Bookmarks

    Δυστυχώς ούτε και αυτήν τη φορά η ομάδα της Ένωσης καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν κατάφερε να πάρει κάτι το θετικό και παρά το γεγονός ότι το πάλεψε έχασε  μέσα στο Ψυχικό με 75-69 για την 14η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών.

     

    Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη εξακολουθεί να βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα κυρίως όμως συνεχίζει να βρίσκεται  σε δυσχερή βαθμολογική θέση, σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της παραμονής. Πάντως εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν περιθώρια ώστε η ομάδα της Ένωσης   να παραμείνει στην κατηγορία αλλά ωστόσο τα περιθώρια αυτά θα πρέπει να τα εξαντλήσει μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος ης Α2 κατηγορίας. Μπροστά του το συγκρότημα της Καβάλας έχει έναν ακόμη μεγάλο τελικό, αυτή  τη φορά το ερχόμενο Σάββατο (26/1) κόντρα στην Καρδίτσα στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της καλαμίτσας  «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Πρόκειται για μία αναμέτρηση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα της Ένωσης η οποία θα πρέπει να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Καρδίτσας  για να δει με ακόμη περισσότερο μάτι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα ακολουθήσουν. Πάντως εκείνο που οφείλουμε να παρατηρήσουμε είναι το γεγονός ότι και κόντρα στην ομάδα της Καρδίτσας οι καβαλιώτες φίλαθλοι θα πρέπει σε μέγιστο βαθμό να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Ανδρέα Καραπιπερίδη για να φτάσουν στη νίκη τους.

     

    Χωρίς αλλαγές

    Βέβαια να θυμίσουμε ότι χωρίς αλλαγές συνεχίστηκε η 14η αγωνιστική της Α2 στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Διά πυρός και σιδήρου πέρασε από την Καρδίτσα ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Άνετη εκτός έδρας νίκη πήρε ο Ηρακλής επί του Αμύντα, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Ερμή Αγιάς επί της Καστοριάς που τον διατηρεί σε επίπεδο τέτοιο που να μπορεί να ονειρεύεται playoffs. Επιστροφή στις νίκες για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο ντέρμπι με τον Ιπποκράτη Κω. Συνεχίζει να βγάζει αντίδραση ο Απόλλωνας που επικράτησε της Ευρώπης Πευκοχωρίου.

     

    Η κορυφαία πεντάδα

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η κορυφαία πεντάδα και ο καλύτερος προπονητής της 14ης  αγωνιστικής έτσι όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες που έγιναν, έχουν ως εξής:

     

    Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Εξαιρετική εμφάνιση από τον “εγκέφαλο” του Διαγόρα στον αγώνα με τον Ιπποκράτη Κω. Ο Διαγόρας πήρε μία άνετη νίκη κόντρα στον Ιπποκράτη, έχοντας σαν κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του το τρίποντο, εξ ου και το 17/31. Για να βγουν όμως τα ελεύθερα τρίποντα, πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος πασέρ, με τον Κουκά να μοιράζει 8 ασίστ και σε συνδυασμό με τους 17 πόντους και τα 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, συγκεντρώνοντας 28 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

     

    Χριστόφορος Στεφανίδης (Απόλλων Π.): Μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Απόλλωνα Πατρών κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου. Ο Στεφανίδης αποτελεί μαζί με τον Καζαρνόφσκι τους δύο παίκτες που ήρθαν μεσούσης της σεζόν και άλλαξαν τη ρότα του Απόλλωνα, με τα πρώτα θετικά αποτελέσματα να κάνουν την εμφάνιση τους. Στον αγώνα με το Πευκοχώρι ο έμπειρος γκαρντ σταμάτησε στους 12 πόντους, μαζεύοντας 8 ριμπάουντ, ενώ “τάισε” και τους συμπαίκτες τους με 5 ασίστ, σε μια γεμάτη παρουσία.

     

    Βαγγέλης Τζόλος (Ερμής Αγιάς): Ο άνθρωπος που έφερε τη μεγάλη ανατροπή για τον Ερμή Αγιάς κόντρα στην Καστοριά. Σε ένα επικό δεκάλεπτο. όπου η Καστοριά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και βρέθηκε κοντά στη νίκη, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να πετύχουν τη δική τους ανατροπή και χάρη στην αμυντική προσήλωση του Τζόλου, την ευστοχία του στα κρίσιμα σημεία αλλά και τα 4 μπλοκ του ήρθε η νίκη. Συνολικά ο Τζόλος μέτρησε 16 πόντους με 2 ασίστ και ισάριθμα τρίποντα, όντας ο παίκτης κλειδί στην εκτός έδρας νίκη των Θεσσαλών.

     

    Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός Νικαίας): Ο παίκτης που παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει το επίπεδο στο οποίο ανήκει. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ασταμάτητος κόντρα στην Καρδίτσα, όντας ο παίκτης που έφερε την ανατροπή και την άνετη επικράτηση στο φινάλε σε ένα δύσκολο, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι. Ο διεθνής φόργουορντ σταμάτησε στους 24 πόντους, εκ των οποίων οι 17 μπήκαν στο β’ ημίχρονο, όταν και χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές για να επαναφέρει τη διαφορά στο σκορ. Παράλληλα κατέβασε και 12 ριμπάουντ σε ένα ακόμα double double, παραμένοντας πρώτος σκόρερ με βάση τον μέσο όρο.

     

    Ρονάλντας Ρουτκάουσκας (Ηρακλής): Μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση από τον Λιθουανό σέντερ του Ηρακλή. Ο Ηρακλής συνέθεσε τη φετινή σεζόν ένα από τα καλύτερα δίδυμα κάτω από το καλάθι, με τους Ρουτκάουσκας-Κακαρούδη να είναι οι δύο εκ των κομβικότερων παικτών της ομάδας. Ο Λιθουανός ήταν εκπληκτικός για ένα ακόμα παιχνίδι, πετυχαίνοντας double double με 19 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του στην άνετη επικράτηση επί του Αμύντα.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Γιάννης Λίβανος (Ερμής Αγιάς):

    Ο Ερμής Αγιάς είχε μία ταραχώδη βδομάδα, μιας και μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα είδε τον Ρίχάρντς Κούκσιτς, μέχρι πρότινος πρώτο σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος, να αποχωρεί για την Ιταλία, ενώ και ο Γιώργος Σκαραφίγκας δήλωσε παραίτηση, με τη διοίκηση των Θεσσαλών να βρίσκεται σε αναζήτηση και προπονητή και κοινοτικού. Ο Γιάννης Λίβανος, ένας νεαρός, ανερχόμενος, προπονητής κλήθηκε να αναλάβει να οδηγήσει το καράβι μέχρι το τέλος της σεζόν, με πρώτη στάση την Καστοριά. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και μπορεί να είδαν τη διαφορά να εξαλείφεται, κατάφεραν όμως στο τέλος να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη στη μάχη των playoffs, με τον Γιάννη Λίβανο να χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό το θετικό αποτέλεσμα.

    Comments are closed.