Bookmarks

    Ομάδα όνειρο ήταν ο Α.Ο.Κ. και διέλυσε τον Πανσερραϊκό στο «Ανθή Καραγιάννη» με (4-0), μετατρέποντας το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής σε έναν υγιεινό περίπατο.

     

    Η εμφάνιση των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν ονειρεμένη, ήταν χάρμα οφθαλμών και η μεγάλη νίκη ήρθε πολύ φυσιολογικά για τους «Αργοναύτες».

     

    Πρωταγωνιστής ο Α.Ο.Κ.

    Το ματς διεξήχθη σε μία ατμόσφαιρα πολύ όμορφη και εντυπωσιακή και το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» γύρισε πολλά χρόνια πίσω, με άρωμα Α’ Εθνικής. Σ’ αυτό βοήθησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδες που ήταν κόσμιοι από κάθε πλευρά. Ήταν όντως ένα σπουδαίο και καθαρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Δόθηκαν πολλές και μεγάλες μάχες σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των αντιπάλων παικτών, σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, σε ένα 90λεπτο με πολύ γρήγορο ρυθμό, πάθος και δύναμη. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη με πολύ καλή οργάνωση στην ανάπτυξη, με γρήγορες πάσες στην κυκλοφορία των κινήσεων έβγαζε «φωτιές» την επίθεση της, μπήκε πολύ δυνατά στο αγωνιστικό χώρο και από χωρίς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Άσκησε μεγάλη πίεση στη εστία της ομάδας των Σερρών σε μεγάλα διαστήματα και δημιούργησε πολλές απειλητικές στιγμές στην αντίπαλη εστία, παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο. Ο Α.Ο.Κ. δίχως άλλο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι και παίζοντας με πολύ καλή τακτική από τα μέσα του α’ ημιχρόνου έφερε τα παιχνίδι από μέτρα του. Στο θέμα της τακτικής ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Παύλος Δερμιτζάκης παρέδωσε μαθήματα στον αντίστοιχο του Πανσερραϊκού Σάκη Αναστασιάδη και εκεί ήταν οι μεγάλες διαφορές. Ο Πανσερραϊκός ήρθε με τον αέρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, αλλά έμεινε με τον αέρα. Ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Δήμιζα, έπαιξε με αμυντικούς κυρίως προσανατολισμούς, παρουσίασε αδυναμίες, δεν έδειξε τις αρετές του και δεν πήρε απολύτως τίποτε γιατί …αυτό άξιζε.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 15’ όταν από την έξοχη πάσα του Ζέρη κάτοχος της μπάλας έγινε ο Γιατσίνοβιτς στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Πανσερραϊκού και ο Κροάτης με υποδειγματικό σουτ διαμόρφωσε το (1-0) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Μάλιστα στο 23’ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Ζέρη από τον Ζιώγα. Ανέλαβε και το εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος διαμορφώνοντας το (2-0). Στο 51’ οι «Αργοναύτες» κέρδισαν ένα ακόμη πέναλτι όταν από την προσπάθεια του Μπαρέττα η μπάλα βρήκε το χέρι του Καστριτσέα που μετέτρεψε σε γκολ ο Παπαδόπουλος για να κάνει το (3-0). Στο 60’ από την παράλληλη σέντρα του Λυμπεράκη στην προσπάθεια του ο Αποστολάκης να διώξει με αυτογκόλ την έστειλε στην εστία του και διαμόρφωσε το (4-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο.Κ. με τον Πανσερραϊκό ήταν Δημήτρης Μαλούτας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας που ήταν άριστος και βοηθοί του οι συμπατριώτες του Στέφανος Παρασίου και Αθανάσιος Παπαδάκης. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης (63’ Μπλιός), Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (75’ Βαλαβανόπουλος), Ψάλτης (67’ Κέρθι), Γεμιστός, Γιατσίνοβιτς, Τσούτσης (λ.τ. 36’ Μπαρέττας).

     

    Πανσερραϊκός (Σάκης Αναστασιάδης): Γιαννακίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος (64’ Νέδος), Καστριτσέας, Κούτλας, Πούφλης (69’ Παπαδόπουλος), Πέτρου, Ζιώγας, Παπαβασιλείου (81’ Βουδουρίδης), Βλαχόπουλος (65’ Βαρδακώστας), Ομπόσου.

    Comments are closed.