Bookmarks

    Η ποιότητα των παικτών που διαθέτει ο Α.Ο.Κ. στο δυναμικό του έδωσε τις λύσεις που έπρεπε και η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε με το «δεξί» στις υποχρεώσεις για το 2019 και πήρε τη νίκη με σκορ (1-0) σε βάρος του Απόλλων Παραλιμνίου, μιας ομάδας που αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς ενώ φάνηκε λίγο στην επανάληψη χωρίς ωστόσο να απειλήσει αισθητά την εστία του Δήμιζα.

     

    Πάντως η νίκη που κρίνεται δίκαιη πέρα για πέρα για τους «Αργγοναύτες» ήταν αποτέλεσμα της διαρκής επιθετικής δραστηριότητας των παικτών του Α.Ο.Κ. οι οποίοι πίεσαν αρκετά, ήταν αποφασιστικοί και αποφασισμένοι να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο» και έφτασαν στο στόχος της νίκης βγάζοντας την ποιότητα όποτε χρειάστηκε.

     

    Μίλησε η ποιότητα

    Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, άσκησε σημαντική πίεση στην εστία του Παραλιμνίου και επιχειρούσε είτε από τα πλάγια είτε με οργανωμένες επιθέσεις να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Απόλλωνα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων όμως ήταν πολύ καλά οργανωμένη, πολυπρόσωπη και καλά στημένη στοιχεία τα οποία περιόριζαν τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Παραλιμνίου. Άλλωστε εκεί οφείλετε το γεγονός ότι οι φάσεις που δημιούργησε ο Α.Ο.Κ. παρά την πρωτοβουλία που ανέπτυξαν οι παίκτες, στην αντίπαλη εστία δεν ήταν πολλές. Ο Α.Ο.Κ. πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι βρήκε τις λύσεις που ήθελε για να φτάσει στην κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης μέσα από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, κυρίως με τις ατομικές ενέργειες τους οι οποίοι βρήκαν στόχο.

     

    Το χρονικό του παιχνιδιού

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 15’ όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ αλλά σε ετοιμότητα ο Γουναριδης με δυσκολία εξουδετέρωσε τον κίνδυνο στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 40’ όμως ο Γιατσβίνοβιτς πέτυχε ένα παλληκαρήσιο και εντυπωσιακό γκολ όταν μετά το πετυχημένο του μπάσιμο με ασύλληπτο σουτ διαμόρφωσε το (1-0). Στο 42’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε εκ νέου όταν το σουτ-βολίδα του Μαρκόπουλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Παραλιμνίου Γουναρίδης. Στο 83’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε όταν ο Μπλιός εκτέλεσε κόρνερ και με κεφαλιά ο Τόσκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων οι οποίοι έμειναν ένα λεπτό αργότερα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Κ. Τριανταφύλλου.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Η αυλαία του β’ γύρου του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, για τον Α.Ο.Κ. άνοιξε με το εντός έδρας ματς με τον Απόλλων Παραλιμνίου με διαιτητή τον Μιχαήλ Μιχούλια της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και βοηθούς τους Πέτρο Μεταξιώτη και Ζωή Παπαδοπούλου, από την ίδια ένωση. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Μπλιός, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Παπαδόπουλος (72’ Θωμαϊδης), Γεμιστός (81’ Αδαμάκης), Ψάλτης, Τσούτσης, Γιασβίνοβιτς (75’ Τόσκας), Μαρκόπουλος (89’ Βαλαβανόπουλος).

     

    Απόλλων Παραλιμνίου (Παύλος Δημητρίου): Γουναρίδης, Τριανταφύλλου Δ., Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου Κ., Δέντσας (68’ Μπονέρης), Λιάρας (83’ Γκόλιας), Τσαούσης (52’ Μουτεσίδης), Καρυοφύλλης Β., Ζυγκερίδης.

     

    Παραλίγο παρεξήγηση

    *** Μία ώρα περίπου πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο διαιτητής του αγώνα Μιχαήλ Μιχούλιας της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας προσκόμισε στους παράγοντες του Α.Ο.Κ. έγγραφο της Ε.Π.Ο. με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2018 στο οποίο σημειώνονταν ότι ο αγώνας με τον Απόλλων Παραλιμνίου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η Ε.Π.Ο. όπως είναι γνωστό αθώωσε τους «Αργοναύτες», οι οποίοι πριν το ματς προσκόμισαν την αθωωτική απόφαση της Ομοσπονδίας στο διαιτητή και έτσι οι καβαλιώτες φίλαθλοι, που ήταν περίπου 400 παρακολούθησαν κανονικά τον αγώνα.

    Comments are closed.