τον Καραγιαννίδη να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση με 25 πόντους με 6/7 τρίποντα, δείχνοντας ότι ο 20χρονος φόργουορντ έχει λαμπρό μέλλον. Αναφορικά με τον αγώνα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν επικρατήσει και πιο άνετα αν δεν είχαν κατεβάσει ταχύτητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Μακεδονικό να πλησιάζει στο σκορ.

     

    Ο νόμος της Χαλκηδόνας

    Τη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε η Χαλκηδόνα επί της Γέφυρας στο τοπικό ντέρμπι με 71-67, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη γοήτρου και κυρίως μία νίκη που τους διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας στη μάχη για την παραμονή. Η Γέφυρα είχε τον έλεγχο στο α’ ημίχρονο και μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με διψήφια διαφορά πόντων, όμως η αντεπίθεση των παικτών του Θανάση Τέντσου απέδωσε καρπούς και στο φινάλε ο νεαρός τεχνικός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη.

     

    Διπλό ανάσα για το Φαίακα

    Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Φαίακας Κέρκυρας, ο οποίος επικράτησε των Φαρσάλων με 79-61 και απέχει πλέον δύο νίκες μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Κερκυραίοι ήταν εκπληκτικοί με το επιμέρους 31-13 του β’ δεκαλέπτου και ουσιαστικά εκείνο το σημείο ήταν που έκρινε τον αγώνα, με τους Θεσσαλούς να βρίσκονται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού και να καλούνται να θυμηθούν κάτι από την περασμένη σεζόν.

     

    Ξεκίνησε πλέον η μεγάλη αντεπίθεση

    Την αντεπίθεση τους έχουν ξεκινήσει οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους, αυτή τη φορά επί της Νίκης Βόλου με 70-59 και ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο α’ ημίχρονο, όμως το επιμέρους 20-12 των Θεσσαλών στο γ’ δεκάλεπτο τους έβαλε μπροστά στο σκορ, με το τελευταίο δεκάλεπτο να είναι συναρπαστικό και τους γηπεδούχους να δείχνουν μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, όντας πιο εύστοχοι στα κρίσιμα σημεία.

     

    Β’ Εθνικής-Βορράς

    Τα αποτελέσματα-19η αγωνιστική

    Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

    Φίλιππος Βέροιας-Έσπερος Λαμίας 67-57

     

    Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

    Γέφυρα – Χαλκηδόνα 67-71
    Αγρίνιο – Στρατώνι 75-53
    Φάρσαλα – Φαίακας 61-79
    Μαχητές-Πειραματικού – Μακεδονικός 76-67
    Ίκαροι Σερρών – Νίκη Βόλου 70-59
    ΓΣ Ελευθερούπολης – Ανατόλια 67-65
    ΧΑΝΘ – Ερμής Λαγκαδά 83-76

     

    Β’ Εθνικής-Βορράς

    Η βαθμολογία-19η αγωνιστική

    1. Ανατόλια 36 (17-2)
    2. Αγρίνιο 32 (13-6)
    ——————————–
    3. ΓΣ Ελευθερούπολης 32 (13-6)
    4. Φίλιππος Βέροιας 30 (11-8)
    5. ΧΑΝΘ 29 (10-9)
    6. Ερμής Λαγκαδά 29 (10-9)
    7. Χαλκηδόνα / Προποντίς 29 (10-9)
    8. Μαχητές-Πειραματικού 29 (10-9)
    9. Φαίακας Κέρκυρας 28 (9-10)
    10. Έσπερος Λαμίας 27 (8-11)
    11. Νίκη Βόλου 27 (8-11)
    12. Στρατώνι 26 (7-12)
    ——————————–
    13. Γέφυρα 26 (7-12)
    14. Φάρσαλα 26 (7-12)
    15. Ίκαροι Σερρών 26 (7-12)
    16. Μακεδονικός 24 (5-14)

     

    Β’ Εθνικής-Βορράς

    Η ερχόμενη-20η αγωνιστική

    Χαλκηδόνα – ΧΑΝΘ
    Εσπερος Λαμίας – Γέφυρα
    Στρατώνι – Φίλιππος Βέροιας
    Φαίακας Κέρκυρας – Αγρίνιο
    Μακεδονικός – Φάρσαλα
    Νίκη Βόλου – Μαχητές Πειραματικού Πεύκων
    Ανατόλια – Ικαροι Σερρών
    Ερμής Λαγκαδά – ΓΣ Ελευθερούπολης

     

    Comments are closed.