Bookmarks

    Αγωνιστική με πολλές εκτός έδρας νίκες ήταν η 10η στο Βορρά της Β’ Εθνικής των ανδρών, ολοκληρώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το 1/3 του φετινού πρωταθλήματος. Επιβλητική ήταν η ΧΑΝΘ στο Βόλο επικρατώντας με άνεση της τοπικής Νίκης, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της αγωνιστικής. Επιστροφή στις νίκες για τον Έσπερο Λαμίας που επικράτησε της Χαλκηδόνας και συνεχίζει τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

     

    Στις νίκες όμως επέστρεψαν και οι Μαχητές-Πειραματικού, οι οποίοι επικράτησαν της Γέφυρας. Επικό φινάλε και νίκη για τnν ΓΣ Ελευθερούπολης επί του μαχητικού Μακεδονικού με σκορ 81-82 σε ένα παιχνίδια για γερά νεύρα. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας επί των Φαρσάλων.

     

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής έχουν ως εξής.

     

    Απόλλων Δεληγέωργης (ΧΑΝΘ): Το καλοκαίρι αποτέλεσε μετεγγραφικό δέλεαρ για αρκετές ομάδες τόσο της Β’ Εθνικής όσο και της Α2, με τη ΧΑΝΘ να παίρνει τη θετική απάντηση του για τη φετινή σεζόν, με τον ίδιο να δικαιώνει αγώνα με τον αγώνα τους ανθρώπους της ομάδας με τις εμφανίσεις του. Στον αγώνα της Κυριακής με τη Νίκη Βόλου ο Δεληγιώργης ήταν εξαιρετικός, με τον 25χρονο γκαρντ να πετυχαίνει 21 πόντους με 2 τρίποντα και να είναι για μία ακόμα φορά ο πλέον κομβικός παίκτης στο κομμάτι της δημιουργίας.

     

    Ντίνος Ολύμπιος (Έσπερος Λαμίας): Εξαιρετική εμφάνιση από γκαρντ του Έσπερου Λαμίας κόντρα στη Χαλκηδόνα. Ο Ολύμπιος ήρθε το καλοκαίρι στη Λαμία με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του στο παραγωγικό κομμάτι και στον τελευταίο αγώνα με τη Χαλκηδόνα το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο έμπειρος γκαρντ σταμάτησε στους 24 πόντους, ευστοχώντας παράλληλα σε 5 τρίποντα.

     

    Τάσος Δήμας (Μαχητές-Πειραματικού): Μεστή εμφάνιση από τον γκαρντ/φόργουορντ των Μαχητών-Πειραματικού. Ο 27χρονος ήταν ο κορυφαίος στον αγώνα με τη Γέφυρα, βοηθώντας την ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, ο Δήμας μέτρησε 13 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ βοήθησε ουσιαστικά και με τα 5 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ που μοίρασε. Μάλιστα, οι 13 πόντοι του γκαρντ/φόργουορντ της ομάδας από τα Πεύκα μπήκαν στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, βοηθώντας να έρθει η νίκη.

     

    Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας): Πολύ καλή παρουσία από τον 30χρονο φόργουορντ του Φιλίππου Βέροιας. Ο Σουτζόπουλος ήρθε το καλοκαίρι στη Βέροια με σκοπό να δώσει σκορ τόσο κάτω από το καλάθι όσο και από μακριά και στον τελευταίο αγώνα με τα Φάρσαλα έδειξε ότι είναι ο ιδανικός παίκτης για αυτό το ρόλο. Στο γήπεδο των Θεσσαλών, ο έμπειρος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 16 πόντους με 2 τρίποντα και βοηθώντας τόσο στην άμυνα όσο και στον τομέα των ριμπάουντ.

     

    Γιάννης Σταμπουλής (ΓΣ Ελευθερούπολης): Εκπληκτική εμφάνιση από τον φόργουορντ της Ελευθερούπολης. Ο Σταμπούλης αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους παίκτες των νεοφώτιστων στην κατηγορία και στον τελευταίο αγώνα με τον Μακεδονικό ήταν ο παίκτης που βοήθησε καταλυτικά στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Σταμπουλής πέτυχε 25 πόντους με 3 τρίποντα, εκ των οποίων το ένα ήταν και αυτό που χάρισε τη νίκη επί του Μακεδονικού, μιας και ο φόργουορντ της ομάδας βρέθηκε στη γωνία και λίγα δεύτερα πριν το φινάλε ευστόχησε από τα 6,75 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Δημήτρης Γκίμας (Φίλιππος Βέροιας):

    Ο Φίλιππος Βέροιας επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας στη Β’ Εθνική με στόχο τη γρήγορη παραμονή και τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας. Ο Δημήτρης Γκίμας αποτελεί τη σταθερά για την ομάδα της Βέροιας όλα αυτά τα χρόνια και κλήθηκε και φέτος να χτίσει μία ομάδα με βάση τις δυνατότητες που είχε στα χέρια του. Στα τελευταία παιχνίδια οι νεοφώτιστοι έχουν πάρει… φόρα, με αποκορύφωμα τον τελευταίο αγώνα με τα Φάρσαλα εκτός έδρας, εκεί όπου το αρχικό 24-14 του α’ δεκαλέπτου μετατράπηκε σε 53-55 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου και έφτασε στο τελικό 73-76. Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν αυτός που χάρη στις κατευθύνσεις του και το πλάνο του από τον πάγκο βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη νίκη.

     

    Comments are closed.