Bookmarks

    Η υπόθεση μόνο για δύο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι τώρα, αποτελεί η υπόθεση της ανόδου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με το Νέστο Χρυσούπολης και τον Α.Ο.Κ. να διεκδικούν με τους ίδιους σχεδόν όρους και προϋποθέσεις την μεγάλη άνοδο.

     

    Μετά την ολοκλήρωση της 13ης εμβόλιμης αγωνιστικής και τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν άλλαξε και κατά συνέπεια η ομάδα της Χρυσούπολης που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό διαφορά από τον Α.Ο.Κ. έχει ένα ελαφρό προβάδισμα στην υπόθεση της ανόδου. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι Νέστος και Καβάλα μέχρι την τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής θα επιδιώξουν να εξαντλήσουν όσα περιθώρια έχουν προκειμένου να πανηγυρίσουν την πολυπόθητη άνοδο.  Πάντως στο «στρατόπεδο» της Καβάλας αλλιώς περίμεναν τα πράγματα να εξελιχθούν στο ντέρμπι του Αετού Ορφανού με το Νέστο Χρυσούπολης αφού περίμεναν στο πλαίσιο της 13ης εμβόλιμης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο «στραβοπάτημα» της ομάδας του Κυριάκου Κετσιμενίδη η οποία να υπογραμμίσουμε ότι έχοντας και τη τύχη με το μέρος της πήρε το σπουδαίο διπλό με σκορ (1-2). Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη που δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα είχε ένα πάρα πολύ εύκολο και άνετο απόγευμα με τα οκτώ τέρματα τα οποία πέτυχε σε βάρος της πολύ αδύναμης ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης.

     

    Στο μεταξύ τους παιχνίδι ο τίτλος

    Σύμφωνα πάντως με την αγωνιστική τους κατάσταση και με όλα όσα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα το θολό τοπίο που υπάρχει αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την 18η αγωνιστική. Βέβαια μέχρι τότε δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις στον βαθμολογικό πίνακα με βάση το πρόγραμμα και των δύο ομάδων. Και αυτό διότι ο Α.Ο.Κ. για την ερχόμενη 16η αγωνιστική θα υποδεχθεί στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Άρη Αβάτου ενώ από την άλλη πλευρά ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Νέστος, θα ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη για να αγωνιστεί με τον τοπικό Εθνικό. Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την 17η αγωνιστική του 1ου ομίλου, μία αγωνιστική δηλαδή πριν από την μεταξύ τους μονομαχία, ο Α.Ο.Κ. θα ταξιδέψει στις Σέρρες κόντρα τον Πανσερραικό ενώ από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη στο γήπεδό του θα υποδεχθεί την πολύ αδύναμη ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης.

     

    «Όλα τα λεφτά» το μεγάλο ντέρμπι

    Έτσι το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας φτάνει στην 18η αγωνιστική κατά τη διάρκεια της οποίας θα κριθούν πολλά σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της ανόδου. Ο Α.Ο.Κ. θα υποδεχθεί το Νέστο στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θα χρειαστεί να παίξει μόνο για τη νίκη προκειμένου να περάσει δύο βαθμούς μπροστά στον πίνακα της βαθμολογίας από το μεγάλου του αντίπαλο. Από  την άλλη πλευρά η ομάδα της Χρυσούπολης και με βάση την ημερινή κατάσταση της βαθμολογίας θα παίξει για δύο αποτελέσματα. Με ισοπαλία κόντρα στον Α.Ο.Κ. η βαθμολογική κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη ενώ με νίκη ο Νέστος κόντρα στους «αργοναύτες» «καθαρίζει» την υπόθεση της ανόδου. Βέβαια μετά ο Νέστος  θα χρειαστεί να αγωνιστεί και κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης την 19η αγωνιστική ο οποίος δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ο μεγάλος ρυθμιστής του πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Αετού Ορφανού η οποία μπορεί να μη κατάφερε να πάρει κάτι από το εντός έδρας ντέρμπι με το Νέστο Χρυσούπολης αλλά για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’  εθνικής θα υποδεχθεί σε ένα ακόμη ντέρμπι αυτή τη φορά του Παύλου Δερμιτζάκη.

    Comments are closed.