Bookmarks

    Σε ένα δυνατό φιλικό και πολύ χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων. ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» κόντρα στη Δόξα Δράμας έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, άφησε καλές εντυπώσεις και αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ (0-0).

     

    Ο Παύλος Δερμιτζάκης που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του Α.Ο.Κ. δοκίμασε κάποια σχήματα, χρησιμοποίησε του νεοαποκτηθέντες Κονταξή και Κασμερίδη που ήρθαν δανεικοί από τη Δόξα και έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε από τους παίκτες του, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

     

    Καλό από πλευράς ποιότητας

    Το φιλικό ήταν καλό από πλευράς ποιότητας και οι παίκτες και των δύο ομάδων έδειξαν διάθεση και αγωνιστική ωριμότητα να προσφέρουν θέαμα, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο αγώνας είχε ρυθμό, δύναμη και κυρίως εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία συνθέτουν την εικόνα ενός φιλικού κατά τη διάρκεια του οποίου οι δύο ομάδες δεν είχαν μεγάλες διαφορές παρά το ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική και η Δόξα στην Football League. Είναι γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» απέναντι στην ποιοτική ομάδα της Δόξας, άφησε καλές εντυπώσεις και σίγουρα ο προπονητής του Παύλος Δερμιτζάκης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα τον βοηθήσουν να σχεδιάσει καλύτερα τα σχέδια του για το υπόλοιπο της προετοιμασίας.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή του φιλικού σημειώθηκε στο 8’ που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι όταν ο Κουσκουνάς έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Κρητικός από καλή θέση με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Α.Ο.Κ. απάντησε στο 15’ όταν ο Γεμιστός εκτέλεσε απευθείας με εντυπωσιακό τρόπο το φάουλ που κέρδευσαν οι «Αργοναύτες» αλλά με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο ο τερματοφύλακας της Δόξας Πίτκας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 33’ ο Α.Ο.Κ. έχασε μία ακόμη καλή εύκαιρα όταν ο Τσούτσης από τα αριστερά επιχείρησε έξοχο μπάσιμο και από το ύψος του πέναλτι ο Γιατσίνοβιτς έπιασε δυνατό σουτ για να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία. Στο 44’ ο Λυμπεράρης έσωσε τον Α.Ο.Κ. από βέβαιη παραβίαση όταν απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή του Α.Ο.Κ. μετά το υποδειγματικό πλασέ του Κουσκουνά και ενώ ο Δήμιζας ήταν εκτός θέσης. Στο 52’ ο Παπαδόπουλος με δυνατό σουτ αστόχησε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ και στο 72’ το δυνατό σουτ του Γιατσίνοβιτς εξουδετέρωσε το κίνδυνο ο Ηλιάδης μπλοκάροντας την μπάλα.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τη Δόξα Δράμας ήταν ο Σταύρος Βαρελτζίδης και βοηθοί του οι κ.κ. Χουχούμης-Γεροντίδης της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος, Κέρθι, Γιατσίνοβιτς, Τσούτσης Γεμιστός.

    Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Κασμερίδης, Κονταξής, Βαλαβανόπουλος, Αδαμάκης, Μπλιός, Θωμαίδης, Χατζηκυριάκου, Δουτρμές, Βοσνιάδης.

     

    Δόξα Δράμας (Στάϊκος Βεργέτης): Πίτκας, Βιτλής, Ζοάο  Πάολο, Ανδρέου, Μπαϊκαρά, Μακρής, Ροτζέιρο, Ριζογιάννης, Κρητικός, Κρούθ, Κουσκουνάς.

    Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Μένκα, Ρεβυθόπουλος, Σιώπης, Ρουγκάλας, Παρασκευάς, Μαρκόπουλος, Σουμά,, Πατράλης, Σαμπανίδης, Νατσιόπουλος, Ηλιάδης.

     

    Ο Βασ.. Γαβριηλίδης στην ομάδα επίλεκτων του Στρατού Ξηράς

    Ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ. Βασίλης Γαβριηλίδης που ήταν από τους κορυφαίους στο φιλικό με τη Δόξα Δράμας, κλήθηκε στην ομάδα επίλεκτων του Στρατού Ξηράς προκειμένου να λάβει μέρος σε μία σειρά αγώνων τους επόμενους μήνες. Ο Βασίλης Γαβριηλίδης θα προπονείται κανονικά με τον Α.Ο.Κ., θα συμμετέχει στις δραστηριότητες του και θα πηγαίνει στην Αθήνα μόνο για τις αναμετρήσεις στην ομάδα επίλεκτων του Στρατού Ξηράς και κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα μετάθεσης του σε μονάδα της πρωτεύουσας.

     

    Comments are closed.