Bookmarks

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Ελευθερούπολη Καβάλας το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου οι προκριματικοί αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος Πυγμαχίας.

     

    Να σημειωθεί ότι πρωταγωνιστές του διημέρου ήταν οι αθλητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος του Πειραιά εξασφάλισε τέσσερις προκρίσεις και της Αθήνας δυο. Ο Ολυμπιακός που την περασμένη αγωνιστική περίοδο στέφτηκε πρωταθλητής Ελλάδος εξασφάλισε προκρίσεις στην τελική φάση με τους αθλητές Άρα Βεϊσι, Εστεμπάν Στίβεν, Φώτη Τζώτζο και Γιώργο Καραλής. Στα 69κ ο Στίβεν Εστεμπάν νίκησε (5-0) τον Ισίδωρο Ασπιώτη του Αίαντα Χολαργού και την Κυριακή στο δεύτερο αγώνα, επικράτησε με διακοπή στο 2ο Γύρο του Παρασκευά Ρηγάκη της Παναχαϊκής. Ο Αράς Βεϊσι, κέρδισε με διακοπή στον 1ο Γύρο τον Αλέξανδρο Μικάλεφ του ΠΑΟ Κέρκυρας στην κατηγορία των 69kg. O Φώτης Τζώτζος στην κατηγορία των 75kg, ήταν ο νικητής με διακοπή στο 2ο Γύρο στον αγώνα με τον Ελευθέριο Γιορδάμη του ΑΣ Οδυσσέα, εξασφαλίζοντας την παρουσία του για μια ακόμη χρονιά στους τελικούς. Στην τελική φάση του πρωταθλήματος θα μετέχει και ο Γιώργος Καραλής στην κατηγορία των 81kg αφού προκρίθηκε άνευ αγώνα.

     

    Να υπογραμμίσουμε το ότι ο Παναθηναϊκός συμμετείχε με τρεις αθλητές και οι δύο πήραν την πρόκριση για την τελική φάση .Συγκεκριμένα ο Αντώνης Αγγελόπουλος νίκησε τον Γιάννη Παπουλίδη της Χρυσής Γωνιάς στην κατηγορία των 91 κιλών ενώ στην ίδια κατηγορία ο Γιάννης Παπανικολάου ηττήθηκε από τον πρωταθλητή Ευρώπης Βαγκάν Νανιτζανιάν του ΠΑΟΚ και στάθηκε άτυχος στην κλήρωση. Εν συνεχεία στα 75 κιλά ο Αζαρί Σαριέβ επιβλήθηκε του Σταύρου Μπουρτζόγλου της Παναχαϊκής . Το τμήμα πυγμαχίας του «τριφυλλιού» αφιέρωσε τις δύο προκρίσεις στον οπαδό του Παναθηναϊκού Νεκτάριο Ζωχάκη που «έφυγε» προσφάτως από τη ζωή.

    Ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Βεργόπουλος σε δηλώσεις του στους 93,7 τόνισε: « Η Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται συνέχεια μεγάλους αγώνες. Αυτό σημαίνει πολλά. Πλέον έχουμε στην Ελευθερούπολη την τεχνογνωσία και την εμπειρία για διοργανώσεις επιπέδου. Το διήμερο στην Ελευθερούπολή ήρθαν πολλοί σπουδαίοι αθλητές από μεγάλα σωματεία της χώρας.  Πάνω από 200 αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες. Μάλιστα όλοι τους διεκδίκησαν την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.   Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μας».

     

     

     

     

     

    Comments are closed.